2017. október 1., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 36. héten?

Szeptember első hete gyorsan eltelt, azonban most sem volt eseménytelen hetünk.

Harcos még kölyök, de fiatal kora ellenére sok mindenen keresztül ment. Korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, a jobb mellső lába sérült, feltehetően a mamája feküdt rá. Arra a lábára nem szívesen lép, és kicsit nehezen megy. Harcos lábát specialista fogja megvizsgálni, hogy lássuk mit tehetünk érte.


Dobrának egy általunk ismeretlen kezeletlen sérülés miatt operálni kellett a combcsontját. A műtétre szerdán került sor, de elővigyázatosságból csak csütörtökön hagyhatta el a kórházat. Ideiglenes mamijánál lábadozik, nagyon jól viseli.

21034302_1516096518449532_9213967818651350241_n.jpg

A héten búcsúznunk kellett ismét egy nagyon szeretett, és az utóbbi időben visszakerült védecünktől, Alex apótól. Sokáig küzdöttek az életéért a műtőben, de idős szervezete feladta a harcot. Rettentően szomorúak vagyunk.

21151283_1635028969869980_5814921986461373013_n.jpg

Fülimüle korábbi tulajdonosától került hozzánk láncról. Sosem fogjuk megérteni azokat, akik így tartanak állatot. Fülimülének szerencséje volt, mert belátták, hogy ez nem megfelelő élet számára, de hány hozzá hasonló "sorstársa" él ma Magyarországon remény nélkül a szabadulásra.


Az A-babák közül a héten Alexis volt az a szerencsés, aki végleges családhoz költözött és megkezdhette gazdis életét.

alexis.jpg

Szeptember 9-én, szombaton Budapesten, a Kertemben rendeztük meg a Futrinka Pikniket. Önkénteseink, támogatóink, egykori és gazdikereső védenceink jó hangulatban töltöttek el egy közös napot, köszönjük mindenkinek, aki ott volt!



Tacskó fajtamentő csoportunknál Raduly és Füzér  szívféreg tesztje negatív lett, így mindketten átestek az ivartalanításon. Az operációk során minden rendben ment, készen állnak, hogy végleges családokra találjanak, már csak az álomgazdikat kell számukra megtalálnunk.


Péntek este már Rence gazdis kutyaként hajthatta álomra a fejét. Nagy volt a készülődés, de azonnal megértette, hogy hazaért.

paroso8.jpg

Sebeske egy csodálatos kutya, és bár sok csúnya dolgot élt már át, a bizalom és a ragaszkodás megmaradt. Szépen rendbe jött, és egyre jobban kötődött ideiglenes befogadóihoz. Kitaláljátok mi lett a vége? Nem nehéz kérdés, Sebeske gazdis kutya lett a hétvégén, változás nélkül, hiszen életét ezentúl nagy szeretetben fogja tölteni egy bebukott ideiglenes befogadónál.

sebes2_001.jpg

Hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk gazdisodóinknak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése