2013. október 1., kedd

2013. 38. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 38. héten?

A heti beszámolónkat azzal kell kezdenünk, hogy az Egyesület tárnoki kennelsorán változás következett be az alkalmazottaink terén, ezen a héten volt utoljára a kutyáink mellett a mindenki által ismert Laci, akinek a helyét két, korábban hozzánk jelentkezett, lelkes és állatszerető lány - Daniella és Zsófia - veszi át részmunkaidőben. A kutyáink ellátását szem előtt tartottuk, az átmeneti időszakban sem keletkeznek gondozómentes időszakok az immáron négy részmunkaidős segítőnk megfelelő odafigyelést és napi tíz órás felügyeletet biztosít. Judit és Márk természetesen maradtak, az ő munkájukra a jövőben is az általuk nyújtott, szívvel és lélekkel teli színvonalon számítunk.

A változás mellett a hét a jó és rossz hírek vegyes hete volt, igazából feldolgozhatatlan, amiken mostanában keresztül kell mennünk, de nagyon igyekszünk erősnek maradni. A hét elején az ivartalanítási beavatkozás közben leállt a szíve Kotornak, a szálkás szőrű tacskó keverék szukának, s sajnos nem tudták őt visszahozni. Boncolást kértünk, hogy tudjuk, hogy mi történt, s az eredmények sokkolóak: Kotor halálát szívféreg okozta, amely a műtét során megindult a véráramban, s a tüdő összeomlását eredményezte... Rettentően sajnáljuk, hogy Kotornak csak ennyi adatott, s igyekszünk a jövőben még inkább megoldást találni arra, hogy az esetleges szívféreg (vagy egyéb) fertőzéseket is kizárjuk.

kotika4


A tacskó fajtamentéshez két új kutya érkezett a héten. Roger M-et egy korábbi örökbefogadónk magánemberként mentette, de sajnos az örökbeadásával nem járt sikerrel, így segítséget kért. Roger továbbra is az ő ideiglenes befogadói gondoskodását élvezi, de most már futrinkás kutyaként. Ehhez kapcsolódóan meg is kezdődött a kiterjedtebb hirdetése, s a hiányzó állategészségügyi beavatkozásokra is sor került.

Roger 016

Jágó, a veterán tacskó gazdája meghalt, így került hozzánk a tisztességben megőszült arcú öregúr, aki ideiglenes befogadónál várakozhat. Nagyon jól nevelt, barátságos, mindenkivel kompatibilis, kiegyensúlyozott kutya, aki korát meghazudtoló rugalmassággal illeszkedett be az új falkába, ahol azóta is gond nélkül telnek mindennapjai.

P1040687

Nagyon nem lepődtünk meg, de Hunyor, a különleges színű szálkás szőrű tacskó baba ideiglenes befogadója jelezte, hogy nem tudja másnak odaadni a kiskutyát, így az ő véglegesítésére is sor kerülhetett.

h3

A Magyar Vizsla Fajtamentés csoportunk sem unatkozott, a várólistánk dugig van, sőt! És nemet mondani nehéz, főleg, hogy közben emberek kutyaéletekkel és a mi lelkiismeretünkkel játszva fenyegetőznek, tudatlanul és érzelmektől mentesen.

Rekordmennyiségű vizsla és vizslakeverék van a gondozásunkban, és amikor épp azon gondolkodunk hogyan húzzuk meg a vonalat és vegyünk rá embereket arra, hogy legalább két-három hétig még legyenek türelemmel, sőt segítsék a kutya átvételét azzal, hogy chipet nézetnek benne és esetleg - a mi költségünkön ugyan - beoltatják...addig a gyömrői gyepmester és menhely 500%-os túlterheltéségére való tekintettel mégis vannak extrém sos esetek.
Így érkezett gondozásunkba a kobzás által elválasztott 4 db 7-8 hetes kölyök: Szimpla, Dupla, Tripla és Extra és a két fiatal kan, Inverz és Reverz. Karantén idejüket töltik mindannyian.






Galagonya egy Debrecen melletti tanyára tévedt be, ahol chipet nézetni sem tudták elvinni és félő volt, hogy a környéken nem maradhat biztonságban. Így egyik tagunk, ahogyan csak tudott ugrott érte és magához vette a tündéri gombszemű vizslalányt. Chip nem volt benne sajnos, azt mi pótoltuk és az oltásait is, egyelőre eredeti gazdáját keresi.

DSCF9880.JPG

Az érkezők mellett, azonban gazdisodás is van láthatáron, Tündér látogatókat fogadott, akik azonnal szerelembe estek. Tündér ivartalanítása után gazdához költözik!

DSCF0035

A német dog fajtamentés háza táján ez a hét nagy izgalomban telt el, hisz Amy szopornyica tesztjének eredményét vártuk.
Tudtuk, hogy Amy már nem beteg - legalábbis nem produkál tüneteket, csodaszépen összeszedte magát és boldog - de azt nem tudtuk, hogy szervezetében ott lappang-e még az utálatos kór. Hét vége felé megérkezett a teszt eredmény - kicsit félve néztük meg a laborerdményt, de ott van nagy betűkkel: NEGATÍV! 
Amy tehát gyógyultnak tekinthető, az oltási programját el is kezdtük, s szépen lassan a begyűjti majd az összes védőoltását!

Amy 037

Új védencünk is érkezett a héten, Lennox, a fiatal, 10 hónapos fekete kan kutya. Eddig lakás kutya volt, gazdival és egy kisgyermekkel osztozva az otthonában. Ezért nem akartuk őt a kennelsorra költöztetni - elég nagy változás neki az is, hogy mostantól teljesen más körülymények között, új emberekkel lesz körülvéve. A székesfehérvári Dog Gardenben szállásoltuk őt el, ahol családias környezetben, szakértő kezekben telnek a napjai. Lennoy más kutyákkal remekül kijön, nagyokat játszanak, de idegen emberekkel bizalmatlan, tartózkodó. Mindenképp tapasztalt, határzott gazdit keresünk neki, aki kutyaiskolába is vinné őt. Érdeklődni Lennoxról a nemetdogsos@gmail.com címen lehet.

Lennox 054

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése