2013. szeptember 30., hétfő

2013. 37. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 37. héten?

Azok, akik ismerik az Egyesületet, tudják, hogy álmunk egy "Futrinka-tanya", ahol bár kenneles tartással a kutyák magasabb biztonsága érdekében, de szeretnénk egy kicsit a saját magunk urai lenni több kifutóval, szabad területtel, lehetőségekkel. Németországi partnerszervezetünkkel karöltve elkezdtük látogatni a bérelhető külterületi tanyákat, hátha valamelyik megfelel a céljainknak. Egyelőre abban a konstrukcióban gondolkodunk, hogy az egyik németországi partnerszervezetünk vezetője is Magyarországra költözne, s a tanyához tartozó házban ő élne, s mintegy állandó felügyeletet biztosítana a futrinkás kutyás rész felett is. A héten úgy volt, hogy megtaláltuk az álomhelyet Törökbálinton, de sajnos a területen állatotthon létesítése kizárt, így nézgelődünk tovább, mert meg kell lennie a helynek, ahol szeretettel látnak minket és kutyáinkat.

A héten a Jagdgefahrten e.V. partnerszervezetünk által biztosított ivartalanítási kampányban került sor a nyáron az Illatos útról mentett, fekete keverékünk, Létra ivartalanítására, aki szerencsére szépen ébredt, s bár a tölcsért nehezen viseli, de gyorsan fel fog épülni, s most már tényleg semmi nem állíthatja meg a gazdisodásban.

_MG_7541

Plum, a fekete siheder a héten áttette a székhelyét Tárnokra, így most már a kennelsorunkon látogatható. Reméljük, hogy valaki meg fogja benne látni a tökéletes társat, s hamarosan gazdához költözhet, addig viszont vidám kelekótyaságával rabolja el az önkéntesek szívét.

DSCF9570.JPG

A gödöllői gyepmesteri telepről érkezett a gondozásunkba Dundika, a 14 éves pincsi kan, aki gazdája halála után került a telepre. Hozzánk már rendkívül rossz állapotban került, lesoványodva, a karmai úgy megnőttek, hogy a húsába értek, s a kis helyre való bezártság miatt körbe körbe gyalogolt, megállás nélkül, emellett nem átallott harapni is, ha valami nem tetszett neki. Szerencsére nagyon elkötelezett, hozzáértő ideiglenes befogadóhoz került, akik már az érkezését követő órákban megkezdték a normál  életbe való visszarendezését.

dundika

Az elmúlt heti százhalombattai rendezvényen egy kedves hölgy beleszeretett Ruzsinba, akin addig senkinek nem akadt meg a szeme. Ezen a héten sor kerülhetett Ruzsin költözésére is. Az első napi kacsamáj-vacsorát örömmel fogyasztotta.

Ruzsin 033

A tacskó fajtamentésnél az elkövetkező időszakokhoz kapcsolódó előkészületek folytak, így új kutya nem érkezett, de sajnos örökbe sem tudtunk adni senkit. Tupak, a gazdája által egy vidéki telepre leadott tacskó keverék szuka hagyhatta el a karantént, s átköltözött tárnoki kennelsorunkra, de mivel nagyon fázik, így keressük számára a tökéletes gazdit vagy ideiglenes befogadót.

fotó (1)
A magyar vizsla fajtamentéstől kettő régebbi védencünk is gazdára lelt. Tájfunt ideiglenes befogadói tartják meg, ehhez át kellett esnie az ivartalanításon, ami szerencsére rendben lezajlott. Tájfun a tárnoki kennelsoron nem tudott kigyógyulni felsőlégúti betegségéből, így került ideiglenes befogadókhoz, akik a gyógyulási időszakban végérvényesen beleszerettek ebbe a csodálatos, aktív kutyába.

tájfun

Az oroszlányi gyepmesteri telepről mentett felnőtt magyar vizsla kanra, Alexejre nagyon sokáig nem akadt érdeklődőnk, de ez a hét számára is elhozta az új élet esélyét, ő Észak-Magyarországra tette át a székhelyét.

DSCF9625

Németországi partnerszervezeteinken keresztül a héten öt kutyánk kezdhetett Németországban új életet. 

Happy2 már kellően régóta várakozott a tárnoki kennelsoron ahhoz, hogy a kennelt megérdemelten kanapéra cserélje. Számára különösen fontos volt, hogy egy nagyon odafigyelő családhoz mehessen, mert az alacsony könnytermelése miatt a szeme folyamatos kezelésre szorul.

_KCS8057

Belly, a gazdája által gondozásunkba adott rövid szőrű magyar vizsla szuka is összecsomagolt, hogy átmeneti családját maga mögött hagyva új életet kezdjen. Sajnos az előző gazdáinál megtapasztalhatott mindent, ami rossz, így most már tényleg csak jó dolgok érhetik.

IMG_6619.JPG

Benta május óta várta, hogy valaki beleszeressen. Őt a székesfehérvári ASKA-tól vettük át annak idején, de sajnos mint a keverék kutyákra általában, rá sem volt igazi érdeklődés. A kezdetben nem problémamentes szuka mostanra nagyon jól kezelhető, megbízható társkutyává nőtte ki magát átmeneti otthonában.

DSCN5039

Örkény, a fiatal magyar vizsla kan szintén május óta élvezte a vendégszeretetünket, talált kutyaként érkezett, de az eredeti gazdája nem került elő. Valaki nagyon jól jár ezzel az aktív, barátságos, a vizslák minden jó tulajdonságát hordozó kutyával, az egészen biztos.

örkény2

A felnőttek táborát erősítette Nana, a magyar vizsla keverék lányka, akit alig egy hete vettünk át a Mancs Rancs szervezettől, de máris megnyílt számára az út az új élet felé.

nana.u28

Természetesen a távozó kutyák helyeinek feltöltése meg is kezdődött... Nagyon hosszú a várólistánk, s sajnos egyre több bejelentést is kapunk immáron nem csak magyar vizslákról és keverékeiről, hanem német vizslákról is, s bár elsődlegesen nem feladatunk a német vizslák mentése, de van az a helyzet, amikor nagyon nehéz nemet mondani... Nem is igazán sikerül, ha őszinték akarunk lenni.

Így voltunk Fridával, az egy év alatti német vizslával, aki a csongrádi gyepmesteri telepről került hozzánk. Sajnos a fiatal kutya hatalmas fájdalmakat mutatott, nagyon nehezen állt lábra, így a kivizsgálásai megkezdődtek. Elmondhatjuk, hogy rövid idő alatt sikerült három neves szakembernek is megmutatni, s a kezdeti, a csípőjére irányuló felvetések hamar más irányba mozdultak el. Most Frida antibiotikumot szed, hogy a csontjaiban végbemenő gyulladást kezeljük, aztán meglátjuk, hogyan tovább.

frida kint

Szintén a csongrádi gyepmesteri telepről érkezett hozzánk Szobi és Boszi, a magyar vizsla pár, akik nagyon össze vannak nőve, így ha lehetne, legszívesebben együtt adnánk őket örökbe, de tudjuk, hogy erre nagyon kicsi az esély. Ha valaki mégis szeretné ezt a kedves, alázatos, barátságos kutyapárt - természetesen ivartalanítva - ne habozzon: jelentkezzen a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címen. Mivel jelenleg a kennelsoron nyertek elhelyezést, így ideiglenes befogadót is keresnek!

DSC_0243

Dell, a drótszőrű német vizsla kan az ASKA menhelyéről jött hozzánk, ha letelik a karanténideje, ő is a gazdira várók táborát erősíti majd, de ideiglenes befogadót is keres.

dell

A német dog fajtamentésnél hosszas várakozás után Galina végre eljuthatott az ivartalanítási beavatkozására - korábban a fájós lábait kezeltük, illetve nagyon-nagyon sovány volt, emiatt a műtét túl nagy kockázatot jelentett volna számára. Épp időben került sor a műtétre, mert mint kiderült, Galina már a tüzelést tervezgette... Szerencsére a műtét során nem merült fel komplikáció, szépen gyógyul a seb, Galina pedig továbbra is várja az álomgazdi jelentkezését a tárnoki kennelsoron.

Galina 085

Ne felejtsétek, hogy minden nap 10 és 15-16 óra között szeretettel várjuk a látogatókat tárnoki kennelsorunkon. A kutyáink egy-egy órás sétáltatása hihetetlen élményt biztosít számukra is, de lehetővé teszi, hogy több idő jusson a hátramaradottakra. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése