2016. december 6., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 47. héten?

Advent első vasárnapjáig még rengeteg intézni valónk akadt, és már így, november utolsó hetében is elkezdtük érezni a tél és vele együtt a karácsony közeledtét. Heti teendőink mellet már nagy izgalommal készülődtünk karácsonyi összejövetelünkre is.

A tacskó fajtamentésnél a héten nagy szomorúság ért minket, elvesztettük Tobozkát. Sérv műtétje volt, egész nap megfigyelés alatt volt, este hazaérkezés után egy órával rosszul lett és már nem tudtunk segíteni rajta. Búcsúzunk tőle, és sajnáljuk, hogy nem sikerült, pedig nagyon szerettük volna.


Suzuka, a 9 éves imádni való tacskó keverék hölgy gazdája halála miatt került a gondozásunkba, szerencsére nem sok időt töltött a gondozásunkban. Egy első kutyás gazdihoz került, aki örömmel fogadta a tanácsunkat, hogy elsőre idősebb kutyával kezdje. Suzuka azóta boldog gazdis életét éli, tökéletes harmóniában a gazdival.


Bandu és Ribiszke sokáig várt gazdára, mivel őket együtt szerettük volna örökbe adni, mert szinte összenőttek, mindent együtt csináltak, de két kutyát egyszerre nem sokan szerettek volna. Most mégis eljött értük az álomgazdi, egy nagyon kedves család személyében, ahol tudomásul vették azt is, hogy mindkét kutya félénk és sok törődést igényel. Boldog gazdis éveket kívánunk nekik!

bandu-ribiszke4.jpg

Rexus is sok időt töltött a fajtamentésnél, nagy volt rá az érdeklődés, de valami mindig közbe jött. Végül egy régi örökbefogadónk ismerőse tett látogatást nála és nem volt kétséges, hogy ő lesz a megfelelő kutyus számukra, így a költözése is néhány napon belül megtörtént.

rexus1_004.jpg

Hadnagy az első gazdisodó kölykünk a Katona családból. A gazdik az elsők között jelentkeztek, megvárták, amíg örökbe fogadható  lesz a pici fiú, türelmesek voltak és amikor eljött az idő, a költözés is megtörtént. Csodálatos helyen, egy csodálatos családban lesz az új otthona, ahol egy szintén mentett tacskó társ is várta. Hamar összebarátkoztak és most már összebújva alszanak.

hadnagy2_001.jpg

Borka lány, a 8 éves szálkás szuka érkezése után opcióval ideiglenes befogadóhoz költözhetett, ahol máris ő a család szeme fénye. Reméljük hamarosan már az örökbefogadásról is beszámolhatunk.


Shellt Érden találták, az út mellett mászkált. Szerencséje volt, hogy egy kocsival arra járó kutyás talált rá akinek a segítségével a gondozásunkba került. Hamarosan kiderült, hogy Shell gazdis, így két nap után visszakerülhetett otthonába, gazdijához.


Sör, a fiatal tacskó keverék fiúcska vizsla társával érkezett. Nagyon kedves, jó eszű, közvetlen kutya, aki igazi társa lehet majd valakinek.


Marlenka, a 6 hónapos szálkás szőrű tacskó keverék szuka, akinek idős gazdája kórházba került, nem tudta őt tovább vállalni, így segítséget kért.

Személyében egy pusziosztó, bújós, kedves kislányt ismerhettünk meg, aki egy igazi szeretet bomba.


Vizsla fajtamentő csoportunknál a mozgalmas történések után egy nyugodtabb hét következett.

Gazdájuk halálát követően maradt árván Vucus és tacskó keverék társa, hozzátartozói nem tudták vállalni elhelyezésüket, így a segítségünket kérték. Mindketten átestek egy alapos fürdésen, majd családi panziós befogadókhoz költöztek.


Suzy korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, ideiglenes befogadóknál került elhelyezésre. Ha szépen beilleszkedik befogadói családjába, szeretnék őt örökbefogadni.



Boldog Betyár szerető családra talált a héten.


Boldog Betyár gazdisodása után ideiglenes befogadóihoz érkezett a szekszárdi állatvédőktől Noém, nagyon jó természetű és korához képest aktív, mozgékony apóka.



Esélytelen keverékeink körül ezen a héten pezsgett az élet. Sajnos a jó dolgok mellett a rosszakból is kijutott...

Parfüm néni sajnos meghalt. A reggeli sétára még kiiparkodott, de aztán bekucorodott a kosarába, és elment. Az utólagos orvosi vizsgálat alapján halálát egy májdaganat okozta. Parfüm néninek nem sikerült új családot találnunk, a mi kutyánkként távozott. Ez az állatvédelemben a legszomorúbb rész, a gazda nélküli búcsúzás.

parfum_006.jpg

A hét elején Bio Bonbon is ránk ijesztett, mert valami történt a szemével-fejével. Az orvosi vizsgálaton szerencsére semmi nagy elváltozást nem láttak, szemcseppet, krémeket kapott. A hét második felében az ivartalanítását is megejtettük, mostantól bármikor mehet gazdához. Már ha valaki áldozna időt és türelmet egy rettegő, fiatal-felnőtt kutyára.



Bio Böbe számára osztrák partnerszervezetünk, az AC Austria talált befogadó családot, így ő hamarosan elköltözik.

_KAJ1675.JPG

Beni G. több, mint két éve van a gondozásunkban, problémás viselkedése és egészségi állapota miatt sem akarta őt senki magához venni, és a tíz év feletti életkor sem segített ebben. Most felragyogni látszik a szerencsecsillaga, de még nagyon sok tennivalónk van, hogy költözhessen.

IMG_5754.JPG

Hihetetlen egy olyan csoport életében, mint az esélyteleneké, de a héten két kutyánk is gazdihoz költözött.

Szöcskének most van életében először gazdája, kölyökként került az egri menhelyre, onnan másfél évesen hozzánk. Most végre eljött az idő, otthonra lelt. Biatorbágyon él ezentúl egy szerető család tagjaként.



Szentét az egyik örökbefogadónk találta, a gyömrői menhelyen keresztül került hozzánk. Rombolásba hajló szeparációs szorongása miatt nem maradhatott ideiglenes befogadónál, az egyik panziós helyünkön élt. Ő Pécelre tette át a székhelyét, az új családja már nagyon várta.

szente_008.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése