2016. december 12., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 48. héten?

A héten már hivatalosan is elkezdődött a tél, bár az időjárás azért még kegyes volt hozzánk. Ugyan a karácsony szerencsére még messzebb van, de mi már a héten nagy készülődésben voltunk, ugyanis vasárnap tartottuk az egyesületi karácsonyunkat, ahova nagy örömünkre rengetegen kilátogattatok. Mindig nagyon jó érzés viszontlátni régi védenceinket a saját gazdijuk oldalán boldogan, mosolyogva. Reméljük ti is jól éreztétek magatokat!



Rengetegen hoztatok finomabbnál finomabb süteményeket a süti pultunkra, amit ezúttal is nagyon köszönünk! Most is volt karácsonyi tortánk, méghozzá nem is akármilyen! Hatalmas köszönet érte Surányi Gabinak, csapatunk oszlopos tagjának és ideiglenes befogadójának.



A gyönyörű képekért pedig Chikán Erika Fotográfusnak jár nagyon nagy köszönet! A fotókat teljes egészében már megtudjátok nézni az esemény facebook oldalán.



Bio Böbe a Bio család anyukájaként került a gondozásunkba az Illatos útról. Hiába jó idegrendszerű, kedves kutya, valahogy nem akadt neki gazdája, de ezen a héten osztrák partnerszervezetünk, az AC Austria segítségével elhagyhatta családi panziós helyét, és Bécsben kezdett új életet.



Bio Bambusz, a félős keverék szuka szintén a Bio család tagja. Neki még hátravolt az ivartalanítása, de ezen a héten ő is átesett rajta. A biztonság kedvéért szívféreg gyorsteszt is készült, szerencsére negatív eredménnyel.

bambusz1_003.jpg

Vizsla fajtamentő csoportunk hete ismét mozgalmasan telt, több orvosi vizsgálatot kellett bonyolítanunk, folyamatos teltházunk miatt azonban ez alkalommal nem volt érkezőnk, gazdisodóink viszont szerencsére igen.
Kloff több sikertelen látogatás után vendégeket fogadott, akik azonnal beleszerettek. Még a héten végleges családjához költözött, nagyon várták már.


Pixel, a weimari vizsla korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba. Érkezésekor kiderült, hogy egy másik állatvédő szervezettől fogadták örökbe, értesítettük őket, így még a héten egykori ideiglenes befogadójához került vissza.


Matifu egyik este az éj leple alatt, míg befogadói aludtak, kinyitotta szobakennele ajtaját, majd a bejárati ajtót és elszökött. Szerencsére befogadója néhány órával később megtalálta, szökés biztosabb helyre költöztettük „Houdini”-t.

matifu1.jpg
Kolomposnak nagyon erős fájdalmai vannak, sokat sír és rágja a lábát. Sajnos nem javul úgy az állapota, ahogy kellene és ahogy szeretnénk, nagyon rossz őt így látni, neki most a gondtalan kölyökkutyák életét kellene élnie.


Habókos apót a hatalmas méretű prosztatái miatt meg kellene operáltatnunk, de a műtét a szívférgessége és köhögése miatt nagyon kockázatos beavatkozás lenne. Szegény kisöreg halmozottan beteg, hamarosan szívultrahangra megy, hogy lássuk operálható-e.


Zétény újra teljes adag ételt lefetyel fel, igaz idő kell hozzá, de a lényeg, hogy újra eszik magától. Ugyan még nem hízik, de az elmúlt hetek alatt nem fogyott, a capillaria férgek pedig elkezdtek ürülni a szervezetéből, így nagyon bizakodóak vagyunk. Ami még ennél is szuperebb hír, hogy az eddig apatikus hangulatú Zétényünk, ha ideiglenes befogadója hozzá szól csóválni kezd.


Konika egy vidéki gyepmesteri telepről került a gondozásunkba, gazdája 2015-ben fogadta örökbe Egyesületünktől, azonban egy év gazdis lét után visszakerült a gondozásunkba. Befogadója úgy döntött szeretné őt véglegesen a családjában tudni, így a héten hivatalosan is gazdis kutya lett.



A német dog fajtamentésnél a héten opciós ideiglenes befogadóhoz költözött Sherlock, a mi gyönyörű félős dog fiúcskánk. Morton báró nemrég sajnos itthagyta szerető gazdáit, s bár ő pótolhatatlan, családja mégis úgy döntött, hogy szeretnének segíteni egy kis árván, így esett a választásuk Sherlockra. Reméljük hamarosan a nagyfiú gazdisodásáról számolhatunk be nektek.



A héten megérkezett a gondozásunkba Bambusz, a két és fél éves sárga dog. Egy könnyen barátkozó, kedves nagyfiút ismerhettünk meg a személyében, akinek az oltásait még pótolnunk kell és még az ivartalanításon is át kell esnie, de utána már repülhetne is gazdihoz.



Bambusz társaként érkezett hozzánk Isabelle, az öt és fél éves ivartalanított, gyönyörű nagylány. Ő még egy kicsit zárkózottabb a sok változástól, de ő is nagyon kedves. Érdeklődni a nemetdogsos@gmail.com email címen tudtok.



A hét végére is jutott még egy érkező Blondi személyében, aki egy négy éves fekete lányka. A kezdeti zavarodottsága után gyorsan hozzászokott a kennelsori élethez. Hamarosan alapos orvosi vizsgálatokon fog átesni mivel szekunder hipertireózisban szenved (pajzsmirigy túlműködése van), ami napi szintű gyógyszerezéssel teljesen tünetmentesen tartható.


A tacskó fajtamentésnél ismét több gazdisodónk is volt a héten, ami mindig fontos számunkra.

KisKarak pénteken költözhetett új otthonába, ahol már minden készen várta. Örömmel fogadta új gazdáit, reméljük a beilleszkedéssel sem lesz probléma.



Caramell, a 6 hónapos szálkás szőrű keverék kislánynak nem kellett sokáig gazdára várnia, egy fiatal pár fogadta örökbe, ahol nem lesz sokat egyedül, és biztos mindent meg fog tanulni, ami az új életében a segítségére lehet.



Maszatos nagyon jó kutya, kétség nem fért hozzá, hogy aki találkozik vele, nem fog tudni ellenállni neki. Látogatói nem sokat gondolkodtak, amikor a döntésüket meghozták. Az örökbefogadásnak egy kis ünnepi hangulata is volt, hiszen a hétvégéi rendezvényünkön került sor rá.

maszat4.jpg

Győrből kerül a gondozásunkba Panka-Manka, a 3 éves fekete-cser szuka, akinek jelenleg a kezelése folyik, az oldalán egy tályog volt, azt mindennap kitisztítjuk, állapota már szépen javul.


Gramafon, a 7 éve gazdához került szálkás szőrű kan visszaérkezett a gondozásunkba gazdája betegsége miatt.

v20091004 018.jpg

Tizedes, a tacskó keverék kölyök gazdijelöltes lett.

tizedes1.jpg


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése