2017. június 9., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 21. héten?

Május 26-án reggel ismét 8 rendőrrel érkezett telephelyünkre egy közterület felügyelő és egy polgárőr. Sajnos mire Egyesületünk Elnöke kiért (más okból ment a telephelyre) a közterület felügyelőt kollégáink már beengedték a területre. Mindezt ismét! mindenféle határozat vagy papír nélkül, újból a már meglévő határozatra hivatkozva tették.
Leolvasták a telephelyen tartózkodó kutyák chiipjét. A kutyák magánszemélyek nevén vannak nyilvántartva.

Mikor Egyesületünk Elnöke számon kérte őket, hogy miért jöttek, akkor a közteres közölte, hogy a határozat alapján a területen tilos kutyát tartani. A már közzétett határozatban erről egy sor sincs. A közterület felügyelő elkérte Elnökünk személyes okmányait, aki jogi képviselő javaslatára megtagadta iratai átadását. Erre a közteres megfenyegette, hogy a telephelyen kívül várakozó rendőrök segítségét fogja kérni az igazoltatásban. Erre Elnökünk azt a választ adta, hogy nekik szívesen igazolja magát. A közteres kérte a rendőrök segítségét, akik megtagadták az igazoltatást.

Egyesületünk Elnöke megkérdezte a rendőröket, hogy miért jöttek, és miért egy közhasznú, állatmentéssel foglalkozó szervezetet zaklatnak és fenyegetnek, ahelyett, hogy az állatkínzókat, vagy egyéb bűnelkövetőket vennének górcső alá. Mindezt 8 rendőrrel, az adófizetők pénzén. A rendőrök, akik a területre nem léptek be, annyit válaszoltak, hogy ők az önkormányzat utasítására jöttek ki bűncselekményt és szabálysértést megelőzni. Más választ nem adtak, de végig felvételt készítettek, mintha valami bűnözők, maffiózók lennénk.

A magyar kormány a magyar kutyafajtákat, mint a magyar vizsla is, ugyan Hungarikummá nyilvánította, de úgy látszik, hogy az egyik nagy Magyar Vizsla fajtamentéssel is foglalkozó Egyesület működését akadályozó jegyzőt, közterület felügyelőt, polgárőrt, rendőröket és néhány helyi lakost ez igencsak nem zavarja. Ahogy az sem, hogy ez a tevékenységük mentésre szoruló kutyák életébe és az adófizetők pénzébe kerül!



A FEM3 Café műsorában az ideiglenes befogadás nemes céljáról beszélgettünk Pufóka Lili esetén keresztül. A néhány hete történt szörnyűség során Lilit Egyesületünk elnöke az utolsó pillanatban mentette meg az elhurcolástól, Lili ideiglenesen költözött Katához, végül már nem tudta őt elengedni. Azt, hogy miért döntött így, a videóban meséli el!

Ha érdekel Titeket az ideiglenes befogadás, Lili és Kata története, nézzétek meg a teljes adást az alábbi linkre kattintva:


Vizsla fajtamentő csoportunk a héten átvevő szervezetként a szerepi gyepmesteri telepről a gondozásába vett két vizslát, Nemest és Jelest.




Monoron találták a képen látható 1 év körüli magyar vizsla kant, chippel nem rendelkezett. Már két hete látták kóborolni, de megfogni nem tudták, végül a Kutyamentsvár segítőinek sikerült őt megfogni. Nagy szerencséjére, mert nem tudni meddig bírta volna még a kóborlást, megtalálásakor le volt soványodva, teste tele volt kullancsokkal, és a bujkálástól több helyen is kikopott a szőre. Félős, de barátságos kutya, jó ízűen eszik.
Mivel nem rendelkezett chippel, ezért 14 napig eredeti tulajdonosát keressük, aki érvényes dokumentumokkal tudja igazolni tulajdonjogát. Eredeti tulajdonosa a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkön tud jelentkezni.



Energiabombák, Hádész a héten végleges gazdáihoz költözött, társa egy egykori alaptevékenységi csoportunk védence lett. Hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk neki!

17904286_1419968194740455_1612117889044792315_n.jpg

Elemér rutin szívféreg tesztje negatív lett, így áteshetett az ivartalanításon, a műtét során szerencsére minden rendben ment.

18581617_1598258160193357_3204785980812807114_n.jpg

Torzsi hosszú időt -657 napot- töltött a gondozásunkban, a héten azonban révbe ért és gazdis kutya lett.

torzsi1

A békési gyepmesteri telepről került a gondozásunkba Méri.



Alaptevékenységi csoportunkhoz a tervek szerint a két vizslával együtt még két kutya érkezett volna a szerepi gyepmesteri telepről.
Az egyikőjük Saul, a hatalmas maci, akit a halálsoron elaltattak, majd másnak társai halott teteme között ébredt... A következő heti altatási listán is szerepelt, ezért szerettünk volna a gondozásunkba venni, ám termetéből adódóan nem fért be az autóba a boxok mellé, ezért ő másnap érkezett a gondozásunkba.



A másik érkezőnk Pici Keksz lett volna, ám az ottani adminisztráció hiánya miatt elcserélték a kutyákat és nem ő érkezett meg végül. Tranzitért a hét folyamán eljött a Bogáncs Menhely önkéntese, mert eredetileg ők várták az érkezését, hozzánk pedig Saullal együtt megérkezett Pici Keksz, szintén átvevő szervezetként segítettünk mentésükben.



A tacskó csoportnál ez a hét az érkezőkről szólt, nagyon sok kutyának kérnek segítséget, de sajnos mindenkin nincs lehetőségünk segíteni
Jelenleg nagyon sokan vagyunk, ilyenkor nyáron kevesebb az érdeklődés a kutyáinkra, sajnos. Nyár, nyaralás, szünet, mi bízunk abban, hogy ezen sikerül változtatnunk.

Tamita, az 1 éves picike fekete-cser tacskó keverék szuka a békési gyepiről érkezett, igazi hisztis csaj, mégsem lehet neki ellenállni.



A héten két olyan kutya került a gondozásunkba, akiknek kölyke volt, de vagy nem találták meg őket, vagy elpusztultak mire odaértek. Mindkét kutya ijesztően sovány, de mégis kedves és bízik az emberekben. Jelenleg számunkra a legfontosabb, hogy az immunrendszerüket megerősítsük, hogy hízzanak és megnyugodjanak, hogy most már minden rendben lesz mindkettőjükkel.

Gyöngyöt, a standard szálkás szőrű 3 éves szukát Poroszlón találták, egy osztrák család nyaralójának a sufnijába volt beszögelt ajtó mögött. Két kölyke már nagyon gyenge volt, az egyik már szinte azonnal is feladta, a másik a következő nap reggelre hagyott itt minket. A mama már sokkal jobban van, szépen eszik és a súlya is gyarapodott már.



Pöti 2 éves törpe méretű rövid szőrű tacskó keverék szuka, akit Szeged környékén találtak, csont soványan. Nem rég szülhetett, de a kölykök nem lettek meg, a cicik tele voltak tejjel, a teste szőrhiányos, de egy szeretetbomba. Jelenleg naponta négyszer kap enni, a szőrhiány is szépen alakul és a súlya is jobb már. Imád ágyban aludni és odabújik mindenkihez.



Áldor és Kaja két 1 éves szálkás szőrű tacskó kanok, akik gazdától érkeztek. Nagyon neveletlenek, sétát, pórázt nem ismerik, emberekkel nagyon kedvesek, de a kutyákkal nem igazán jönnek ki. Jelenleg megkezdődött a velük való foglalkozás, reméljük sikerül javítani a viselkedésükön.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése