2017. június 23., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 23. héten?

Egy hosszú, forró és több szempontból is igen vegyes hetet tudhatunk magunk mögött. Rendezvényeztünk, örültünk, majd csalódtunk, és újra talpra álltunk. A hét egyértelműen a visszatérőkről szólt.

Alap tevékenységi csoportunkhoz visszaérkezett egyik védencünk alig két hét gazdis lét után. Palotás Pannáról örömmel írtuk, hogy végleges otthonra talált, de sajnos most vissza kellett vennünk gondozásunkba, mert az örökbefogadó elmondása szerint sírdogál, ha otthon marad egyedül. Korábbi vizsla csoportos védencünk, Dáró családja vállalta őt ideiglenesként, s újult erővel keressük Panna számára végleges családját.

18342105_184686385387792_6224864028009282711_n.jpg
Vizsla fajtamentő csoportunknál is örömmel adtuk hírül, hogy Félős Fanna és Torzsi gazdira talált. Ám sajnos szomorú híreket kaptunk, a több mint egy éve várakozó Torzsink visszatért a gondozásunkba, és nemcsak Torzsink tért vissza, hanem Félős Fanna is.
Torzsi esetében is minden rossz tulajdonságát elmondtuk a leendő gazdinak, aki többször is meglátogatta őt. Felhívtuk a figyelmét mindenre és adtunk sok jó tanácsot is. Ennek ellenére két hét gazdis élet után visszakaptuk. Nem Torzsi hibájából, mint általában ez szokott lenni. Torzsi hosszú láncon töltött élete után álomkutyaként viselkedett a lakásban, ügyesen vette a városi élet kihívásait. Csak a gazdinak kellett volna egy kicsit határozottabbnak lennie, de ezt már nem akarta vállalni. Nem tartott ki Torzsi mellett.
Félős Fannának is hosszú időbe telt, amíg megbízott már az emberekben. Szörnyű élete volt és ideiglenes befogadójának sok munkája és szeretete kellett ahhoz, hogy Fanna örökbeadható legyen. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de végül érte is eljött az „álomgazdi”. Legalábbis ezt hittük. De épphogy két nap eltelte után már jött is vissza Fanna korábbi ideiglenes befogadójához, panziós befogadónkhoz. Persze a kifogás megvolt ebben az esetben is. Fannát is többször látogatta a gazdijelölt. Több kutya között élt egy családi kutyapanzióban, itt látogatta a jelölt. De meglepő módon a visszaadás oka, hogy kiújult a kutya miatt az asztmája, és az örökbefogadás másnapján (Pünkösd hétfő) állítólag orvosi tanácsra döntött úgy, hogy azonnal visszaadja Félős Fannát.

A visszaadás lehetősége mindig ott áll az örökbefogadók előtt, de nem azért, hogy úgy gondolják, hogy „Kipróbáljuk, és ha nem válik, be majd visszaküldjük”. Ez a kitétel a szerződésben a kutyáink biztonságát szolgálják. De az utóbbi időben, úgy érezzük, hogy az örökbefogadók ezt egy „vissza a feladónak kártyaként” kezelik. Nagyon elkeseredettek, kiábrándultak és tehetetlenek vagyunk. Nagyon törekszünk a felelős örökbeadásra. Szigorúak vagyunk, amiért sokan meg is szólnak minket. De még ellenére is van, aki visszaadja védencünket.
KUTYÁT TARTANI ÉS ÖRÖKBEFOGADNI NEM KÖTELEZŐ!

Mi nem a mennyiségi kutyamentés hívei vagyunk, hanem a minőségié. Annyiszor leírtuk már, hogy csak az fogadjon örökbe, aki a megmentett kutyát élete végéig tudja szeretni és gondozni. És nem úgy, hogy ott van biztosítéknak a „VISSZA A FELADÓNAK” kitétel az örökbefogadói szerződésben.



Mezei Sziszi és Mezei Brúnó története egy vidéki városban kezdődött, a pár nagyon szeretett volna vizslákat, így érkezett először Sziszi, majd Brúnó hozzájuk. Amikor a kapcsolat véget ért mindketten elköltöztek, őket pedig hozzátartozójuknál helyezték el, aki nem tudta őket rendesen ellátni és nem is kellettek neki a kutyák.  Mindkét kutya csontsovány, bordáik, csípőcsontjuk kilátszott. Átvevő szervezetként segítettük nekik, közvetített gazdikeresőként segítjük a jövőben mielőbbi gazdira találásukat.

18920350_1441939185865266_5946815839132156918_n.jpg
Korom Bese és Kincső testvérekként együtt kerültek a gondozásunkba, s a véletlen folytán egy azon héten találtak gazdira mindketten. Besét családi panziós befogadónál látogatta meg leendő családja, akik azonnal beleszerettek, Kincsőt pedig szuper ideiglenes befogadói már nem tudták elengedni, így véglegesen családjuk tagja lett. Hosszú és nagyon boldog gazdis éveket kívánunk nekik!


Az interneten bukkantunk rá egy segítségkérésre, ahol egy drótos német és magyar vizslának kértek azonnali segíteséget, mert a szomszédok nem tűrték meg őket. Gyors szervezésbe kezdtünk és még aznap megérkeztek a gondozásunkba Sturz és Porka.

19399413_213046309218466_7206881028341161694_n.jpg

Május 10-én, szombaton a budapesti Kertemben megrendezésre került a Vizslapiknik. A Platinum Natural ajándékcsomagokkal kedveskedett az érkezőknek, izgalmas játékokkal vártuk a két- és négylábúakat, a gyerekeknek csillámtetoválással és színezőkkel kedveskedtünk, a napot pedig tombolasorsolással zártuk. Az eső sajnos elmosott bennünket, de nagy öröm volt számunkra, hogy ennyien eljöttek, reméljük mindenki jól érezte magát! Köszönjük Péternek Vizslafotózás, hogy a hangunk volt, és önkénteseinkenk, hogy segítettek a rendezvény lebonyolításában, a Kutyafotók jóvoltából pedig szebbnél szebb fotók készültek.

 
Az elmúlt csendes időszak után a héten négy kutyánk került gazdihoz és több kutyánkat is  látogatják.

Vadalma visszatérte után azonnal ideiglenes gazdihoz költözhetett, ahol kiderült róla, hogy semmi gond nincs vele, nagyon okos és remekül kijön befogadójával. Az elmúlt hetek ezt mind csak tovább igazolták, így a héten Vadalma gazdis lett. Egy olyan gazdi mellett élheti az életét, akivel teljes az összhang, ők ugyanis összetartoznak az első naptól kezdve.

v1.jpg

Korom sem volt egy szerencsés kutya, pedig csak egy kis odafigyelést és törődést szeretett volna. Most  eljött érte is az igazi, és nem lesz egyedül, egy társat is kap maga mellé. Minden nap nagy séták, foglalkozás, törődés és szeretet. Igazán megérdemli, mert ő egy jó kutya.

k

Mancika egy éve érkezett közénk, mindenki imádta és drukkolt neki. Egy különleges hölgy igazi sparhelt lábakkal, komoly egyéniséggel. Nagyon várta, hogy ő is valakihez tartozzon. Nos, most már ő is gazdis kutya lett. Légy boldog!

manci4_009.jpg

Bomó is elköltözött a héten gazdihoz, úgy tűnt minden rendben lesz, és végre valakihez ő is tartozhat. Az újabb híreket a jövő heti beszámolónkban olvashatjátok.

bomo2_002.jpg

A héten is volt érkezőnk, Sebeske, a 3 éves fekete-cser tacskó keverék kan. Sebes kiszökött a kerítésen, majd megtámadta két nagy kutya, és szétmarcangolták a hátsó fertályát. Műtétre volt szüksége, majd olyan helyre, ahol a seb fertőzését megelőzhetjük. Segítségünkre sietett egy támogatónk, aki befogadta. Sebeske nagyon kedves kutya, hamar beilleszkedett, megkezdődött a lézeres kezelése, mely nagyon sokat javított máris az állapotán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése