2017. július 22., szombat

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 28. héten?

A nyár közepén gyalogolva már sokan szabadságukat töltik, azonban nálunk továbbra sem áll meg az élet, hiszen védenceink körül mindig akad tennivaló.

Vizsla fajtamentő csoportunknál az elmúlt hetek viszonylagos nyugalma után felpörögtek az események, ám kicsit sem jó értelemben. Három olyan érkező is jutott a hétre, akik története szomorú fordulatot vett.

Miksa elhelyezéséhez tavaly már segítséget kértek tőlünk egykori tulajdonosai, ám az utolsó pillanatban meggondolták magukat, mondván találtak neki jó gazdát. Egészen tavaly karácsonyig benti kutya volt, ágyban aludt, de az idilli állapot hamar véget ért, amikor újabb kutya érkezett a házhoz őt nemes egyszerűséggel kizárták a kertbe. A héten az egyik vihar során megharapta gazdáját, így mennie kellett azonnali hatállyal a háztól. Jelenleg hatósági megfigyelés alatt áll, karanténban került elhelyezésre.


A héten hívás érkezett vizsla csoportunkhoz: egy 2010-ben örökbeadott vizslánk balesetet szenvedett. Gyors telefonok és adategyeztetés után kiderült számunkra, hogy Messzi kutyánkat az örökbefogadó "gazda" továbbadta másnak. Megtudtuk, hogy azért, mert félt a vihartól és az újabb kutya bántotta Messzit. Sok olyan sérüléssel a lábán került vissza a gondozásunkba, ami valószínűsíthetően kutyaharapástól származik. Valamint, ami sokkolt bennünket, a hasán rengeteg kezeletlen daganattal, amitől nehezen járt. Az éjszakát befogadója, Emese mellette töltötte, mert nagyon-nagyon rettegett a vihartól. Majd Messzi elaludt. Örökre.
Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni és nem tudtunk időben fellépni és visszavenni őt a felelőtlen és szerződést szegő "gazdájától". Mi nem azért dolgozunk, hogy utána a már megmentett kutyáink ilyen állapotban, kerülőúton kerüljenek vissza hozzánk. Azért öljük ebbe a munkába az időnket, energiánkat, mert minden védencünknek szebb éltet szeretnénk biztosítani az élete hátralévő részére. Ezért a jövőben is küzdeni fogunk és minden olyan védencünket visszaveszük, akit nem úgy tartanak, amire ígéretet tettek, amit felvállaltak az örökbefogadók.


Viktorka szeretett gazdái tavaly elhunytak, egy kutyás ismerősük befogadta őt, ám sajnos folyamatos szökései és rombolása miatt nem maradhatott. Hétvégén is épp szökésben volt, de sikerült megtalálni, így megérkezett a gondozásunkba. Láthatóan nagyon megviselte a gazdik halála, majd az, hogy újdonsült gazdájától is mennie kellett. Fel-le rohangál, zihálva liheg, kaparja az ajtókat, borogatja a virágokat, nem tud megnyugodni és folyamatosan nyüszög. Érkezése után másnap a szúnyoghálót átszakítva és a kerítést átugorva szaladt világgá, befogadója két gyerekével indult a keresésére, szerencsére sértetlenül megtalálták. Nem tudjuk szegény Viktorka lelkében mi zajlódhat most le, de azon igyekszünk családi panziós befogadójával, hogy mielőbb megnyugodhasson.



A pápai állatvédők kértek segítséget negyedik érkezőnknek, Saminának, a törékeny testű magyar vizsla lánykának. Megérkezett a gondozásunkba és családi panziós befogadónál helyeztük el.


Füzike és Rezgő Rézi, a két drótos kislány nem csak lelkileg, de testileg is helyre jött, így negatív szívféreg tesztjük után mindketten átestek az ivartalanításon.


Sima Sárinak szaruhártya sérülése miatt sajnos pénteken át kellett esnie egy műtéten, szerencsére minden rendben ment a műtét során, jól van.


Csipike babái közül elsőként Csili repült ki a gondozásunkból végleges családjához, hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk neki!

19366369_1562187480487463_247022463008521508_n.jpg

A tacskó csoport háza táján csendesebben teltek a napok, hiszen nyár van, ilyenkor sokan már a szabadságukat töltik.

A héten érkezett Hont, a 10 hónap körüli szálkás tacskó kan, akit találtak, chipje nem volt, eredeti gazdája nem került elő, segítséget kértek a számára.
Igazi kis kamasz, akinek még a játék a mindene, van mit tanulnia még, de hiszen ez természetes ilyen korban.


Másik érkezőnk a héten a 3 éves rövid szőrű fekete-cser tacskó keverék szuka, akinek a kölykeit már örökbe adták, nagyon kedves és szép kislány, Debrecenből érkezett.


Kamilla látogatókat fogadott a héten, nagyot sétáltak vele, Kamilla nem hazudtolta meg magát, azonnal bepróbálkozott, ami sikeres volt, hiszen a család nem tudott neki ellenállni. Így Kamilla gazdijelöltes lett.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése