2017. augusztus 20., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 31. héten?

Az elmúlt hetünk csendesen telt.
Egyetlen érkezőnk volt, egy 12 hetes fekete-cser tacskó keverék kan, akit gazdái adtak le, ő Balhé, akinek oltási programja megkezdődött.



Vizsla fajtamentő csoportunk a héten sajnos ismét csatát vesztett. Kedd hajnalban testvére halála után Ragnar is átkelt a szivárványhíd másik oldalára. Kis, törékeny teste és szervezete nem tudta legyőzni ezt az alattomos kórt. Ideiglenes mamájuk Gabi és családja mindent, de mindent megtettek a kis viking harcosokért, akik addig küzdöttek, amíg csak bírtak. Elmondhatatlanul hálásak vagyunk. A babákat az ideiglenes családjuk örökbefogadta, így gazdis kutyaként hagyták itt a földi életet. Sajnáljuk, hogy nem tehettünk értük többet.

Ragn

Csia 10 évesen néhány hete szült, ám tulajdonosai az egyébként egészséges babákat feleslegesnek ítélték és elaltatták az állatorvossal. Kóborlásnak indult, ekkor találtak rá a helyi állatvédők, a tulajdonosok lemondtak róla, így a gondozásunkba került. A héten átesett az ivartalanításon: a méhét ki kellett venni, tele volt cisztákkal; kiderült, hogy nem három, hanem öt babája volt (a méhén látszódott a feltapadott méhlepények száma); az egyik emlőjét is el kellett távolítani, mert daganatos volt. Drainelni kellett a sebet (egy csövet vezettek ki), naponta mosni kell, kapja az antibiotikumot és a fájdalomcsillapítókat, nagy fájdalmai vannak.

20798990_1620602367979307_667122591319189123_n.jpg

Sima Sári szemét szaruhártya sérülés miatt kellett operálni, több heti lábadozás után a héten végre gyógyultnak nyilvánították és lekerülhetett róla a tölcsér.

s8.jpg


Romhányi Fülesnek a véletlenen múlt az élete, a kicsi apróságra két falu között egy erdőben találtak, a sírása hangjára lettek figyelmesek.

20637829_1480176578702784_7920278046835779794_n.jpg

Brendon korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, egy gyönyörű szép magyar vizsla fiú, ám még nem érti mi történt most vele valójában. Ideges, zavarodott, igaz, már sokat nyugodott. Kutyatársaival teljesen jól kijön, emberekkel viszont kapkodós, durván oda tud kapni. Hosszú lesz még vele az út, innen lesz szép nyerni.


A három árván maradt baba közül Csili gazdisodhatott elsőként, Csigusz pedig ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol továbbra is várják az álomgazdi jelentkezését.


A családból másodikként Csoda talált végleges családra, hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk neki!


Csillaghegyen talált vizslához kérték a segítségünket, a Bogáncs menhelyre került be, ahonnan a gondozásunkba vettük és befogadónknál helyeztük el. Szerencsére sikerült megtalálnunk az eredeti gazdáját.


Füzike, a drótos német vizsla lányka látogatása olyan jól sikerült, hogy a héten végleges gazdájához költözött. Hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk neki!


Hétvégén megérkeztek gondozásunkba az Abádszalókon, erdőben magukra hagyott csöppségek. Rendkívül soványak, hatalmas pocakjuk a férgeknek valószínűsíthető, soha nem látott mennyiségű bolha hemzsegett bennük, vékony szőrük alól tisztán látható volt, ahogyan szaladgáltak bennük az élősködők. Az estét és éjszakát már biztonságban, légkondicionált helyiségben tölthették, a nagy meleg sem tesz jót az ilyen apró, legyengült szervezeteknek. 8-an vannak, 4 kislány és 4 kisfiú.
Gondozásuk újabb hatalmas terhet jelent számunkra, hiszen ilyen legyengült állapotban csakis szuper prémium eledelt ehetnek, normál súlyuk és egészségük elérése érdekében.
Adományotokat 'Abádszalóki babák' megjegyzéssel a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú számláján tudjuk fogadni.


Hétvégén megérkezett a gondozásunkba Hermina. Egy 0 kilométeres kutya ismét, semmit nem tud, pörög, örül, minden új neki, semmire nem hallgat. Egyébként egy nagyon jóindulatú kutya, csak szocializálódnia kell még. A lábán egy ökölnyi, lifegő daganat van, vért levették tőle, a laboreredményekre várunk, ha az rendben van, akkor áteshet az operáción, hogy mielőbb megszabadítsuk tőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése