2017. augusztus 28., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 33. héten?

Augusztus 16-a a Hontalan Állatok Világnapja, a kezdeményezés 1992-ben az Egyesült Államokból indult. Sajnos a nyugati országokhoz képest Magyarország nagyon elmaradott, becslések szerint hazánkban több százezres nagyságrendben kóborolnak azonosítatlan kutyák és macskák az utcákon. Ezzel a nappal a menhelyek/ állatvédő szervezetek fontosságára, az örökbefogadásra és a nem kívánt szaporulatok megelőzésére, a felelős állattartásra kívánják felhívni a figyelmet. Minden ember felelőssége, hogy az utcákon csökkenjen a kóbor állatok száma, ehhez pedig a szemléletváltás elengedhetetlen. Egyesületünk ezeknek a hontalan állatoknak nyújt menedéket és ideiglenes/ végleges családokat.


Augusztus 19-20-án került megrendezésre a Magyar Ízek Utcája Budapesten, a Clark Ádám téren, melyre Egyesületünk is meghívást kapott. Mindkét nap nagyon jó hangulatban telt, egy kis esőt leszámítva az időjárás is kegyes volt hozzánk. Gazdikeresőink közül jelen volt Tücsök bácsi, Puffer, Lobi, Mákgubó, Ügyes, Félős Fanna, Csipike, Cash, Barna Barni, Viktor és Sánta Pajtás. Örültek a sok kedves szónak, simogatásnak és finom falatnak, köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott a standunkhoz! És köszönjük az önkénteseknek, akik nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól!


Vizsla fajtamentő csoportunkhoz a héten több védenc is érkezett, Miksa pedig elhagyhatta a karantént.
Miksa elhelyezéséhez tavaly már segítséget kértek tőlünk egykori tulajdonosai, ám az utolsó pillanatban meggondolták magukat, mondván találtak neki jó gazdát. Egészen tavaly karácsonyig benti kutya volt, ágyban aludt, de az idilli állapot hamar véget ért, amikor újabb kutya érkezett a házhoz őt nemes egyszerűséggel kizárták a kertbe. Július elején egy vihar során megharapta gazdáját, így mennie kellett azonnali hatállyal a háztól. Hatósági megfigyelés alatt állt, karanténban került elhelyezésre, a héten elhagyhatta börtönét és befogadónkhoz költözött.

m6

Három érkezőnk volt a héten, ketten tervezetten kerültek a gondozásunkba, egy ideje már egyeztettünk az átvételükkel kapcsolatban, ám egyikükhöz sürgős segítséget kértek.
Egy mentés során általában a kutya fizikai és lelki állapotán döbbenünk le, ez alkalommal azonban a körülményeken. Egy hölgy talált rá Jácintra, a fiatal vizslafiúra egy erdőben a fához kötve. Huzalkötegelővel volt háromszor körbetekerve az egyébként kicsatolható nyakörv, jó szorosra meghúzták, hogy ne tudjon kibújni belőle. Jácint most már biztonságban van, szerencsére sem fizikai, sem lelki sérülést nem szenvedett, egy életerős, boldog, vidám vizslafiú.

20800030_1620542237985320_6903536171275336627_n.jpg

Miho is az érkezők táborát erősíti, egy állatszerető hölgy kért számára segítséget. Látszik, hogy soha életében nem volt vele foglalkozva, minden új neki, sok tanulnivalója van még.


A Füzesabonyi Állatvédők kérték a segítségünk egy utcán kóborló szinte még kölyök kutya lány számára, aki a gondozásunkban az Eperke nevet kapta. Eperke már szúrta néhány ember szemét, rugdosták az utcán, nagyon barátságos kutya, mindenkihez odaszaladt a segítségért, de csak bántást kapot. Eperke biztonságba került, s mivel eredeti gazdája nem jelentkezett érte, ezért a gondozásunkba vettük.

 20882687_1641839759159395_7038492549821640404_n.jpg

Alaptevékenységi csoportunknál Békás Bubunak a gondozásunkba kerülésekor gennyes méhgyulladása volt, lényegében az utolsó pillanatban került a műtőasztalra, mielőtt nagyobb baj történhetett volna. Öröm az ürömben, hogy a cisztái jóindulatúak voltak, az emlődaganata viszont rosszindulatú. Daganata miatt 3 havonta kontrollra kell mennie, ultrahang és röngten, s bár tünete nincs, újra áttétes. Szívnagyobbodása, szívzöreje van, illetve a vese eredményei sem túl jók, de műthető állapotban volt, az operációt szerencsére jól viselte. A szövettan eredményére várnunk kellett és sajnos nagyon rossz híreket kaptunk. Kettes stádiumú karcinóma ismét, 4 hónap alatt a második. A teljes szövetszaporulat ki lett metszve, de nem sok jóval biztatnak bennünket. Az áttétek miatt javasolt egy három oldalú röntgent, hogy lássuk mivel állunk szemben és továbbra is szoros kontroll javasolt 2-3 havonta.
Bubu elhelyezési és orvosi költségeihez a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámláján tudtok hozzájárulni, a közleménybe kérjük, írjátok be BÉKÁS BUBU nevét.


Palotás Panna nem született szerencsés csillagzat alatt. A putriból indult az élete, a sárban, a szemétben tengődött társával mielőtt a gondozásunkba került. Majd két örökbefogadó is cserben hagyta, előbbi 1 hónapot se, utóbbi 24 órát se adott neki. Így Panna ismét gazdit keres, örök életre szólót, örökbefogadásával kapcsolatban az info@futrinkautca.hu e-mail címünkön tudtok érdeklődni.


Hercegnőnk sajnos nincs jól, a kehesség egyre jobban elhatalmasodik rajta. Néha már alig kap levegőt, a szteroid átmenetileg segítene, de sajnos hosszú távon többet árt, mint használ, a hagyományos gyógyászatban keresgélünk olyan megoldást, ami segíthet rajta. Gyógyulásához adományotokat 'Hercegnő' megjegyzéssel a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú számláján tudjuk fogadni, PayPal adományozáshoz kattintsatok a weboldalunk alján található 'Donate' gombra!

unnamed.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése