2017. szeptember 2., szombat

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 34. héten?

Még nyakig a nyárban nem pihentünk meg, a héten több orvosi kört is lebonyolítottunk, de voltak költözőink, s mint lenni szokott érkezőink is.

Vizsla fajtamentő csoportunknál Kapi rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon.

20246030_1615965478413490_5777884910855367601_n.jpg

Hétfő este megérkezett a gondozásunkba a Monostorpályiban talált német vizsla lányka. Kapott chipet, oltást, féreghajtót, és vettek vért a laboros vizsgálatokhoz. Fájdalomcsillapítót kell szednie, mivel a jobb hátsó combcsont valamikor el volt törve és rosszul forrt össze, ezért a lábát sem igen használja, sírdogál miatta. Az orvosok combcsont fejezést javasoltak, hamarosan kiderül, hogy mikor kerülhet sor a műtétre a vérvétel eredményének függvényében. Dobra egyébként végtelenül hálás, kedves, barátságos természetű, abszolút kutya és macskabarát.


Kedden találtak Budapesten, a 15. kerületben egy 3 hónap körüli magyar vizsla kant, aki a gondozásunkban a Kenobi nevet kapta. Megtalálásakor chipje nem volt, eredeti tulajdonosát kerestük, akit végül sikerült megtalálnunk.


A héten az abádszalóki babák közül hárman is gazdisodtak: Atom, Ami és Ajsa voltak a szerencsések.


Hétvégére több gazdisodónk is jutott, hosszú és boldog gazdis éveket kívánunk nekik!
Csiát német dog csoportunk egyik korábbi örökbefogadója fogadta örökbe.

20376083_1598656216840589_402591858015185148_n.jpg

Sima Sári társaival együtt került a gondozásunkba, akik már mindannyian családra találtak. Sári a rá váró műtétek után költözhetett végleges gazdáihoz.

s1.jpg

Külföldi partnerszervezetünk, a Hands4Paws segítségével útnak indult Túró Rudi, Bütyök Berci és Felina végleges és ideiglenes családjaikhoz.


Alaptevékenységi csoportunknál Saul átesett az ivartalanításon, szerencsére minden rendben ment a műtét során. Még szokatlan neki a tölcsér, mindennek neki megy, de pár nap és megszokja, aztán a lábadozás után lekerülhet róla. Saul készen áll a gazdisodásra, már csak a tökéletes gazdát kell számára megtalálnunk.


Lappancs szájában nőtt egy szövetszaporulat, melyet egyszer már leoperáltak, ám ismét visszanőtt, most újból sor került a műtétre. Szerencsére sikerült foghúzás nélkül megoldani a műtétet, nagyon mélyen ki lett vágva, emiatt kapott rá fájdalomcsillapítót. Lappancs lábadozásában egy ideiglenes vagy végleges otthon sokat segíteni, ha szívesen befogadnátok, írjatok nekünk az info@futrinkautca.hu e-mail címünkre.


Noruz állatorvosnál járt, vettek tőle vért a laborhoz, hogy lássuk bódítható-e. Ha az eredményei lehetővé teszik a jövő hét folyamán a csípőjét és a lábát fogják röntgenezni. Sajnos a daganata miatt is folyamatosan kontrollra van szüksége és a lába sem javul, ahogy lekerül róla a tölcsér vagy a kötés rögtön rágni kezdi, a hypoallergén táp sem segített sajnos, így az okát nem ebben kell keresnünk.
Kérjük, ha lehetőségetek van rá támogassátok Noruz orvosi költségeit! A Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 bankszámlaszámán tudtok hozzájárulni, a megjegyzésbe írjátok be Noruz nevét.



A héten Bogyó, a kis törpe szálkás fiúnk költözhetett gazdához, egy fiatal párhoz került, ahol nagyon készültek a fogadására,  
Megérkezése után azonnal a kanapén eldőlt a gazdi mellet, és egy jó nagyot szundikált.
Azóta is minden rendben történik, már saját rámpával rendelkezik, hogy a kanapé megközelítése is megfelelő legyen.

bogyofiu.jpg

Kökény, a 6 éves fekete-cser keverék szuka költözés miatt került az új tulajdonosokhoz, akik azonban nem foglalkoztak vele és többször az utcán találtak rá. A környéken lakók kértek segítséget számára, majd a régi gazdi is előkerült, így ez a kedves kislány megérkezhetett a gondozásunkba, most már csak egy szuper gazdira van szüksége, reméljük nem sokáig kell várnia.

kokeny1.jpg

Raduj egy 2 éves fekete-cser fiúcska, akit az utcán találtak, a gazdi nem kereste, chipje nem volt, így most olyan gazdit keresünk számára, aki megbecsüli ezt az igen kedves játékos fiúcskát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése