2014. február 11., kedd

2014. 6. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 6. héten?

Mindig összeszorul a szívünk, amikor egy-egy régebben örökbeadott védencünkről úgy dönt a gazda, hogy újra a gondozásunkba adja, mert valami miatt már nem tud róla gondoskodni tovább. Most egy sokat látott, sokszor eldobott kutyánkról kaptunk újra ilyen hírt... Mokka, a 2006-ban a paksi menhelyről még kölyökként mentett keverék kanunk újra gazdát keres, mi pedig azt az ideiglenes befogadó családot, akik átmenetileg, gazdára találásáig a gondját viselnék. 


hét a parazitamentesítésekről szólt az alap csoportunknál, az ideiglenes befogadóknál lakó védenceink egy része személyesen kaphatta meg a bolha és kullancs elleni spot-ont, illetve a féreghajtót is. 

Emellett Fenta, a hosszú szőrű cicalány átesett az ivartalanításon. Nála, bár úgy volt, hogy már gazdijelöltes, sajnos újra keresnünk kell az örökbefogadó családját, mert a korábbi jelöltek lemondták. Ki szeretne egy ilyen csodálatos és különleges cicalányt?

DSC_0267

A héten egy régebb óta gazdára váró cicánk viszont gazdára talált. Zlit a kennelsorunk közelében súlyos sérülésekkel talált cicalány iránt nem igazán volt korábban érdeklődés, hiába tettek meg mindent ideiglenes befogadói, hogy az utcai harcosból egy hófehér, pihe-puha hercegnő váljon. Most viszont egy elkötelezett, osztrák család jelentkezett, így Zli a hétvégén Ausztriába költözött, mi pedig várjuk az első híreket.

11

A tacskó fajtamentéshez is visszakerült egy korábban örökbeadott védencünk, bár ő még nem régen ízlelhetett bele a gazdis életbe, de sajnos a szeretet iránti igénye miatt tacskó társával féltékenységi gondok jöttek elő, melyet az örökbefogadó nem tudott kezelni. Arnold így visszaköltözött, s most újra gazdára vár.

Photo on 2014-01-10 at 18.30 #4 2

Egy másik szervezet kért segítséget egy hosszú szőrű tacskó keverék szukának, Csokitának, aki megindított oltási programmal és ivartalanítva érkezett, így azonnal gazdához is költözhetne, ha lenne rá érdeklődő. 

1234575_806777279349086_1804037240_n

A héten lett egy gazdijelöltes kutyánk, akinél már csak a papírokat kell intéznünk, mert ő nem is költözik ahhoz, hogy gazdás kutyává válhasson. Csoppy, a csirkegyilkos szálkás szőrű tacskó keverék szuka ideiglenes befogadója bukott el, s válik Csoppy tökéletes gazdijává.

2014-01-22 13.43.57

Egy ivartalanítás is jutott a hétre, Hetes, a talált szálkás szőrű tacskó keverék szuka, aki ideiglenes befogadóinál lábadozhatott a műtétet követően. Reméljük, hogy hamarosan érte is eljön a végleges gazdi: most már az ő részéről minden adott a gazdisodáshoz.

IMG_20140118_085451

A magyar vizsla fajtamentő csoport ezen a héten is több kutyát vett a gondozásába, így a létszám ismét rekord-közelivé vált, de szerencsére néhány gazdisodás enyhített a szorításon. 

A paksi menhelyről érkezett ideiglenes befogadóhoz Brida, a valószínűleg már ivartalanított magyar vizsla szuka, aki most gazdát keres majd. Ha valaki szeretne egy kedves vizsla lány gazdája lenni, feltétlenül jelentkezzen a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címen!

brida

A szomszéd fenyegetései miatt adták le anyát és fiát, Bambitát és Monot a gazdáik. Bambita nagyon sovány, össze kell szednie magát, illetve jó lenne, ha a lelke is megnyugodhatna végre. 

IMG_3502

Mono jobb állapotban van mind fizikailag, mind lelkileg, de reménykedünk abban, hogy ő sem fog túl sokáig várni majd az igazira. Mi is igyekszünk őt jobban megismerni, hogy részletesebb leírással indulhasson meg a hirdetése.

Az Illatos úti gyepmesteri telepről hoztuk ki Filfilt, a három éves német vizsla keveréket, akit idős gazdája adott le. A lendületes, neveletlen, de kedves kutya tényleg nem idős ember kezébe való, már csak azért sem, mert eszméletlenül nagy és erős kutya. Egyelőre a tárnoki kennelsoron tudtuk őt elhelyezni, de mielőbb ideiglenes befogadót keres, mivel egy lábműtét vár majd rá.

_MG_3671

Fásli, a magyar vizsla keverék az eredeti gazdájához került vissza.

1549310_717727198246462_837702371_n

Sookie, a www.vizslabolt.hu átmeneti gondoskodását élvező  magyar vizsla szuka is végleges gazdihoz költözött. Sokszor kapjuk kritikaként, hogy nagyon nehéz tőlünk örökbefogadni - ez igaz, mert akárkinek nem adunk örökbe, minden esetben ellenőrzötten kerülnek tőlünk gazdához a kutyák - de Sookie esetében igazán nem kellett sokat várakoznia az érdeklődő családnak.

sookie

Bucska ideiglenes papírjait végre végleges örökbefogadási szerződésre váltotta a héten, és átkeresztelkedett Fülire. Egy nagyon kedves, aktív családba költözött, ahol egy másik vizsla társa is lett. Nagyon boldog gazdis éveket, Bucska!

Szövegközi kép 1

A hétre bőven kijutott az egyéb eseményekből is. Elsőként azzal kellett megbirkóznunk, hogy Jimbo ideiglenes befogadója a kutya hasmenése miatt azonnali hatállyal visszaadta őt, de hogy ne kelljen a kennelsorra kitennünk a lakás után, pár napot az állatkórházban töltött. Szerencsére a hasmenés mögött nem állt nagy szervi gond, gyakorlatilag 24 óra alatt el is múlt. Ilyenkor azért elgondolkodunk, hogy amikor valaki ideiglenes befogadónak jelentkezik, mennyire tudja, hogy mire kell számítania, mennyire tudjuk elmondani, hogy ezek a kutyák jellemzően nem családból érkeznek, nem volt jó életük, s minden változást fel kell dolgozniuk. Szerencsére Jimbo számára sikerült másik befogadót találnunk, így most ott várakozik tovább, de ezt a rövid intermezzot kihagyta volna az életéből. Mint ahogy mi is.

_MG_2470

Okra, a német vizsla hölgy átesett egy vészhelyzeti ivartalanításon, mert halott babák voltak a hasában, így minden perc számított. Mivel most nagyobb odafigyelést igényel, így egy rutinos ideiglenes befogadónk segítségét kértük, akihez Okra a héten el is költözhetett. Köszönjük!


Skubi átesett az ivartalanításon, illetve a fogkövét is eltávolíttattuk. Most a szövettani eredményt várjuk, mert sajnos daganat-eltávolítási feladat is járult a műtéthez.

DSCF1976.JPG

Fülepünk sajnos továbbra sincs jól, ezt a hetet is az állatkórházban töltötte. A tüdőgyulladása nem igazán akar meggyógyulni, még mindig nehezen vesz levegőt, de az étvágya szerencsére jó. Ettől függetlenül még nem múlt el a veszély, nagyon kérjük számára a drukkokat.

fotó

A német dog fajtamentéshez ezen a héten új kutya nem érkezett...de sajnos egy korábbi védencünk, Sting visszakerült a gondozásunkba. 
A család, aki heteken át látogatta őt, ismerkedett vele, gyakorolták a pórázas sétát sajnos nem tudta biztosítani, hogy Sting ne lépjen meg a kertből. Ugyanis a környéken járó kóborkutya csapat rendszeres zrikálása megtette a hatást, Sting lebontotta a kerítést és összetűzésbe keveredett egy helyi, utcán csatangoló ebbel.
Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de így a biztonságos mindenkinek.
Sting tehát újra gazdikereső!
Szeretnénk egy tökéletes családot találni neki, ahol szeretetet, törődést kap ez a gyönyörű óriás. Sting szépen utazik autóban, szeret labdázni, okos, érdeklődő fiatal kutya. Biztonságos kerítés feltétel az örökbefogadásához!
Érdeklődni róla a nemetdogsos@gmail.com e-mail címen lehet. 


Loryt, az ifjonc doglánykát szombaton sajnos vissza kellet vinni az állatorvoshoz, mert nem akart enni és inni sem.
Délelőtt még nem volt lázas, de mire az orvoshoz értünk már kezdett felszökni a hőmérséklete. Szuriban megkapta az aznapi antibiotikumot, nehogy kimaradjon egy nap is. Kapott még lázcsillapítót, azt az utasítást kaptuk, hogy ha nem eszik vasárnap délig, akkor vissza kell vinni infúzióra. Szerencsére mire hazaértek, már magától kérte az ennivalót, aztán ivott is egy picit. Ideiglenes befogadója, Orsi aggódva várta a másnap reggelt, hogy fog-e enni, lesz-e láza, de szerencsére minden rendben volt! Sem láz, sem étvágytalanság nem mutatkozott az ugra-bugra kiskutyánál.
Reméljük továbbra is csak javulásáról kapunk híreket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése