2014. február 26., szerda

2014. 8. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 8. héten?

Ha megkérdezzük magunkat, hogy miért nem adjuk fel, arra nagyjából ez a hét lehetne is a válasz, hiszen annyi kisebb-nagyobb csoda történt, hogy ragyog a szívünk, hiszen ezért csináljuk! A kutyamentés bedarálja az embert, aki csak a fotelból okos, az nem érti, aki viszont a valóságban vesz részt állatvédelmi tevékenységben, tudja. Mindannyian fel akarjuk adni, évente többször elérünk arra a pontra, amikor úgy érezzük, hogy fizikailag, lelkileg nem bírjuk tovább. Aztán jön valami apróság, s annyi erőt merítünk, amellyel kitartunk a következő hullámvölgyig. 

Ezen a héten az esélytelen keverékeink közül három is gazdához került. Bármelyikük gazdisodása önmagában is hatalmas ünnep lett volna, de így meg hihetetlen, ami történt.

Mimózát egy bécsi hölgy szerette volna meglátogatni, mert a képek, leírás alapján beleszeretett, de meglévő két kutyája miatt már nem tudott volna egy további ebet magához venni. Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy a pénteki első randevú helyett már szerdán elugrott a kennelsorra Bécsből, hogy megsimogathassa Mimózát, pénteken pedig már reggel hívott, hogy esetleg, ha útlevél készülne... Így történt, gyorsan, előzmények nélkül, de Mimóza sok-sok év után révbe ért. Az egykoron megérinthetetlen kutya élete új fordulatot vett.


Zokni, a láncos kutya a hideg időszakokat átvészelendő ideiglenes befogadóhoz került, a héten viszont elhagyhatta ideiglenes befogadóját, mert sikerült a tökéletes családot megtalálni számára, akik nem konkrét kutyát kerestek, hanem a lehetőségeikhez, s kutyás tapasztalatuk hiányát is figyelembe véve kerestek társat. Mi ajánlottunk, s az érdeklődők elfogadták a javaslatot, mert beleszerettek Zokniba már a képek alapján. Szerencsére az élő találkozás is tökéletesre sikerült.

_MG_7810

Basildont egy osztrák család szerette volna örökbefogadni, de ideiglenes befogadója jelezte, hogy ő nem tudja elengedni már ezt a fekete szépséget, akivel szinte naponta róják köreiket a tárnoki pataknál. Basildon nem költözött sehová, maradt a befogadójánál, de már gazdis kutyaként élheti tovább az életét.

basika

Odett, a szélvész német juhász lányka is maga mögött hagyta átmeneti otthonát, hogy egy másik kutya és két gyermek mellett kezdjen új életet a III. kerületben. Az első pillanatok kétesélyesek voltak, mert Odett pörgött, mint az ördög, de másnapra már szépen rendeződtek a viszonyok, úgyhogy talán megnyugodhatunk, hogy Odett tényleg révbe ért.

odett

Az ajkai menhelyről négy tökéletesen esélytelen kutya került hozzánk. Esélytelenségüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évek óta az ottani szervezet gondozásában álltak anélkül, hogy valaki haza akarta volna őket vinni. Ketten közülük idősek, rozogák, ketten pedig a menhelyen nőttek fel, félénkek, alulszocializáltak. Rehabilitációjukat megkezdtük, de természetesen esetükben is örülnénk egy-egy ideiglenes befogadó (vagy végleges gazdi) jelentkezésének.

Pisze egy közepes termetű keverék szuka, aki nagyon szeretne nyitni az emberek felé, de közben retteg minden változástól, minden hatástól. A félelmei sokszor rossz irányba terelik, de nagyon igyekszik a maga módján.

pisze3

Ügyes egy "mini német juhász", aki nem pórázképes, viszont minden más kutyával jól kijön. Az emberek társaságát nem keresi igazán, de ezen változtatni fogunk, hiszen most sok-sok figyelmet kaphat, s igyekszünk megszerettetni magunkat vele is, hogy később legyen elég bizalma a pórázon sétálás tanulásához vagy bármi egyébhez.


ügyes

Balu egy félszemű óriás, akinek az egyik szemét hályog fedi. A szőre beavatkozást igényel, így fésülgető önkénteseket is örömmel fogadunk. Balu higgadt, hamar kenneltiszta lesz, ez már most látszik, s nagyon élvezi a hirtelen megnövekedett figyelmet, mozgáslehetőséget.


balu2

Egres egy veterán kuvasz keverék, akinek már mindene rozoga egy kicsit - a lábai, a szíve, a szeme, a bőre... De csupa vidámság, a kifutón való szimatolgatás egészen megfiatalítja őt. Egy keveset le kell adnia, mert a jelenlegi súlyát nem bírja el a hátsó fele sem, de a szívének sem tesz jót, de a megnövelt mozgás valószínűleg elég lesz a változáshoz.


egres9

Tinky, a basset szuka végre befejezte a tüzelést, s áteshetett az ivartalanításon. Ez volt a szükséges utolsó lépés a gazdisodáshoz, a varratszedést követően költözik is.


_MG_1240


A magyar vizsla fajtamentő csoport csupa jó hírrel szolgált erre a hétre.  

Orwell mama, az Üllőn elütve, ripityára tört hátsó lábbal talált idős vizsla úgy tűnik, révbe ért: egy nagyon kedves, de megfontolt, az idős, balesetet szenvedett kutya felvállalásának anyagi vonzatait is felelősen mérlegelő család fogadta magához. Három kislány áll Orwell mama rendelkezésére mostantól, hogy játékban és labdázásban sose szenvedjen hiányt ez a korát meghazudtolóan aktív vizslanagyi.

A(z) orwell mama gazdis3.jpg megjelenítése
Még csak ideiglenes befogadóként, de Filfil is úgy tűnik, megtalálta családját, de legalábbis egy tökéletesen elkötelezett, önzetlen támogatót. Már csak rajta és exFutrinkás Tappancson, leendő társán múlik, véglegessé válik-e a befogadása, addig pedig,  amíg egymást szokják, az Illatos útról mentett pónikutyánk -- aki németországi tenyésztő véleménye szerint a Pudelpointer nevű ritka vizslafajta egyede lehet --  átesik az ivartalanításon, illetve a problémás lábának vizsgálatán és lehetséges műtétjén is. Ezen a héten beköltözött leendő otthonába és kozmetikusnál is járt a mi csodakutyánk.

IMG_0482

Fülep Lajosunk, aki hosszú heteken át küzdött kétoldali tüdőgyulladással, szintén jó hírrel örvendeztetett meg bennünket: a kontroll vizsgálata szerint is egyértelműen jól van, de természetesen még sokáig kíméletes sétákra szorítkozhat csak.

fülep

Melza, az egykor Gödöllőn csavargó, rettentő félénk vizslalány, hosszú időt töltött gondozásunkban, túlesett kennelköhögésen, tüzelésen, volt visszalépő gazdajelöltje, több látogatója, ivartalanítása, és ezalatt az idő alatt levetkőzte félénkségét, megtanulta a nagyvárosi életet, elsajátította a kanapéhasználatot is. Most végre úgy tűnik, révbe ért egy nagyon kedves, már két másik kutyával is rendelkező, aktív kutyás életet élő családban. A beilleszkedés és az új társakkal való összecsiszolódás persze nem mindig megy egyrőlé a kettőre, de Melza jó úton halad, így biztosak vagyunk benne, hogy nagyon boldog lesz, amit nagyon meg is érdemel.

Melzuska5

A héten azért aggódásra is volt okunk, Médi néni, az idős német vizsla szuka még mindig kórházban van, mivel továbbra is folyik az orra, bár már sokat javult. Mivel egyelőre ideiglenes befoagdó sem jelentkezett rá, így nem is tudjuk hova tennénk, mindenesetre jó lenne már kórházon kívül tudni őt, hiszen már gazdajelöltes és amint jobban van, elutazhat új ottohonába.

Médi 035

Stüszi Vadász, az apró, kartondobzoban kuka mellett talált vizslabébi is ránkijesztett: papírforma szerint renegetg féreg ürült belőle, és hiába az óvatos és gondos féreghajtás no meg a gondos dajkálás, Madelaine vizsla által, egyik nap nagyon leverte ezt az apró kis testet a lábáról az élősködők ellen folytatott kűzdelem. Szerencsére, már újra a régi de még nem nyugodhatunk meg teljesen.

DSC_0026

A héten két új kutyával bővült a csapat: Déna, a nagyon kedves vizslalány a szolnoki állatvédők közvetítésével érkezett és mivel tüzel, átmeneti ideiglenes befogadóhoz került. 

photo

Rajta kívül a tiszarádi gyepmesteri telepről érkezett egy aprócska vizsloid keverék, Mafra, aki a tacskós csapat mentvényéhez, Lubickhoz csatlakozhatott, hála a felhívásunkra jelentkező támogatóknak, akik közül volt, aki Marfa átmeneti befogadását vállalta, volt aki a két kutya elhozatalát, és olyan is, aki anyagi támogatással járult hozzá Marfa átvételéhez. Ezúton is köszönjük, hogy hála nekik, ez a nagyon bájos kiskutya megérkezhetett hozzánk! Marfa jelenlegi helyén pár hetet maradhat, ezután Tárnokra költözne, de nagyon örülnénk, ha ideiglenes, vagy végleges befogadó jelentkezne rá!

m
A 69. Vizslatúra Újhartyánban volt, ahol egyik aktív segítőnk, befogadónk, támogatónk, tagunk képviselt minket. Az Egyesület ezúton is köszöni a tápadományt, konzerveket és támogatásokat! Frissen gazdisodott alap tevékenységi (ex-Futrinkás) Basildon tiszteletbeli vizslává lett a rendezvényen.



gazdis basika

A tacskó fajtamentéshez a héten kettő szálkás szőrű tacskó szuka is érkezett. Egyikük, Lubick kannak indult, hiszen a tiszarádi gyepmesteri telepről kanként kellett volna őt megmenteni, de aztán kiderült, hogy a valóságban egy kedves, ámde végtelenül elhanyagolt, szeretetéhes szukához van szerencsénk.


lubi

Battai Barka elhelyezéséhez a gazdái kértek segítséget. Ideiglenes befogadónál helyeztük el, mert eddig is lakásban lakott. Jól nevelt, kedves, ragaszkodó, más kutyákkal maximálisan megbízható kutyalány.


Barka

Szintén gazdától érkezett Glinda, a középkorú rövid szőrű törpe tacskó szuka, akinek felelős gazdát keresünk, Glindánál ugyanis fokozottan számítani lehet gerincgondokra, mert már volt időszak, amikor gyógyszert kellett szednie, hogy átmeneti bénultsága helyreálljon. Glinda egy félénk, de nagyon nyitni akaró kutyalány, akinek ideiglenes befogadót is keresünk.


935186_583053995119595_117069035_n

Az ajkai gyepmesteri telepről érkezett hozzánk egy négy kilós tacskó-terrier keverék bácsi, Csönd, aki hajléktalan gazdáitól került az ottani, állatvédő szemléletű telepre. Átmenetileg a kennelsor lakója, de reméljük, hogy valaki rövid határidővel beleszeret, s legalább ideiglenes otthont biztosít számára. Csönd egy nagyon emberközpontú, barátságos kutya.



Miku, a különleges színű szálkás szőrű tacskó kan átesett az ivartalanításon, így most már tényleg semmi nem állíthatja meg a gazdisodásban. Meglepő, hogy eddig senki nem jelentkezett igazán komolyan érte, pedig Miku egy tökéletes jellemű, egyáltalán nem nehezen kezelhető, fiatal kutya.



Egyetlen gazdisodónk is van a hétre a sparheltlábúak csapatából. Gida, az Illatos útról mentett hosszú szőrű tacskó keverék szuka elköltözött ideiglenes befogadóitól, hogy Ausztriában találjon végleges otthonra.


_MG_2064

Sajnos ez a hét sem múlt el visszatérő ex-tacskó védenc nélkül. A  héten Tupi, az idős keverék gazdája jelezte, hogy nem tudja őt tovább tartani, mert baleset érte a gazdit, s Tupi ellátásának megoldása nehézségekbe ütközik. Soha nem kellemes egy kutyát visszavenni, de egy idős kutyát különösen nehéz... Reméljük, hogy Tupi hamarosan újra gazdára talál, hiszen ő egy álomkutya.


Tupi 026

Nura, az egyik fekete szépségünk, átesett az ivartalanításon. Minden rendben vele, a sebe szépen gyógyul, nagyon okos, mert egyáltalán nem piszkálja a sebét.
Nura a héten látogatókat is fogadott, reméljük, hogy a jövő héten már a gazdisodásáról is írhatunk.

DSC_0285

T.Sunny ezen a héten költözött gazdijelöltjéhez. Egyenlőre még ideiglenes befogadói szerződéssel, hisz szegényke még rettentő sovány, nincs műthető állapotban. A gyönyörű, félénk Sunny lassan kezd feloldódni új otthonában, kényelmesen pihenget a kandalló mellett. Reméljük gyorsan magára szed pár kilót és megérti, hogy itt már nem kell félnie semmitől, biztonságban, szeretetben élhet.

DSC_0317

SOS ideiglenes befogadót keresünk Sting számára! Nagyon rosszul viseli a kennellétet, a bezártságot, hogy kevesebb időt van kint, mint amit megszokott. Kizárólag olyan helyet keresünk neki, ahol egyedüli kutya lenne, szigorúan benti tartással, mert szökős. Lakásban szépen viselkedik, szobatiszta, pórázon szépen sétál. Aki tudna segíteni Stingnek, akár költségtérítéssel is, az írjon a nemetdogsos@gmail.com címre. Köszönjük!

DSC_0320

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése