2015. február 8., vasárnap

Mi történt a Futrinka egyesületnél 2015. 4. hetében?

Egyesületünk életében az adó 1% bevétel nagyon nagy szerepet tölt be, hiszen ez teremti meg a működés alapjait, enélkül az összeg nélkül lényegesen kevesebb kutyát tudnánk megmenteni egy-egy csoportunkat illetően akár tízszeres különbség is lehet a megmenthető kutyák számában, s mindezért nem kell mást tenni, mint az adó 1%-ra vonatkozóan a javunkra rendelkezni. Ez kell ahhoz, hogy a jövőben is zökkenőmentesen menthessük a magyar vizslákat, tacskókat és német dogokat, valamint új esélyt adhassunk az esélytelen rászorulóknak.
Ne felejtsétek tehát - az adó 1% nálunk életekre váltódik át!

Futrinka Egyesület
Adószám: 18258473-1-43  
Esélyteleneket mentő csoportunknál Vakolat volt a héten az, aki megszabadulhatott loncsaitól, s habos-babos kutyafiúvá alakulhatott át. A kozmetikát nagyon köszönjük, nagyon sokat számít, hogy egy-egy védencünk jobb szőrbe kerülhet ezáltal!


Terveztünk egy kutya érkezésével is, aki nálunk a Torta nevet kapta volna.  A szökései miatt hatalmas láncon él, illetve gazdái februárban elköltöznek, ahová nem szeretnék magukkal vinni. Segíteni sajnos csak ott és akkor tudunk, ha a gazda is együttműködő. Mi nem a gazdákat akarjuk megmenteni, s nem ígérünk meg olyat, amit nem tartanánk be, ebbe beleértve azt is, hogy minden kutyánkat benti tartással adjuk örökbe. A gazdák mindenesetre feltételeket szabtak, mi pedig így sajnos  kénytelenek voltunk  lemondani a segítségnyújtásról. Arra, hogy egy gazda elvárásainak is megpróbáljunk megfelelni, nincs energiánk, s rengeteg kutya vár megmentésre így is.


 A magyar vizslásoknál ez a hét leginkább az érkezőkről és a betegségekről szólt. Egy ilyen érzelmileg megterhelő hét után csak bízunk benne, hogy a következő másabb és jobb lesz.

Elsőként Vadkörte, az 5 év körüli magyar vizsla fiú érkezett meg a gondozásunkba az orosházi menhelyről,ahova kóborlása után került, az utcán találták chip nélkül. A féregtelenítés ellenére sem akart javulni a hasmenése, így ő korán összebarátkozott állatorvosunkkal, és a gyógyszernek és a diétának köszönhetően hét végére már sokkal jobban lett és boldogan fogadta a sétáltatókat.


Gwenola,  a 3 év körüli magyar vizsla lány a Pacsi Kutyamenhely Alapítványtól érkezett a gondozásukba. Érkezésekor kb. 20 kg volt, ezért kicsit még híznia kell. Jelenleg a kennelsorunkon került elhelyezésre,  és még ismerkedünk vele, de az eddigi tapasztalatok alapján nagyon kedves és bújós, imádja, ha simogatják. 


És e heti utolsó érkezőnk  Fibi,  a 4 év körüli magyar vizsla lány. Már több gazdát megjárt, legutóbb csak pár napot töltött egy hölgynél , akinek a saját kutyája nem fogadta el, így segítségünket kérték. A félős, láthatóan bántalmazott kutyát nem akarta visszavinni a korábbi helyére. Szerencsére Fibire máris akadt egy család talonban, akivel egyeztetünk, így ő jelenleg nem keres gazdát és a költözésig a Dog Garden panzió kényelmét élvezi.


 Egy rövid ideig úgy tűnt, hogy lesz még egy érkezőnk a héten. Az Érdi Civil Állatmentők találtak egy magyar vizsla fiút, aki rendszeresen Érd utcáin kóborolt napközben és a segítségünket kérték. Mi a gondozásunkba vettük, adtunk neki nevet ( Zsupán), ételt. Biztonságba helyeztük és elkezdtük keresni a gazdáját. Szerencsére volt benne chip és még regisztrálva is volt,  így kevesebb, mint 24 óra alatt hazajuthatott a csavargó.


Perka köhögése a pihenés és gyógyszerek ellenére sem akart javulni, ezért úgy döntöttünk, hogy átköltözik ideiglenes befogadóhoz, ahol maximális figyelmet kaphat. Bízunk benne, hogy jövő héten már arról számolhatunk be nektek, hogy ez a nagyon szép szemű vizsla lány meggyógyult és boldogan játszik falka társaival.


A hétre két ivartalanítás is jutott. Kyra,  az ócsai babák mamája, miután kirepültek a kölykök, a héten ivartalanítódott és hamarosan ő is költözhet  végleges otthonába, ahol már nagyon várják.


Majd Asha,  a 4 év körüli magyar vizsla lány, akit anno decemberben Fóton találtak chip nélkül, szintén átesett az ivartalanításon a héten. M ivel a farka törött,  és  állandóan sebes volt, egyúttal ezt a problémát is orvosoltuk,  és csonkolták a farkát. Felépülését követően pedig már költözhet is új családjához.


 És a héten eljött az a nap, amit tudtunk, hogy előbb vagy utóbb bekövetkezik, de bíztunk benne, hogy minél később. Berci szervezete feladta a küzdelmet és csendben jelezte befogadójának, hogy eljött az idő, hogy elbúcsúzzanak. Berci elment, de boldog gazdis kutyaként, mi pedig rengeteget tanultunk. Köszönjük Berci. 


A tacskó fajtamentéstől kettő szuka kutya repült ki a héten. Zserba, az erdőben talált tacskó keverék szukácska volt az első, aki új otthonba költözhetett. Ideiglenes befogadóinál megtanulta a családban élés alapjait, így végleges otthonában már nem lesz vele gond. 


Chicago is gazdára lelt, ő egy aktív életet élő, lovagló, kiránduló fiatal lány társaként kezdett új életet. Az első hírek szerint jobb kutyát nem is választhatott volna maga mellé, hiszen Chicago mindenben igyekszik tökéletes társaság lenni. Chicago is ideiglenes befogadóitól költözhetett el, akik annak idején csak a fuvarjára jelentkeztek, de aztán megsajnálták, így nem kellett a kennelsoron várnia, hogy rátaláljon az igazi.


A battonyai gyepmesteri telepről került hozzánk Páva, a hosszú szőrű tacskó keverék szuka, akiről kiderült, hogy egy nagyon kedves, barátságos, alapfokon képzett kutyalány. Sajnos az is kiderült, hogy szívférges, így esetében is a kezelések megszervezésére kell koncentrálnunk.


Egy hirdetési portálon bukkantunk rá Foton, a négy hónapos szálkás szőrű tacskó kölyök fotójára, akit ingyen elvihetőként hirdettek vaksága miatt. A kutyát amúgy kinn tartották az ólban, szerencsétlen eszméletlen koszosan és fáradtan érkezett meg hozzánk. Ideiglenes befogadóhoz került. Az biztos, hogy valóban nem lát.


A német dogoknál ezen a héten is pörögtek az események: 

Bella gazdához költözött!
A szépséges kutyahölgy egy kozmetikával kezdett, amit remekül viselt, utána pedig már illatosan, csillogó bundával vette birtokba az új otthonát. Természetesen hamar megtanulta használni a kanapét is. Van egy nyuszi barátja, Simon. Második napján pedig már ment is dolgozni Gazdival.
Sok boldogságot drága Bella!

 A "kicsi" Róza is már saját otthonában töltötte a hétvégét, ahol egy szülinapi parti díszvendége volt :)
Első hírek szerint minden rendben van, nagyon okos, ügyes kutyalány lett belőle.


A hétvégén megérkezett korábbi védencünk Nura társa, Sunny is, aki szintén Futrinkás kutya volt.
Szegény nagyon meg van szeppenve, mindig is félénk kutya volt, és sajnos ez a tulajdonsága megmaradt mostanáig is. Ezen is megpróbálunk javítani: idő, türelem és sok szeretet kell hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése