2015. február 23., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 5. héten?

Ezen a héten egy másik szervezeten keresztül rászoruló embereknek nyújthattunk segítő kezet, de csak a ti segítségetekkel tehettük ezt meg. 366 pár meleg zoknit osztottunk szét, ennyivel járultatok hozzá az akcióhoz. Leírhatatlan volt a rászorulók boldogsága, amikor megkapták az extra adománycsomagot. Emellett annyi sütemény érkezett, hogy minden zacskóba legalább kettő szelet is jutott, illetve lehetett repetázni is a sütis-gyümölcsös csomagokból. A finom chilis bab meleg ebédet is a ti hozzájárulásotokból tudta finanszírozni a Heti Betevő csapata, s a jó hír: még egy további hétre is a mi vendégeink lettek a Klauzál tér rászorulói a ti támogatásotokkal. Köszönjük!


Sajnos az öreg gordon szetterünk, Beni G. egy nagyon komplikált, sürgősségi műtéten kellett, hogy a héten átessen - a péniszét le kellett operálni, a húgyvezetéket pedig kivezetni a végbélnyílás alatt, viszont sajnos ez a műtét nagy kockázattal járt, s Beni G. inkontinens lett. Nagyon nem egyszerű ez...


Gipsy, a kis félénk jack russel lányunk sokáig várta, hogy valaki beleszeressen, de ezen a héten végre gazdihoz költözött.


Gipsz rehabilitációjának megkezdéséhez nagyobb, családi odafigyelésre van szüksége, s szerencséjére az egyik segítőnk vállalta őt, így elkezdhettük szervezni az akupunktúrát és minden egyebet.

  
A vizsla fajtamentő csoportunk nagyon sűrű hetet tudhat a háta mögött. A héten 7 kutya került a gondozásunka, ami extrém soknak számít, de bízunk benne, hogy gyorsan új és szerető otthont tudunk majd nekik találni.

Az első érkezőnk a héten Dotty volt, a majd 1 éves magyar vizsla lányka. Gazdái kértek segítséget, mert erejükön felül fogadták őt örökbe, de belátták, hogy nem tudnak felelősen gondoskodni róla.  Dotty olyan szerencsés, hogy egy család már nagyon régóta várt egy ilyen kis bújós vizslára , így ő azonnal gazdi jelöltes lett és ivartalanítás után költözhet új otthonába.


 Dotty után érkezett Karr, a 8 hónap körüli magyar vizsla fiúcska, aki szintén egy át nem gondolt örökbefogadás áldozata. Eddigi életében nem sok nevelésben lehetett része, így ezeket most be kell pótolnia. Az autóban nyugodtan viselkedik, a pórázon való sétálást nem ismeri. Kölyökkutyákra jellemző módon hebrencs és aktív kutya, tele energiával, ugyanakkor tele szeretettel is.


Egy késő esti telefonhívásnak köszönhetően érkezett meg a gondozásunkba egy cuki drótos csoda, a futrinkás keresztségben a Cseles Ede nevet kapta tőlünk. Megkezdtük az immunizálását és kiirtottuk a bolháit is. Egy rutinos ideiglenes befogadónknak köszönhetően a kanapéhasználatot már kitűnően megtanulta. Szerencsére van rá egy érdeklődő család, akik nagyon szeretnék őt örökbe fogadni, drukkolunk, hogy jól sikerüljön a találkozó.


És egy másik drótos gyönyörűség is érkezett, igaz kicsit idősebb és lány is, de igazi bújós vizsla, Tampa. Gazdájától került gondozásunkba és ideiglenes befogadóhoz költözhetett egyből, ahol egy igazi drótos falkában tanulja a vizsla lét alapjait és várja az álom gazdit.


Megérkezett hozzánk Rajna és Szajna a magyar vizsla anya és lánya páros. Még ismerkedünk velük, de az első tapasztalatok alapján pórázon egyáltalán nem tudnak sétálni, az autóban utazással is ismerkedniük kell még. Sajnos hajlamosak a szökésre is.Mindezek mellett nagyon kedvesek és bújósak, teljesen szobatiszták, játékosak, szófogadóak. 

Rajna
 
Szajna
És végül,  de nem utolsó, sorban,  megérkezett a gondozásunkba Bumbi, a 8 év körüli magyar vizsla szuka, akitől korábbi családja költözés miatt kényszerült megválni. Hétvégén költözhetett volna ideiglenes befogadóhoz, de az utazás előtt sajnos megszökött és még mindig keressük.


 És még egy költözés esett erre a hétre. Bonifác ideiglenes befogadói nem tudták már tovább vállalni Bonit, így ez a kis energiabomba leköltözött a  Dog Garden panzióba, ahol most már kitűnő társasága van ahhoz, hogy a nap végére lefáradjon és kifli formába tekeredve reggelig aludjon.


Turbó Furbónk sajnos összeszedett egy csúnya megfázást, így egyenlőre nincs étvágya és még rosszalkodni sincs kedve. Bízunk benne, hogy gyorsan felépül és újra a régi energiájával fárasztja majd a tárnoki sétáltatókat.


Szerencsére a héten 4 kutyánk is gazdára talált, és ivartalanításuk után új otthonába költözhetett. Bekecs, a fiatal hosszú szőrű vizsla fiú a hét elején áteshetett az ivartalanításon, a szívféreg tesztjének eredménye szerencsére negatív lett . A lábadozási időszakot már új családja körében a Duna parton töltheti.


Pölten a Kisvárdáról érkezett német vizsla mix, harcolva a rossz útviszonyokkal és a havazással , szintén új családjához költözött.


Egy másik német vizslánk Oakley is átesett a héten az ivartalanításon és a lábadozás időszakát már új otthonában tölti,a hol hatalmas séták várnak rá.


És a héten utoljára Anka a pöttöm német vizsla lányka gazdisodott, akiből egy igazi nagyvárosi lány lett.     



A tacskó fajtamentéshez két új kutya érkezett a héten. Natasának a gazdája kért segítséget, mert az idős hölgy sajnos sétáltatás közben elesett, s annyira megsérült, hogy már nem tudott az ellátásáról gondoskodni. Natasa befogadóhoz költözött.


A másik érkező egy nem-tacskó, aki a gyepmesteri telepen készült fotó alapján akár tacskó keverék is lehetett volna, így igent mondtunk rá, hogy ne altassák el. Nem bántuk meg, bár nem tacskó, hanem valami pumi-keverék, de rendkívül loncsosan, valami házi készítésű, a nyakába nőtt nyakörvvel érkezett csontsoványan, izomtalanul, gyengén. Kiderült az is, hogy Küllő szívférges, így azt a kezelését is megkezdtük.


A héten kettő védencünk esett át az ivartalanításon. Brezs, a családból érkezett szálkás szőrű tacskó keverék kan volt az egyik, a szívféreg-tesztje negatív lett szerencsére.


Szintén ivartalanításra került Icu, a szálkás szőrű tacskó szuka, akit már gazdijelölt vár.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése