2015. február 25., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 6. héten?

A hét szuper híre, hogy Bumbi, a két hete elveszett magyar vizsla szukánk előkerült. Egy beton vízátereszben húzta meg magát, s egy helyi fiatalember észrevette. Onnan kellett kicsalogatni, kiszedni őt. Bár Bumbi egyben van, de valami történhetett vele a kóborlása alatt, mert össze van harapva és nehezebben is mozog. Ideiglenes befogadóhoz költöztettük, hogy ne csak biztonságban, hanem melegben is lehessen.


 A mozgalmas múlt hét után kicsit nyugisabb hét következett. Nem érkezett új kutyánk, az elmúlt héten hét kutya is érkezett így őket próbáltuk megismerni a héten, hogy minél megfelelőbb otthont tudjunk találni a számukra. Azért a hétvégén három védencünk is elindult Németországba, ahol már új családjuk várta őket.
Kyra, aki tavaly októberben még a fekete kis csöppségeivel érkezett a gondozásunkba most elutazott egy puha kanapés otthonba, ahol most már nem neki kel gondoskodni másokról, hanem csak vele fognak törődni és őt fogják szeretni.


 Szerpit korábbi családja az utcáról fogadta be, de belátták, hogy egy ilyen kamasz vizsla túlnőtt rajtuk, így a segítségünket kérték az elhelyezésében. Ideiglenes befogadónál került elhelyezésre, akinek rengeteg boldog és nevetéssel teli percet okozott a kisasszony. Most már ő is egy új család mindennapjait színesíti csínytevéseivel.


Vilma családjából érkezett a gondozásunkba, ahol nem tudtak rá kellő időt és energiát fordítani. A Dog Garden panzióba került elhelyezésre, eleinte félénk volt, de szépen lassan elkezdett nyitni a kutyák és az emberek felé is. Most pedig már igazi vizslaként utazott új otthonába.


Sajnos alap csoportosainknál Beni G. még mindig nincs túl az életveszélyen, de amíg ő nem adja fel, mi sem tehetjük. Jelenleg sajnos még a vizeletét sem tudja tartani, így pelenkát hord.


Pötyke szívférges és a héten tüzelni kezdett. Vannak dolgok, amelyek nem szerepelnek a kívánság-listánkon. Ez az.


Vakolat a héten szemészorvosnál járt, s sajnos megtudtuk hivatalosan is, hogy nem lát, és nincs is lehetőség a látása visszaszerzésére.


Azért egy igazán jó hír is jutott az esélyteleneknek, mert Kistücsök, a szem nélküli kiscica gazdihoz költözhetett. Mostantól Ausztriában él majd egy másik macska mellett.


A tacskó fajtamentéshez ezen a héten is érkeztek új kutyák. Szonár számára az egri állatvédők kértek segítséget. A kis tacskó keverék kanocska átesett egy vállműtéten, de nem tudták a kórházi tartózkodás után biztonsággal elhelyezni. 


A Dobozos-gyerekek számára magánszemély állatvédők kértek segítséget, s valójában nem volt lehetőségünk segíteni... De aztán valahogy mégis megérkezett a két szukából - Takta és Csarna - és egy kanocskából - Salgó - álló alom.


Foton baba szemésznél járt, s sajnos kiderült, hogy a látását fejlődési rendellenesség miatt veszítette el, így ez az állapot nem javítható.


Natasa átesett a héten az ivartalanításon, s a hétvégét már az új gazdijánál töltötte.


Egy nem problémamentes kanunk is véglegesítette magát ideiglenes befogadójánál, de még nem is nagyon merjük elhinni... Vilinger gazdis!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése