2015. szeptember 16., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 35. héten?

A kennelsoron rendre megjelennek cicák, ami talán természetes is egy lovarda területén, de azokért, akik a mi részünkre szoknak, próbálunk felelősséget vállalni. Nem mindig sikerül időben közbeavatkozni: egy cicát elkapott az egyik kutyánk, s meghalt. Atáma, a cirmos-vörös cicalány viszont ideiglenes befogadóhoz költözött, s most már elkezdhette a szocializációját. Természetesen gazdit keres.
 

Az ajkai menhelyről vettük át Athént, a kis beagle keverék jellegű kutyalányt, aki szintén befogadóhoz került.


A harmadik érkezőnk a héten Tusi volt, aki úgy néz ki, mint egy bonsai bernáthegyi. Tusit az Illatos útról fogadták örökbe, de megváltoztak a körülmények, s neki mennie kellett. Tusi egy kedves kan kutya, aki lakáshoz szokott, szobatiszta és leginkább egyedüli kutya szeretne lenni.


Vidar, a dog-vizsla keverék siheder átesett az ivartalanításon, szerencsére negatív lett a szívféreg-tesztje is.


Hableány szintén nem szívférges, így ő is ivartalanítódhatott, de ő egyben gazdihoz is költözhetett. Új családja már most imádja.


A tacskó fajtamentéshez a héten három szálkás tacskó érkezett, illetve egy rövid szőrű tacskó szukával is gazdagabbak lettünk.

Horzsol és Pörzse, a tacskó kan és szuka gazdától jöttek, nagyon összeszokott páros, lehetőleg együtt adnánk őket gazdihoz.

Horzsol és Pörzse
 
Satu a gazdája halála miatt érkezett hozzánk, az örökösöknek nem kellett. Satu egy szuper kutya, szuper gazdira vár.


Rétinél, az időske keverékünknél végre elvégezhetővé vált az ivartalanítás és ezzel együtt az egyik oldali emlősor eltávolítása is. A szövettan szerint szerencsére jóindulatú daganatról volt szó, de még így is vár rá egy újabb műtét. 


Bandzsa tacskónk, Vadfruttik átesett az ivartalanításon, szerencsére ő szívféreg negatív.


Rovancs is ivartalanítódott, de az ő tesztje bejelzett, ő sajnos szívférges. A kezelése megkezdődött.


Magyar vizsla fajtamentésünkhöz egy megdöbbentő állapotban lévő magyar vizsla kan, Éliás és egy német vizsla keverék szuka, Dina érkezett a héten.

Éliás ás Dina

Több védencünk átesett a héten az ivartalanításon, előtte pedig a szükséges szívféreg-szűrésen is. Mindannyian egészségesek, most lábadoznak. Kolos, Biga, Torzsi és Rosie is kész a gazdisodásra.

Kolos, Biga
Torzsi&Rosie

A kennelsorról gazdára talált Flória.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése