2015. december 30., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 50. héten?

Egyre több cégnél szerveznek társadalmi felelősségvállalási programot, egy ilyen keretében járt nálunk a PWC csapata ezen a héten. Kutyáink nagyon élvezik, amikor több ember felbukkan a kennelsoron, már megtanulták, hogy ilyenkor a szerencsések útra kelnek, s egy kellemes sétát tehetnek a pataknál. Imádják! Szeretettel fogadjuk ezért bármelyik cég munkatársait, hiszen a szabadban, együtt töltött idő nem csak az embereknek, kutyáink számára is hatalmas dolog.


Idén is volt futrinkás karácsonyunk az önkénteseinknek és természetesen az ő kutyáiknak, akik egy része egykoron szintén futrinkás volt. A Repülő Puli nevű kávézó adott helyszínt az eseménynek, ahol nagyon jó hangulatban tölthettük a délutánt. Köszönjük mindenkinek, aki el tudott jönni!

Esélytelenjeink csapata egy további kutyával bővült, nem tervezetten, de sürgősséggel. Darabka, a négy hónap körüli keverék kanocska ugyanis megtapostatta magát egy lóval. A lába és az állkapcsa törött el, azonnal műtétre szorult.


Ezen a héten vizslás csoportunk gondozásába megérkezett Földvári Liza, a 10+ éves vizslaanyó, egykori tulajdonosa altatásra vitte be egy állatorvosi rendelőbe, de a lelkiismeretes állatorvosok ezt megtagadták. A segítségünket kérték az elhelyezésében, és ideiglenes befogadóhoz költözött.


Elzára vidéken talált, és a segítségünket kértek az elhelyezésében. Ideiglenes befogadóhoz költözött, s közben eredeti gazdáját keressük.


Elizont egy menhelyről fogadták örökbe, majd az utcán kóborolva találtak rá, a gyepmesteri telepen rögtön felismerték, és értesítették a tulajdonosokat, akik ígéretük ellenére nem mentek érte, ott hagyják a kutyát, másnapra már a papírmunkát is elintézték a lemondásról, egyetlen bűne az volt, hogy megöregedett. A könyve szerint a becsült életkora 9 év, de állapotát tekintve a valóságban sokkal-sokkal idősebbnek néz ki, tulajdonosai nagyon elhanyagolták.


Csoki a héten átesett az ivartalanításon, majd pedig végleges családjához költözött.


Hanka méltatlan körülmények közül került a gondozásunkba, egy szemfüles állatvédő társunk meglátta őt, és segítséget kért tőlünk. Ideiglenes befogadóhoz költözött, a héten pedig gazdára talált.


A német dog fajtamentés egy doggal bővült a héten, és örökbeadás sajnos nem volt.
Morton Báró, a 2008-as születésű német dog kant vettük gondozásba a miskolci gyepmesteri telepről, ahova gazdája adta le.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése