2016. március 22., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 9. héten?

Egyesületünk 2006-ban alakult, az akkori alapítótagok más szervezetekben már megismerték a kutyamentést, alakulásukkor pedig elsődlegesen az esélytelen keverékek mentésére helyezték a hangsúlyt, emellé zárkóztak fel a fajtamentések. Idén a tizedik születésnapunkat azzal is ünnepeljük, hogy minden hónapban visszatérünk egykori mentéseink fő színhelyére, az Illatos útra.

A héten kettő kutya is érkezett a telepről. Bioanyut nem hagyhattuk benn, hiszen a kölykei már a gondozásunkban vannak. Átmenetileg egy panziós helyen tudtuk őt eltenni, de sürgősen gazdát keresünk számára.

bioanyu4.jpg

A másik nagy híre az esélytelenek csoportjának, hogy Málnát, a mi lassan két éve beragadt gordon szetter szukánkat látogatták, és a próbanap után elmondható, hogy gazdijelöltes.

malna_009.jpg

Ahogy írtuk, két kutya jött a héten az Illatos útról. A másik kutya a tacskó csoportunkhoz érkezett. Gurtni bőrbeteg és a fülvégi sebesedésére szteroidot szed. Kivizsgálása folyamatban van.

g17.jpg

Az egri állatvédők kértek segítséget két tacskó ősökkel is rendelkező, 4 hónap körüli szukának, Egyiknek és Másiknak. Ideiglenes befogadónál helyeztük el őket.

egyik-masik2.jpg

Úgy tűnik, nem telhet el hét baleset kutya nélkül, most is egy autóbalesetes kannal gazdagodtunk. A medencéjét kellett helyretenni. A megtalálója elnevezése alapján Bogyi lett nálunk, és egyelőre az eredeti gazdáját keresi. A lábadozása ideiglenes befogadónál történhet, így róla is sokat tudhatunk meg az örökbeadáshoz.

erkezo7.jpg

Ha csak jönnének kutyák, azt nem lehetne bírni, de szerencsére most is voltak gazdisodások, ráadásul nem is akármilyenek!


Szuszi bácsi egy végtelenül kedves család kutyája lett, ahol ágyban alszik, de meg is fiatalodott, folyamatosan labdázik.

szuszi_004.jpg

A másik szerencsés Vadfruttik, aki érthetetlen módon nem lelt otthonra nagyon sokáig, de a héten végre rámosolygott a szerencse.

vadfruttik_003.jpg

Zemma átesett az ivartalanításon, majd pár napra rá gazdis is lett egy nagyon szuper családban, ahonnan folyamatosan kapjuk is a híreket.

zemma_001.jpg

A súlyos baleset miatt a szemeit elvesztő idős tacskó, Stevie elhagyhatta a kórházat, és ideiglenes befogadóhoz költözött. Még pár dolgot meg kell nézetnünk rajta, hogy biztosak legyünk abban, hogy nincs egyéb, maradandó károsodása az öregúrnak, de utána gazdát keres.

steve4.jpg

Ivartalanításra ment az egy év alatti testvérpárunk, Hupli és Túrás. Szerencsére minden rendben volt, és Hupli, a szálkásabb testvér már gazdijelöltes is.

hupli2_001.jpg

Sajnos három szívféreg-teszt is pozitív lett a héten. Debreceni Zsebpénz, óbecsei Crunch és Cupcake szívférgesek. A kezelésüket a lassú módszerrel megkezdtük, és természetesen így is örökbefogadhatók, de tudjuk, hogy ennek szinte semmi esélye. Mi szűrjük a kutyákat, így tudunk arról, ha érintettek. De a gazdik is így tesznek a saját kutyáikkal?



A héten a Vizslafotózás segített ki minket egy gyors városligeti fotózással. Csodás képek készültek Zsebpénzről, Liktorról és a szerelmespárunkról, Crunchról és Cupcake-ről.



Vizsla fajtamentő csoportunknál a héten a gazdára találók voltak a legnagyobb számban, de nem telik el hét érkezők, és orvosi körök nélkül sem.

Kabar tavaly áprilisban került a gondozásunkba, akkor a már rutinnak számító szívféreg tesztje sajnos pozitív lett. A kezelés hosszabb időt vett igénybe, de a lassabb, és biztonságosabb kezelés mellett végül negatívra tesztelődött, és a héten áteshetett az ivartalanításon, a műtét során szerencsére minden rendben ment.

index2.jpg

William a törökszentmiklósi állatvédő alapítványtól érkezett a gondozásunkba, náluk több alkalommal is epilepszia rohamokat produkált, ezért a vérvétel, és az eredmény megérkezése után epilepszia specialistánál járt. Egy közel 5 órás konzultáción vett részt befogadójával, hogy feltérképezhessék az okokat, és beállítsák a gyógyszereit.

12784496_1058712807484440_1511128397_n.jpg

A T-babák nem születtek szerencsés csillagzat alatt, amikor a mamájuk egy karóhoz kötve élelem és víz nélkül egy árokban a világra hozta őket. Tabak balszerencséje tovább folytatódott, néhány nap gazdis lét után újra a gondozásunkban landolt. A sors megkegyelmezett neki, s egy épp Tabakról lecsúszó család továbbra is őt szerette volna örökbefogadni, így még a héten ténylegesen végleges családra talált.

12583640_1125602204117196_617453482_n.jpg

Lee az ideiglenes befogadóinál töltött időszak alatt sok mindent megtanult a városi életről, a lakásban élés mibenlétéről, így a héten elérkezett az idő, hogy kirepüljön a gondozásunkból, és végleges családhoz költözzön.

Lee3.jpg

Liam ideiglenes befogadói az örökbefogadása mellett döntöttek, így a héten sort kerítettünk a végleges örökbefogadási szerződés aláírására.

20151224_105254.jpg

A T-babák utolsó, még gazdára váró tagja, Tori a héten ideiglenes befogadóhoz költözött, de csak egy rövid ideig állomásozott itt, ezen a héten ő is végleges családra talált.

12575962_1125603467450403_1233174207_n_001.jpg

A héten Taffy egy sürgősségi beavatkozás keretében átesett az ivartalanításon, a műtét során szerencsére minden rendben, befogadója otthonában lábadozik a beavatkozás után.

12665642_999002940145641_1987510434_n.jpg

A hetet egy érkezővel zártuk, Ziva korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, elmondásuk szerint a tavalyi évben volt egy autóbalesete, mely során eltört a bordája, és légmell alakult ki, ezeket szeretnénk a későbbiekben mi is kivizsgáltatni.


84fc4aca-da4b-4041-b712-4863fa033b9a.jpg

Az adóbevallásokból származó összeg a mentéseink alapját jelenti. Kérünk titeket, hogy rendelkezzetek a javunkra. Tegyétek meg akkor is, ha kicsi az összeg, vagy ha a munkáltatótok vagy a NAV készíti a bevallásotokat. Köszönjük!

Futrinka Egyesület
Adószám:
18258473-1-43

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése