2016. május 4., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 14. héten?

A héten volt a 100. Vizslatúra, és mi is ott lehettünk ezen az eseményen is, csakúgy, mint szinte az összes korábbin is felvonulhattunk ajándéktárgyainkkal. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek, és gratulálunk a 100. sok vizslás túrához!




Vizsla fajtamentő csoportunk eseménydús hetet tudhat maga mögött, érkezőink és gazdisodóink is akadtak szép számban. A hét elején egy vidéki állatvédő szervezet kért segítséget egy vizsla-mix mamának és öt babájának, akik az utcán éltek. A babáknak hatalmas volt a pocakjuk, erősen férgesek voltak, a mamának szerencsére a rendszeres tápláléknak köszönhetően egyre több teje van, mindannyian szépen esznek és fejlődnek. A mama kutya az Elvira nevet kapta tőlünk, az öt baba közül hárman fiúcskák: Elba, Ervin és Even; ketten leányzók: Elena és Etnisz.

12988073_1063507737041748_1536099006_n.jpg
Pocoyo kirepült a gondozásunkból, hogy új életet kezdhessen Németországban. A nálunk töltött közel 8 hét alatt több mint kétszeresére nőtt, a fejét ért ütésből agya szépe regenerálódott és megtanult egy szemmel élni. Nagyon kiegyensúlyozott és egészséges kiskutya vált belőle, nagyon-nagyon büszkénk vagyunk rá.

10303376_1232154506799802_1795458543655012881_n.jpg
Nem tervezett érkezőnk volt a héten a Versegen kirakott vizsla-labrador mix apóka, aki a gondozásunkban a Valzsan nevet kapta. Az elmondások alapján már több hete az utcákat rótta, s a környékbelieknek nem kívánatos volt. Az állatorvosi vizsgálatok alapján nem rendelkezik azonosító chippel, melyet mi pótoltuk, a korát 8-10 évesre becsülik, a szemén kezdődő hályog van, több régi seb és harapásnyom is látható a testén, melyeket feltehetően a kóborlása során szerzett.

12931048_1088739477833872_5271605094718266294_n.jpg
Barkasz a múlt héten került a gondozásunkba korábbi tulajdonosaitól, de azon szerencsések közé tartozik, akik csak igazán rövid ideig állomásoztak nálunk és hamar családra talált, bárcsak mindenki ilyen szerencsés lenne!

12935323_1168526659824043_2055372835_n.jpg
Barkasz mellett a hétvégén több védencünk is kirepült a gondozásunkból külföldi partnerszervezeteink segítségével, ami különösen nagy öröm számukra, hogy köztük több olyan védencünk is, akik már régóta a mi vendégszeretetünk élvezték. Útnak indult a két drótos csodafiúnk: Benitez és Rénó; Waldi, Zsazsa, Lili, és a két nagyon régóta gazdikeresőnk: Sebes és Csirik.

Ali maga mögött hagyhatta a kennelsort, családja többször meglátogatta, hogy kellően összeszokhassanak a költözés előtt. A rajongás kölcsönös volt, így a héten végleges családra talált ő is.

12916982_1082388741802279_2800140869147785441_o.jpg

Hippi rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon. Látogatókat is fogadott egykori védencünk, Keszi és családja személyében. A találkozó nagyon jól sikerült, így Hippi gazdijelöltes, hamarosan végleges családjába költözik.

e18175c6-e121-4891-ae0b-659e4a47d487.jpg
Puffer rutin szívféreg tesztje korábban már negatív lett, így a héten átesett az ivartalanításon, és egyúttal lekerültek a szemölcsök is az arcáról. Most már készen áll, hogy kirepüljön a gondozásunkból, már csak a végleges családot kell felkutatnunk számára.

A hétvégén Sebes helyére Lali érkezett a kisvárdai menhelyről a gondozásunkba, jelenleg demodex miatt kezeljük, a szervezete felett átvette az irányítást a bőrbetegség, a lábacskáin, a fején és a mellkasán is hiányzik a szőre. Kis termetű, tacskó lábakon álló finomlelkű fiúcska, félénken kedves, hamar oldódik azokkal, akiket megismer, a pórázon való sétálást nem ismeri, de már egy nap alatt is sokat haladtunk a tanulásban.

12987137_1091258464248640_1758944278524517800_n.jpg
A héten két védencünkre is komoly műtét várt, Helent sérvműtéten esett át, az operáció rendben ment és befogadójánál lábadozik. Bergernek pedig a gyomrát operálták volna meg, de a műtét előtt felköhögte, majd kihányta a probléma okozóját, így az ő esetében nem került sor a beavatkozásra.



Pötty vasárnap egy rosszul lét miatt azonnal kórházba került, de a tünetek alapján: láz, remegés és szédülés, nem tudták megállapítani, hogy mi lehet a baj. (A gyomorcsavarodást szerencsére rögtön kizárták, mert se nem hányt, se nem puffadt a hasa.) Az orvosok úgy döntöttek, hogy ilyen állapotban nem engedhetik őt el, ezért bent tartották éjszakára a kórházban megfigyelésre.

csocso.jpg

Kaur születési rendellenességgel jött világra, a jobb belső lába kacska, nem fejlődött ki teljesen ez a végtagja. Az egyik legrutinosabb ideiglenes befogadó családunkhoz költözött, az első napok nehezen teltek, nem igazán akart enni és a testvéreitől, mamájától való elválást sem viselte jól, de mostanra a gondtalan kölyökkutyák életét élvezi.



Lulu a hajdúböszörményi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba a helyi állatvédő szervezet közreműködésével. Gazdája adta le a gyepmesteri telepre, ahol a teltház miatt altatás veszélye fenyegette. A rutin szívféreg tesztje pozitív lett, így a lassabb, de biztonságosabb módszer mellett megkezdjük a kezelését, melyet leendő gazdái folytatnak majd.

Nevtelen.jpg


Esélytelenjeink csoportja szokatlanul aktív hetet zárt. Meglepő módon érkezőből is több akadt...


A kisvárdai menhellyel jó viszonyt ápolunk, ha tehetjük, segítjük őket ezzel-azzal. A héten kutya átvétellel csökkentettük a menhelyi létszámot. Megérkezett Zizeg, a belga juhász keverék kan, aki egyből riadalmat is okozott, mert az ivartalanítási sebe vérezni kezdett. Zizeg számára sürgősen egy aktív életet élő családot keresünk! info@futrinkautca.hu


zizeg.jpg


Tizenegy évet élt láncon Gondolom Rezső, akire gazdája halála miatt altatás várt. Szerintem senki nem hitte, hogy neki bárki ad egy esélyt, mi magunk sem. Azt meg pláne nem, hogy mi leszünk azok, de mi lettünk. Újra van egy kuvasz keverék veteránunk a kennelsoron.


rezso1_002.jpg


Szutyót rendkívül elhanyagolt szőrben találták, meglett az eredeti gazdi is, de nem kérte vissza a folyton csatangoló kutyát. Szutyót kezdetben puli keveréknek véltünk, de a szőre és habitusa alapján inkább az uszkár ősök a valószínűbbek.


szutyok13.jpg


Cérnaszál egy hosszú lábú, törékeny és könnyű keverék kan, aki egy igazi bohóc. Ő is újonnan csatlakozott a csapathoz.


cerna1_001.jpg


Abszolút a végre negatív szívféreg-tesztjét azzal ünnepelte, hogy átesett az ivartalanításon. Szerencsére nem okozott túl nagy törést a kennelsor szabadulóművészének.


abszi_006.jpg


Szerencsére volt némi "megfogyatkozás" is a csapatban. Hosszú-hosszú idő után gazdára talált Foltos Kormi, akiről csak jó hírek érkeztek eddig a gazditól, és kutyaiskolába is beíratkoztak.


kormi_001.jpg


A Farsang alomból kirepült a második kanocska is, Zeolit. Innentől a csodálatos Veszprém városában éli az életét a kis pöttöm.


zeolit_003.jpg


Német partnerszervezetünk, a Setterburg segített Bellt, az ír szetter keveréket gazdihoz adni. Az utazását úgy szerveztük meg, hogy a maximális kényelme meglegyen, egy teljes autó a rendelkezésére állt.


bell1_005.jpg


A teljes autó szerencsés is volt, mert sok-sok konzervet és tápot kaptunk adományba, amit nagyon köszönünk!




A tacskó fajtamentés nagy híre, hogy hosszú, kennelsori idő után végre ideiglenes befogadóhoz költözött Raul.


raul2_002.jpg


Gazdis lett Túrás, aki érthetetlen okból ragadt be ilyen hosszasan fiatal kora és szerethető haborusa ellenére.


turas_010.jpg


Szintén családba költözött az eladott háznál felejtett tacskó kan, Szonda is.


szonda_006.jpg


A héten ivartalanítódott Bogyi, a nagyobb termetű szálkás kanunk, aki egy baleset után került hozzánk. Azt hittük, hogy érte tolakodás lesz, mert jó karakterű eb, de semmi. Gazdára vár! info@futrinkautca.hu


bogyi2_005.jpg


Fuvar, egy másik szálkás kanunk szintén kés alá feküdt, de neki komoly érdeklődői vannak, úgyhogy esetében nagyobb az esély a gyors gazdisodásra.


fuvar7_001.jpg


A dupla fronthatás sajnos két kutyánkat is rosszul érintette. Masa néninek és Szoszonjának is epilepsziás rohamokat hozott az időjárás. Masa néninek nem ez volt az első, így nála meg kellett kezdeni a gyógyszeres kezelést.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése