2016. május 24., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 19. héten?

A héten voltak komolyabb állatorvosi eseteink is, ez eléggé rányomta a bélyegét a dolgainkra. Egy nem túl vidám héten vagyunk túl.

Gondolom Rezső bácsi, miután a vérképe értékelhető lett, és volt pár leoperálandó bőrcsomója is, ivartalanításra indult, amiből egy hasi műtét lett egy hatalmas, a lépére nőtt daganat eltávolítása miatt. Rezső szépen ébredt, a műtét óta napi ötször kap keveset enni, hogy a hirtelen támadt űrben nehogy megforduljon a gyomra. A tárnoki kennelsoron fogadja a jó minőségű alutálcás vagy kiskonzerveket, teljesen odavan értük.

rezso1_001.jpg

Állas Morzsi elhagyhatta a kórházat, de a nyálmirigy gyulladása miatt antibiotikumot kell szednie. Sajnos hamar kiderült, hogy jelenleg nem túl jó arc más kutyákkal, így a mostani elhelyezése nem megfelelő, ideiglenes befogadót vagy gazdát keresünk számára rövid határidővel.

morzsi7.jpg

BioBatyu a szocializációja érdekében átköltözött a kennelsorra, ahol többen és kicsit célirányosan tudunk vele foglalkozni. BioBatyu szocializációja rendkívül hiányos sajnos, ezért nagyon félős, elveszett kutyus.

batyu1_001.jpg

Szerencsére két gazdisodásról is beszámolhatunk. Szimi végre elhagyhatta a kennelsort, és új gazdái nagyon boldogok, hogy az övék lehetett ez a kis csoda. Mi attól repesünk, hogy egy sérült szemű és fekete keverékünk végre gazdára lelt.


Ha már fekete kutya, akkor elmondhatjuk, hogy nem álltunk meg egynél, Szutyó is gazdis. Innentől Passau mellett él.

szutyok13.jpg

A tacskó fajtamentés gyászol. Önmagában csoda, ha egy idős kutyát valaki be szeretne fogadni, de ha az a kutya még epilepsziás is, kizárt. Masának mégis összejöhetett volna, de az utazása előtti éjjelen időjárási frontok váltották egymást, ő pedig végigrohamozta az éjszakát. Megfáradt, öreg teste pedig nem bírta ezt. Masa a gazdisodás kapujában elment...

masa9_001.jpg

Névrokona, a szintén veterán Maza átesett az ivartalanításon, és elmondhatjuk, hogy gazdijelöltes is lett, de egy hetet várnia kell a költözéssel.


Két további szálkás szőrű tacskóval csökkent a létszám. Borát, a szálkás szőrű törpe tacskó szukát negyedszer adtuk örökbe. Reméljük, most már véglegesen. Eddig sem rajta múlt persze, az emberekkel van valami komoly gond mostanában, ha a kötődést vizsgáljuk...

bora_004.jpg

Fregoli is gazdára talált, egy másik szálkás tacskó társa lesz ezentúl. Új gazdái rendszeresen beszámolnak róla, mi pedig örömmel nyugtázzuk, hogy milyen gyorsan beilleszkedett. Fregolinak ez volt a második futrinkás örökbeadása.

fregoli2_001.jpg

Gadget is csatlakozott azokhoz, akiket nem egyszer adunk örökbe, ugyanis a héten letelt a pünkösdi királysága, visszaadták. A család meglévő kutyáival való rossz viselkedése volt az ok. Gadget újra gazdát keres!

gadget5.jpg

Sajnos ezen a héten kezdett el vérezni Gombfoci tályogosodott sebe is. De itt még bizakodtunk és hittünk.


Igyekszünk a hét történéseit előre végiggondolni és ez alapján tervezni, azonban mindig akadnak nem várt megoldandó feladatok. Vizsla fajtamentő csoportunk az e hétre tervezett érkezések és gazdisodások mellett nem tervezetten ugyan, de egy kutyacsaláddal bővült.  

Csokitó korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, a félénk drótos fiú azonnal belopta magát mindenki szívébe, így hát nem csoda, hogy nem kellett sokáig várnia, míg gazdára talált, a héten végleges családba költözött.

13007213_1098556013518885_9140362797078512199_n.jpg

Csokitó helye nem maradt sokáig üresen, a helyére Bengó érkezett korábbi tulajdonosától. Bengó az élelmét bevédte mellyel sérülést okozott tulajdonosának, így a mellett döntöttek, hogy sürgősen mennie kell. Hamar kiderült számunkra, hogy ennél azért nagyobb a baj, a viselkedése bizonytalan, a szocializáció és a következetesség egyértelműen kimaradt az előéletéből.

bengo65.jpg

Lizó korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba egy állatbarát közreműködésével, családi panzióban került elhelyezésre.

13231148_1172551742784374_1797586916_n.jpg

Haver negatív szívféreg-tesztje után áteshetett az ivartalanításon, az operáció nem viselte meg, ébredés után újra a régi önmaga volt. Bízunk benne, hogy a hormonális változások hatására a viselkedése is csillapodni fog.


Vencelt csontsoványan, testén tele sebekkel mentette egy másik állatvédő szervezet, hosszú út vezetett a gyógyulásáig, de elérkezett az idő, hogy ő is kirepüljön a gondozásunkból, a héten gazdára talált.

12642522_1001126003266668_1484884534631253985_n.jpg

A fiatal vizslafiú, Barnibaba is gazdára talált, családja nagyon jól fog vele járni, remek kutya.

12833329_687324364703533_604499537_n.jpg

Lulu egy vidéki gyepmesteri telepről került a gondozásunkba altatás elől áprilisban, a héten látogatókat fogadott, a találkozó jól sikerült, így végleges családba költözhetett, az általunk már megkezdett szívféreg elleni kezelését folytatni fogják.

Nevtelen.jpg

Egy másik állatvédő szervezettől kaptuk a segítségkérést egy minden idős vemhes szukához, aki magára hagyva élt egy kertben élelem és víz nélkül. Mire a fuvaros segítőnk odaért már öt baba kint volt, végül tizenegyen születtek, de egyikük sajnos meghalt szülés közben. Az életben maradt picik és a mama is jól van csodával határos módon.


A német dog fajtamentésnél egyértelműen a gazdisodások hete volt a mostani.
Gazdihoz költözött Gerda, Domingó, Lincoln és Ivelina is átírta a szerződését véglegesre! Ideiglenes befogadói nem tudnak már megválni tőle!
Sok boldogságot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése