2016. május 17., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 17. héten?

A tacskó fajtamentés negatív szériában van, az utóbbi időben minden héten jutott egy visszatérő volt védenc. Most Borán volt ismét a sor, pár hét után, csak mert a gazda hirtelen többet kellett, hogy dolgozzon, ki is telt a becsülete... Ez volt csak általunk a harmadik örökbeadása, és nem a kutyában van a hiba!

bora_004.jpg

Hardver, a falusi vagány év eleji mentettkénk, Csibécske mellé cuccolt. Nem hittük volna, hogy ilyen mázlija lesz!

hardver1_006.jpg

Másik is gazdis, bár ő nem költözött sehová, ideiglenes befogadói tartják meg őt.

masik2_001.jpg

Esélytelenjeink nagy híre, hogy Pejva a fizetett kiképző mellett gyorsan fejlődik: a héten a kiképző kutyájával szájkosár nélkül sétált!

pejva2_006.jpg

A kennelsorról két szuka kutya esett át az ivartalanításon, mindketten ügyesen átvészelték a beavatkozást. Karácsony Lindára még egy halvány érdeklődés sem volt, és bár Szimire ketten is jelentkeztek, jelenleg mégsincs eltérés a helyzetükben, mindketten a kennelsor lakói.



Cérnaszálra sokan írtak, de nagyon nem akart jól alakulni az élete. Szerencsére azért a sokadik gazdijelölt tényleg jónak bizonyult, Cérnaszál a héten gazdis lett.

cerna4_001.jpg

Tíz éve alakult a Futrinka Egyesület. Egy maroknyi csapat az általa összedobott pénzből igyekezett menteni az esélyteleneket. Akkor még ez volt a fókuszban, nem a fajtamentések. Elsődleges mentési helyünk az Illatos út volt, ahol komoly szopornyicajárvány dúlt és rendszeresek voltak az altatások. A tizedik szülinapunkra egy kicsit visszatértünk mentéseink kezdeti színterére, és minden hónapban igyekszünk egy kutyát kihozni. Az áprilisi mentvény BioJosta lett, aki a Bio család csapdával befogott, utolsó tagja. Félénk, szocializálatlan szuka.

josta1.jpg

Vizsla fajtamentő csoportunknál a hét legjobb híre Juhar vasárnapi gazdára találása volt, azonban addig is jutott a hét minden napjára egy-egy történés.

A hét elején Iza és Belle, anya és lánya egy nehéz körülmények között élő családtól került a gondozásunkba, Belle testvérei mindannyian elhunytak. Mindketten túl estek az első orvosi vizsgálaton, szerencsére a körülményekhez képest jól vannak.



Bori a kutyaiskola utolsó óráján már nem vehetett részt felvezetőjével, de emiatt cseppet sem szomorkodott, ugyanis végleges családjához költözött.



Az E-család babák szőrén nyomott hagyott az utcán élés, a szőrük erősen hiányos. Vettek róluk kaparékot, ennek eredménye alapján tetvesek, így a héten esedékes oltásukat nem kaphatták meg.

12988073_1063507737041748_1536099006_n.jpg

Malaki apó az elmúlt években egy telephelyet őrzött, amelyet most eladnak, az új tulajdonos pedig nem tart igényt a szolgálataira. Szerencséjére egy, a közelben élő állatbarát nyomon követte a sorsát és a segítségünket kérte. 11 éves kora ellenére a vártnál jobb egészségi állapotnak örvend, de a rutin szívféreg tesztje pozitív lett, így ennek kezelését megkezdtük.



A héten két védencünk esett át az ivartalanításon: Pili és Byron.



Helenre a sérvműtétjéből felépülve egy hosszabb utazást vár, külföldi partnerszervezetünk talált számára végleges családot, gazdái nagyon várták már őt.

12804320_1115877258451823_418414679_n.jpg

Boby befogadót váltott, ideiglenes befogadói már nem tudták tovább vállalni a gondozását, így egy családi panzióba költözött, s továbbra is várja a gazdijelöltek jelentkezését.

DSCF6658.JPG

Juhar vasárnap maga mögött hagyhatta a kennelsort majd' fél év után, egykori örökbefogadóink, Pompás gazdái oldalán fog élni, miután Pompás sajnos egy daganatos betegségben elhunyt.



Ronina korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, van még néhány bepótolni valója, hogy tökéletes társ váljon belőle, de kellő foglalkozással és türelemmel remek társa lesz valakinek.



A Tárnoki Okosok öt hetes kurzusa a végéhez ért. Kutyáink nagyon sokat köszönhetnek a Kutyatréning.hu csapata által tartott óráknak, az extra figyelemnek és foglalkozásnak, ami így nekik jutott. Köszönjük mindenkinek, aki öt héten át ott volt a kutyáink mellett. Szuperek vagytok!

tarnok_002.jpg

Május 1-je nálunk is a munka ünnepe volt, mert kennelsori rendrakást terveztünk erre a napra. Ugyan nem túl sokan jöttek el, de annál lelkesebb csapat gyűlt össze, sok mindent megcsináltunk odakinn. Nagy szükségünk lenne viszont salgó polcokra. Ha valakinek van olyan, amit nélkülözni tud, hozza el hozzánk. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése