2016. október 3., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 38. héten?

2016. szeptember 24-én szombaton tartottuk a Futrinka Egyesület 10 éves szülinapi sétáltató napját Tárnokon.
Sok sétáltató érkezett és néhány védencünk többször is sétált. Csapatunk házi csirkemájas-zsíros és túrókrémes kenyérrel várta a sétáról visszaérkezőket.
Az idő is kegyes volt hozzánk és a hangulat is remek volt.

Az egyik sétáltatót elkísért egy fehér kóbor kutyus, akit a chip segítségével a nap végére sikerült visszajuttatni a gazdájához. Viszont korábbi örökbefogadóink  találtak egy chip nélküli kóbor, drótszőrű tacskót, aki azóta a Tacskó Fajtamentés újabb védence lett.



Az esélytelenek csoportja szomorú hírrel indította a hetet, mivel Rémusz, az idős és szívférges keverék kan sajnos eltávozott. Nem tudjuk, hogy a kora vagy a férgek okozta pusztítás volt az ok, de az, ha egy kutya a gondozásunkban hal meg, mindig nagyon szomorú, hiszen rávilágít arra, hogy számára nem sikerült végleges családot találni. Rémusz rajtunk kívül nem kellett senkinek, így saját kutyánkként búcsúzunk tőle. Sajnáljuk.



Szerencsére jó híreket is megoszthatunk erről a hétről. Vadas Mackót egy évnyi gondozás után az ideiglenes befogadója fogadta örökbe.

DSC_13471.JPG

Mokaszin a 8. kerület lakója lett egy nagyon kedves családnál, akik hamarosan kutyaiskolába is mennek majd vele. Nem rutinos kutyások, de Mokaszin, új nevén Kifli nem is igényel nagy kutyás tapasztalatot.

mokaszin_002.jpg

Merrét, a Mandulás alom utolsó, még gazdira váró kölyök tagját Szlovákiából látogatta egy család, akik bele is szerettek: Merre gazdijelöltes lett.

merre1_001.jpg

Zomé a családi panziós helyéről ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol nagyobb figyelemben és személyére szabott törődésben lehet része. Reménykedünk, hogy a családi környezetből érkező hírek segítenek majd az örökbeadásában is. Zomé február óta van a gondozásunkban.

i10.jpg

A Tacskó csoportnak egy rövid csendesebb időszak után a a héten mozgalmas napjai voltak.

Vigasz, a 7 éves törpe tacskó szuka véglegesítette magát ideglenes befogadóinál, ahol érkezése első percétől tartózkodott, így ő ebből nem sokat észlelt, de az örökbefogadási szerződés aláírásával hivatalosan is gazdis kutya lett.

v1_001.jpg

Alberto, a kedves szálkás szőrű keverék fiúcska egy első kutyás családba költözött, ahol nagy szeretettel fogadták. Számára most kezdődik a "GAZDIS"  élet, amihez nagyon sok sikert kívánunk.



Vattacukor, a 15 hónapos rövid szőrű törpe tacskó kislány egy régi mentvényünk társa lesz ezentúl. Düftinnel teljes az összhang a gazdik örömére.



Zafi érkezése késett betegsége miatt, de a nagyon pici szálkás szőrű keverék kislány alighogy megjött, szinte néhány nap után már gazdis kutya is lett, új családja nagy örömére.

14359116_1288200424546713_356504155679980401_n.jpg

Szomorú hét volt ez számunkra. Nobu már érkezésekor is nagyon rossz állapotban volt, és bár mindent elkövettünk annak érdekében hogy ezen segítsünk, sajnos nem sikerült. Kórházba került, ahol mindent megtettek érte, nem sikerült. Búcsúzunk tőled, most már elmúlt minden rossz és fájdalom.



Elmo, a fiatal szálkás szőrű keverék kant Bicske mellett találták, hirdették, de nem kereste senki, így segítséget kértek számára, jelenleg még az eredeti gazdáját keresi.



Sramlit, a szinte még kölyök szálkás szőrű tacskó szukát Érden találták, jelenleg még ő is eredeti gazdáját keresi.



Tutika, a fiatal szálkás szőrű szuka Vácról érkezett a gondozásunkba, egy bűbájosan kedves kislány, aki mindenkinek puszit oszt.



A fajtamentés vasárnap a Sugárzoo piknikre volt hivatalos, ahol egy nagyon kellemes napot tölthettünk, sok programmal fűszerezve, és vendégek is szép számmal érkeztek.




A német dog fajtamentéshez a héten visszakerült Dorly, a 2 éves fekete dog leányzó. Sajnos a család egyik kutyájával kibékíthetetlen ellentétük támadt, ami a volt gazdái elmondása szerint nem Dorly hibája. A lényeg, hogy ez a gyönyörű fiatal hölgy ismét gazdát keres!

dorly_010.jpg

Vizsla csoportunknál sok mozgalmas hét után a szokásosnál nyugodtabban teltek a napok, Tiborc ideiglenes befogadójával állatorvosnál járt ultrahangon szívférgessége miatt, a tüdőartériájában vannak a férgek, így a kezelését legalább februárig alkalmaznunk kell majd, de ha akadna számára egy végleges család, ők is folytathatnák az általunk megkezdett kezelését.



MaMarci és FaFahéj, apa és fia, korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, családi panziós befogadónál kerültek elhelyezésre.


Lüke Füge korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba folyamatos szökései miatt. Fiatal korából adódóan szertelen és bolondos természetű, nagy mozgásigénnyel megáldott, imádnivalóan aranyos, ugra-bugra kutya.


Levelibéka rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon, a műtétet követően már végleges családja oldalán lábadozott.

beka_001.jpg

Kászon és Ugar idős gazdájuk halála után kerültek a gondozásunkba, ugyan testvérek, még is két nagyon eltérő személyiség mind küllemükben, mind jellemükben. Kászon vezéregyéniség, kissé akaratos és makacs, Ugar sokkal finomabb természetű, nagyon igyekszik megfelelni, figyelmes és óvatos, szófogadó, az azonban mindkettőjükben közös, hogy végleges családokat keresünk számukra.

14370402_1235662386474913_6712131733566338092_n.jpg

A Muki-család egy elhagyatott kertben jött a világra, mind a tíz apróság és a mamájuk is a gondozásunkba került. Mindannyian boldog gazdis kutyák már, utolsóként Méltó repült ki a gondozásunkból, hogy családja oldalán folytassa tovább életét.


Sima Samu rutin szívféreg tesztje negatív lett, így a héten átesett az ivartalanításon.

14479651_1292705780739463_4809945278421063398_n.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése