2016. október 14., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 40. héten?

A Kutyatréning.hu csapatának jóvoltából ismét elindult a kennelsoron élő védenceink számára a Tárnoki Okosok elnevezésű kutyaiskola, melynek során négy vasárnapon keresztül három csoportban tanítgatják az erre vállalkozók az általuk kiválasztott kutyát. Nagyon nagy segítséget jelent ez, hiszen amellett, hogy többet megtudunk a kutyákról, egyben kiszámítható elfoglaltságot is jelent számukra sok-sok pozitív megerősítéssel. Köszönjük!

csoport.jpg

Rendezvényes csapataink a hétvégén nagyon elfoglaltak voltak, hiszen két eseményen is részt vettünk. Az egyik rendezvényes csapatunk a két napos (szombat-vasárnap) CACIB kutyakiállításon képviselte Egyesületünket, amire egyik segítőnknek köszönhetően kapunk mindig meghívást. Ennek őszi helyszíne a gyönyörű komáromi Monostori Erőd volt. A szombaton és vasárnap megtartott eseményen rengeteg kutya vonult fel, és szerencsére Egyesületünk standját is sokan látogatták, és adományoztak.
Másik rendezvényes csapatunk vasárnap a budaörsi Állatok Világnapja elnevezésű eseményen vett részt. A rendezvényen a Futrinka Egyesület mellett több helyi állatvédő szervezet is képviseltette magát.



Az alap csoporttól is lesznek iskolások, reméljük, hogy ez segít abban is majd, hogy megtaláljuk számukra a végleges gazdit, de legalább egy-egy ideiglenes befogadót sikerüljön felkutatnunk. Volt már korábban rá példa, hogy így változott pozitívan egy-egy védencünk élete. Az elkövetkező hetekben Vándor, Kasza Bubu, Sáros Séta, Ügyes, Zizeg, Bors, Poltergeist, Gombos és Bio Josta vágnak neki az iskolának.



A héten egy országos online szórakoztató női portál, a Life.hu teret adott egy állatvédelmi hétnek, amelynek keretében különböző cikkek, interjúk jelentek meg, illetve minden nap bemutattak öt kutyát és kettő macskát, akik gazdára várnak. Büszkék vagyunk arra, hogy védenceink közül is többen bemutatkozhattak, és ugyan eddig egyikükre sem futott be érdeklődés, de reménykedünk, hogy hátha mégis lesz, akinek sikerül gazdára találnia. Az általános cikkek közül szeretnénk kiemelni a gyepmesteri telepek és a menhelyek közötti különbséget bemutatót, melyet amellett, hogy érdemes elolvasni, az egyik örökbefogadónk infografikája erősít meg. A grafikán talán egyesek felfedezni vélik a kicsi Merre vonalait, nem véletlenül: ő volt hozzá a modell.



Kiemelnénk még volt tacskó csoportos védencünk kisgyermek gazdáját, Eszterminátort, akiről szintén megjelent egy írás. Nagyon példaértékű, ahogyan őt a szülei nevelik, már most, ilyen aprón tiszteletben tartja az állatokat. A kutyáink imádják, amikor kilátogatnak a kennelsorra, egyből érzik, hogy különleges vendégünk érkezett.

Talán nem tudja mindenki, de Demény, az ismert celebvizsla szintén a Futrinkából indult. Az ő gazdijával is készült egy interjú, melyből megtudhatjuk többek között azt is, hogy hogyan választják ki az általa indított, Deményista Mentor Klup adott havi támogatott szervezetét. A Futrinka Egyesület is részesült már ebben a megtiszteltetésben - nem is egyszer. Nagyon sokat jelentett ez a támogatás is. Köszönjük!

Szintén volt futrinkásról szól egy másik interjú. Várdai Tücsit, a korosodó tacskót nem a jó magaviselete miatt választotta maga mellé a gazdája, de mostanra tökéletes párost alkotnak, és tanulságos hétköznapjaikról rendszeresen beszámolnak Facebook oldalukon is.

A média megosztásokat lehetne még folytatni, de talán voltak, akik követték egyébként is Magyarország első ilyen, egybefüggő és országos kezdeményezését.

A cikkek mellett esélytelenjeink csapata inkább a háttérben volt aktív, de lett gazdijelöltesünk és gazdisunk is a héten. Küllőt egy nagyon kedves család látogatta, és szerencsére Küllő állapota nem tántorította el őket az örökbefogadástól. Mivel Küllőnek a múlt héten volt egy ájulásos epizódja, így most még megfigyelésen marad, illetve egy szívultrahangot is szerveztünk neki a jövő hétre, de onnan már gazdihoz költözik haza.

A szívféreg-ritkító műtétjére várhatóan október-novemberben kerül sor, amikor az olasz professzor ismét Magyarországra látogat, ennek költségeit még mi vállaljuk magunkra, mert a család a 300.000 Ft-os beavatkozást nem tudná finanszírozni. A jó hír, hogy ennek már 1/3-át össze is gyűjtöttük a segítségetekkel, a kevésbé jó, hogy még van sajnos gyűjtenivalónk.

20160703_184501

Bátorra Bátor nevű keverék kutyájuk halála után, véletetnül bukkant egy család egy hirdetési felületen. Nem voltak teljesen biztosak a dolgukban, de jelentkeztek, hogy szeretnének megismerkedni vele. A találkozó olyan jól sikerült, hogy Bátor a héten gazdihoz is költözött. Hosszú időt várt már az egri menhelyen, ahol senkinek nem akadt meg rajta a szeme, így igazán megérdemelte a gazdisodást. Legyél boldog, szomorú szemű kutyuskánk!

bator_008.jpg

Vizsla fajtamentő csoportunkhoz a héten két balesetben megsérült vizsla érkezett, Puma Peti heteket töltött Cegléd közelében az utcán miután megsérült és hírt kaptunk róla, a vizsgálatok alapján combcsontfejezésre lesz szüksége, melyre azonnal sor kerül, amint megérkezik a laboros vérvételének eredménye. Eredeti tulajdonosát keressük.



Dudva Dani egy ismeretlen kimenetelű balesetet követően került a gondozásunkba, Szolnok közelében találtak rá. Az állkapcsa környékén van egy duzzanat és több nyílt seb a testén, a hátsó lábait nehezen terheli, kezelését megkezdték az állatkórházban.  Eredeti tulajdonosát keressük.


Marcell érkezésekori rutin szívféreg tesztje negatív lett, most azonban nyolc hónapnyi lassú, de biztonságos kezelés mellett negatív tesztet produkált, így a jövő hét folyamán sor kerül az ivartalanítására.

1933519_1107297955981987_5595637339054437478_o.jpg

A debreceni gyepmesteri telepről érkezett Danke mama babái családi panziós befogadókhoz költöztek, így Danke kirepülhetett a gondozásunkból, hogy megkezdhesse életét családja oldalán gazdis kutyaként.

danke3_001.jpg
A váci állatvédőktől kértek segítséget Kishercegnek és Pálinkának, ahová korábbi tulajdonosuk adta be őket.



Leventét eddig méltatlanul mellőzték az érdeklődők, de a héten rá is rámosolygott a szerencse és végleges gazdához költözött.


Fény talált kutyaként került egy állatbarát családhoz, azonosító chipje alapján sikerült megtalálni eredeti tulajdonosát, ő azonban nem tartott rá igényt a továbbiakban, így a segítségünket kérték az elhelyezésében.

Fleckent és Kloffot egy állatbarát család mentette rossz körülmények közül, mivel megtartani nem tudták őket a segítségünket kérték az elhelyezésükben, nagyon félénk, de barátságos természetű kutyák.


Boldog Betyár, a 11 éves magyar vizsla apóka szeretett gazdája halálát követően került a gondozásunkba, nagyon megviselte az elvesztése, ideiglenes befogadója mindent megtesz azért, hogy jobb kedvre derüljön.



Hobó korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba költözés miatt, családi panziós befogadónál került elhelyezésre.



A tacskó csoportnál a héten az érkezők kerültek az előtérbe.

A múlt héten érkezett Katona család után a héten a gondozásunkba érkezett egy szálkás szőrű tacskó keverék család, papa, mama és egy kölyök, aki szuka. Mindhárman nagyon kedvesek és fiatalok, hamarosan olvashattok róluk részletesebben is híreket.


Hosszú egyeztetés után vasárnap végre a gondozottunk lett Kaposvári Luca az egy éves szálkás szőrű tacskó keverék szuka, aki végtelenül, kedves és ragaszkodó kislány minden simogatásért, és jó szóért nagyon hálás.


Shiva, a 3 éves tacskó keverék szuka is megérkezett, sajnos eddig nem volt szerencsés az élete, két gazdi is visszaadta. Mindent elfogunk követni, hogy megtaláljuk számára a megfelelő gazdit.


A héten ígéretes látogatókat fogadott Tihamér és Sramli.


Mila is látogatót fogadott, így a nap végére gazdijelöltes lett.

Mila2.jpg

A hét gazdisodója Tutika lett. Nagy családba költözött, ahol azonnal beilleszkedett, már frizura igazítás is történt, sok szép fotót is kapunk róla


Ezen a héten a dogoknál Kiwi orvoslátogatása volt a legfontosabb esemény. Sajnos nem lesz egyszerű a műtétje, hiszen mindkét szemét korrigálni kell. Hardermirigy előreesés miatt, szemhéj korrekció - folyamatosan dörzsöli a szemét pár szőrszál, ami belelóg a szemébe. Illetve kiderült, hogy egyik szeme sokkal kisebb, mint a másik, ez veleszületett rendellenesség. Vannak a látóterében foltok, ahol nem lát jól. Szerencsére ez nem zavarja őt, mert nagyokat játszanak Corvette-el a kifutón, jókedvű és barátságos kutya.

És vanegy másik  hírünk is Kiwivel kapcsolatban: van egy nagyon komoly érdeklődőnk rá, többször voltak már kint sétálni vele. A végső döntés is meglesz hamarosan!
Többi védencünkről érdeklődni a nemetdogsos@gmail.com címen lehet!

kiwi_002.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése