2016. október 21., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 41. héten?

Vasárnap délelőtt, remek hangulatban telt az Adománygyűjtő sétánk, melyet Vajda és Minimazsola gyógykezelésére, ellátásra rendeztünk meg. Rengetegen jöttek el, vizslával vagy éppen más fajta kutyával, de a cél közös volt. A támogatóknak és adományozóknak köszönhetően nagyon sok tárgyi adomány gyűlt össze Vajda és Minimazsola számára. Sok pelenka, pléd, tisztítószer, krémek, kötözőszerek és még sok minden más. A tárgyi adományok mellett pénzbeli adományokat is kaptunk, 89.500,-Ft-ot.
A celEb Demény és Max is szórakoztatták az egybegyűlteket, és persze Vajda is boldogan kerekezett a sok négylábú és kétlábú barátai között.
Köszönjük a sok adományozónak, hogy gondoltak ránk, Deménynek és Maxnak, valamint gazdijuknak Juditnak, hogy mellénk álltak és Juditnak, Vajda korábbi gondozójának a kezdeményezésért.
És természetesen óriási köszönet és hála jár Anikónak és Robinak, Vajda ideiglenes gazdijaink, akik erőn felül gondozzák, szeretik Vajdust, és elhozták őt erre a rendezvényre is.



Vizsla fajtamentő csoportunknál Csingusz hétfőn maga mögött hagyta a kennelsort és ideiglenes befogadóhoz költözött, hogy a közelgő hideget már ne kint kelljen töltenie, egy valami azonban nem változott: továbbra is végleges gazdit keres. Kisgyerekes családok és első kutyások számára is ideális társ, kutyatársaival barátságos, nagyon kedves, szeretetreméltó kutya.

14708383_1359807200705122_8494937829223363857_n.jpg

Lukas nagyon szerencsés volt, egy szuper család látogatta meg, és estek azonnal szerelembe vele, ezért még a héten el is költözött végleges családjához. Családját minden alkalommal nagyon kedves lakberendezési meglepetésekkel várja haza, átszabta a függönyöket, a cipőkből pedig kiállítást rendezett, szerencséjére családja imádja!

14666233_1359325804086595_1861166584605299834_n.jpg

Williamnek, epilepsziás védencünknek hétfő este több epilepszia rohama volt, befogadója ellátta, majd a reggelt rögtön az állatorvosnál kezdték, kapott infúziót, gyógyszereket, nagyon aggódtunk érte, hiszen hónapok óta nem voltak ennyire komoly rohamai. Estére ismét egyik rohamból a másikba esett, befogadója erőn felül küzdött érte, hajnalban azonban William az ő karjaiban hajtotta örök nyugalomra fejét. Reménykedtünk a csodában, de ez a csoda most elmaradt. Sajnáljuk, hogy csak ennyi idő adatott meg Williamnek a földi életből, odafenn most már nem fáj semmi, nem kísérik útját rohamok. Ég veled William!



Puma Peti fiatal, élete teljében lévő fiú, egy normális világban neki most szaladgálnia, önfeledten kellene játszania barátaival. De balesetet szenvedett, nem tudjuk hogyan és miként, mi történt vele mielőtt a gondozásunkba került, megoperáltattuk, a combcsontfejező műtétje után most csak kisebb egészségügyi sétákat tehet, szerencsére jól van, eszik-iszik, jókedvű.

pp1.jpg
Dudva Dani múlt héten került a gondozásunkba miután balesetet szenvedett. A sérülései nem igényelnek műtétet, ami azért szerencsés, mert rutin szívféreg tesztje pozitív lett, így egy operáció és az azzal járó altatás fokozott kockázatot jelentett volna esetében. Jelenleg kórházban van, de ha találnánk számára ideiglenes befogadót, mielőbb elhagyhatná a lábadozót.

14600864_1300917409918300_2364482833652981658_n.jpg
Segítségkérést kaptunk egy törött lábú kölyökkutyához, aki a gondozásunkban a Kolompos nevet kapta. Utóbb kiderült, hogy a sérülése nem friss eredetű, közel két hete élt már így, elképzelni sem tudjuk, hogy ez az alig három hónapos kiskutya milyen szenvedéseken mehetett keresztül. Laboros vérképének megérkezése és a röntgen után okosabbak leszünk az állapotát illetően, talán megmenthető még a sérült lába.

14716204_1374793402545875_7235364660311999788_n.jpg

Janis nagyon lesoványodott állapotban került a gondozásunkba, az érkezéskori állapotához képest mostanra sokkal jobb súlyban van, elérkezett az idő, hogy látogatókat fogadjon, álom jó kutya, így nem csoda, hogy azonnal beleszerettek. Janis végleges családra talált.

13892304_1230690610303820_1111027864034975998_n.jpg

Marcell érkezéskori rutin szívféreg tesztje pozitív lett, azonban nyolc hónapig tartó lassú, de biztonságos kezelés mellett negatív tesztet produkált. Az ivartalanítási műtét során szívbetegsége miatt akadtak komplikációk, de most már jól van, ideiglenes befogadójánál lábadozik.

12971014_1107297949315321_4029577901557264370_o.jpg

Erdei Rudi és Erdei Lola korábbi tulajdonosuktól került a gondozásunkba, rettegnek a hangos zajoktól, dörgéstől, villámlástól, szimplán a puska látványától is, ez is az oka annak, hogy a vendégszeretetünket élvezik, ugyanis vadászkutyának szánták őket. A testvérpár fiú tagja, Rudi nehezen viseli a változásokat, időre lesz szüksége, míg felenged, Lola könnyebben vette az akadályokat, nyitott, barátságos természetű.



Tacskó fajtamentő csoportunknál a hét a gazdihoz költözésekről szólt a leginkább.

Kalin, a Szerbiából érkezett tacskó keverék szuka egy régi örökbefogadónkhoz költözött, aki nemrég vesztette el Valtert, egy régi védencünket, aki nagy űrt hagyott maga után. Kalin ezentúl Elsa néven fogja élni az életét, egy csodálatos helyen.

kalin2_001.jpg

Áldás, a szálkás szőrű tacskó keverék kislány nem sokáig vette igénybe a gondozásunkat. Egy első kutyás fiatal pár döntött úgy, hogy ez a végtelenül kedves, ragaszkodó kutya ezentúl családtag lesz náluk.

aldas.jpg

Elmo gazdája nem került elő, így ő is hamarosan látogatókat fogadhatott, és a látogatást költözés követte. Sajnos két nap után úgy gondolták, nem úgy viselkedik ahogy várták, ami szerintük nem fog működni, így sajnos Elmo visszatért, és ismét gazdikereső lett.

elmo4.jpg

Médát Alsóörsön találták, először egy családtaghoz költözött, majd mégis sikerült átvenni a gondozásunkba. Mindenki, aki találkozott vele, odáig volt érte, így nem kellett csodálkoznunk, hogy ő is hamar gazdához költözhetett.

meda8.jpg

Tihamér nem egy egyszerű kutya, neki mindenképpen egy határozott gazdit kerestünk, aki el is jött egy fiatalember személyében. Minden fontos információt megkapott Tihamérral kapcsolatban, jól átgondolta a dolgot és megtörtént a költözés. Szépen alakul a kapcsoltuk, eddig csupa jó hírt kaptunk felőlük.

ti6.jpg

Sramlit találták, de nem hiányzott senkinek, így gazdikereső lett. A rendkívül szép, szinte még kölyök kutya és látogatói között is működött a kémia, így gazdijelöltes lett. Alig várták a hétvégét, hogy új otthonában fogadhassák.

sramli0.jpg

Mila szőrnyű állapotban érkezett meg a gondozásunkba, sokáig nem akart a javulás megindulni, de ennek is eljött szép lassan az ideje. Szinte egy másik kutya lett belőle. A rájelentkező család pedig a régi képei alapján döntött mellette, a látogatáskor egy kedves, magát produkáló kutyával sikerült találkozniuk. Mila eladta magát, és ma már a Normafánál éli életét, amihez kívánunk neki nagyon sok boldogságot.

mila_004.jpg

Likőr az elmúlt héten érkezett szálkás szőrű keverék család kölyke volt. A  nagyon helyes és vidám kiskutya is látogatókat fogadhatott a héten, aztán belvárosi lány lett belőle egy rutinos kutyás családban.

likor4.jpg

Janka visszatérő volt, sajnos egy olyan esemény miatt, ami egy egész család életét tönkretette. Szerencsére Janka ideiglenes befogadóhoz költözhetett, ahol teljes értékű családtagként élhette az életét tovább és várta, hogy valaki csak őt akarja.
Vasárnap ennek is eljött az ideje, a legmegfelelőbb helyre költözött. Nagy séták minden nap, a lakásban igazi kanapé kutya lett, amit rettentően szeret, kis társa még fenntartással van vele, de hát azonnal nem sikerülhet minden.

janka_002.jpg

Kaposvári Luca az érkezése után hamarosan fogadta a várólistás érdeklődőket, így néhány nap alatt gazdijelöltes is lett.

luca5.jpg

Trisztánnal is ugyanez történt, szálkás szukájuk mellé kerestek egy társat, és vártak a megfelelő kutyusra, hamar fogadta is látogatóit és gazdijelöltes lett.

papa4.jpg

A hétvégén megérkezett gazdától Szerencsről Connor, az egy éves szálkás szőrű kan nagyon élvezte az utazást a kocsiban.
A szükséges orvosi körök után örökbe fogadható lesz.

14713533_10154573886027410_1616906900419353243_n.jpg

Jojót, a 6 éves rövid szőrű tacskó keverék kant az Illatos útról vettük át. Gazdája 6 év után úgy gondolta, hogy leöli a baromfiakat, így mát nem kellett. Jojó egy nagyon nyugodt, ragaszkodó fiú, akit nagyon megviselt, hogy a gazdája megszabadult tőle.

jojo1.jpg

Vasárnap a Sugárzoo 2 éves szülinapi rendezvényén vettünk részt, ahol Szőrkefe minden látogatót meghódított. Köszönjük, hogy meglátogattatok minket, reméljük legközelebb újra találkozunk.



Az alap csoportnál a héten egy már régóta a vendégszeretetünket élvező védencünk költözhetett végleges családjába.
Küllő több, mint egy évet várt gazdára, és sem a kora, sem az a tény, hogy ennyi kezelés után is szívférges, ami miatt katéteres szívféreg ritkításra szorul, nem sorolták őt az esélyesebb esélytelenek közé. Ő viszont így is kibabrált a valószínűségi dolgokkal, mert ezen a héten gazdihoz költözött azzal, hogy a műtétet, amelyre a fedezetet úgy néz ki, hogy osztrák partnerszervezetünk bevonásával sikerült előteremtenünk, még mi biztosítjuk majd számára. Addig is boldogan él a saját, szerető családja oldalán, mi pedig elolvadunk a közös, összebújós képeik láttán. Ha valaha elfelejtené az ember, hogy miért is csinálja, ez most ismét egy jó emlékeztető.



A hétvégén látogatták Magdit is, a sárospataki kutyagyűjtő telepről a kölykeivel együtt átvett, kistermetű keverék szukát. A randevú olyan jól sikerült, hogy Magdi gazdijelöltes is lett, a közeljövőben költözik.

magdi_009.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése