2017. április 22., szombat

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 15. héten?

A héten is folytatódott a Tanya suli Piliscsabán, de természetesen emelett most is rengeteg elintéznivalónk akadt a védenceink körül.

Vizsla fajtamentő csoportunknál a hét nagyon szomorúan kezdődött, korábbi, 2011-ben gondozott védencünk, Lottó visszakerült a gondozásunkba. Örökbefogadó családja külföldre költözött, eredeti terveik szerint később ő is csatlakozott volna hozzájuk, ám az élet másként hozta. Közben pedig Lottó elkezdett szökni, ami miatt tarthatatlanná vált a helyzet. Az örökbefogadási szerződésünk része az "örök garancia", ha valamely védencünket ilyen vagy olyan okból gazdái nem tudják tovább vállalni, visszavesszük a gondozásunkba, mint ahogy most Lottó esetében is tettük. Lottót szerencsére nem viselte meg a változás, nagyon nyugodt, kulturált, szófogadó, édes kutya, de tényleg brutálisan szökős. Lottónak most újult erővel keresünk végleges családot.

Kép019
Edmund nem fiatal, 10 plusz éves, ősz pofijú vizsla apó, de hihetetlenül kedves és bújós. Nem egészséges, de nagyon szeretne élni, és egy olyan gazdit találni, akihez egy kényelmes, lassú séta után a kanapén odabújva nagyokat aludhat. Jelenleg számos gyógyszert és gyógyhatású készítményt kap, a héten kezelésen is járt, hogy rozoga lábai megerősödjenek.

e1.jpg
Bükki Mogyoró maga mögött hagyta a tanyát és opciós ideiglenes befogadóhoz költözött. Ha minden jól alakul és szépen beilleszkedik családjába, szeretnék őt örökbe fogadni.

17554333_158429501346814_5945153278538310855_n.jpg
Tango és Cash talált kutyákként kerültek egy vidéki gyepmesteri telepre, ám eredeti tulajdonosuk nem jelentkezett értük, így a gondozásunkba kerültek. Kicsit még félénkek és a hirtelen mozdulattól összerezzenek, ám nagyon jó természetű, fiatal, barátságos kutyák.

17951567_1490107741028771_296470898938441004_n.jpg
Kertesi Geni és Gizi együtt kerültek a gondozásunkba, nem is kívánhattak volna annál szebbet, mint hogy a héten együtt találtak végleges otthonra.

Tony Montana a cuki, mukista vizsla papa végleges gazdira talált, nagyon várta már érkezését családja.

17309879_146410612548703_5907824155149893366_n.jpg
Csipikére állatbarátok találtak, működő chippel nem rendelkezett és eredeti tulajdonosa sem jelentkezett érte, ezért a gondozásunkba került.

Winn és Wally sajnos nincsenek jól, kórházban vannak és csepeg nekik az infúzió, nem esznek maguktól, kedvetlenek. Nagyon bízunk benne, hogy gyenge kis szervezetük legyőzi a betegséget!


Buda-Hubára sétáltatók lettek figyelmesek egy kertben nagyon lesoványodott állapotban. Tulajdonosa nem tartott rá igényt, mert elmondása szerint nem szereti… A sétáltatók hazavitték magukkal és ideiglenes befogadókként vállalták ellátását, mi pedig a gazdikeresésben segítünk nekik.

Ha még nem rendelkeztetek személyi jövedelemadót 1%-áról, május 22-ig még van időtök nyilatkozni! A Futrinka Egyesület a bajba jutott kutyák töredékének tudna csak segítséget nyújtani az adó 1% felajánlásokból befolyó összeg nélkül, amely a biztos alapot jelenti állatvédelmi tevékenységünkben! Kérjük, hogy nyilatkozzatok Futrinka Egyesület javára, adószámunk: 18258473-1-43


A héten két új védencünk érkezett a Német dog fajtamentés csoportjához.

Egyikük Vilmoskörte, az öt éves kan. Vilmoskörte egy végtelenül kedves, mindig mosolygós kutya. Sajnos szív- és bőrféregre is pozitív tesztet produkált, de hisszük, hogy ez nem gátolja meg abban, hogy ő is boldog, szerető családhoz költözhessen!
Érdeklődni róla a nemetdogsos@gmail.com címen lehet!


Másik érkezőnk Aldo, a fiatal, egy éves kék kan. A szeme elég csúnyán váladékozik, soványka és az ízületei sincsenek csúcsformában. De sebaj, idővel és törődéssel ő is szépen fejlődik majd!
Érdeklődni róla a nemetdogsos@gmail.com címen lehet!


A tacskó csoportunk az elmúlt hetek csendessége után végre a héten több kutya gazdihoz költözéséről is beszámolhatunk.

A legnagyobb örömünkre Pöcök több találkozás és együttlét után a héten gazdihoz költözött. Nagyon reméljük, hogy minden rendben lesz vele, hiszen az ő kis lelkét nagyon megviselte az eddigi élete. Most számítunk arra, hogy az általunk megkezdett foglalkozást és törődést a gazdik folytatni fogják. Még hosszú idő lesz amíg teljesen megnyugszik, de reméljük csak jó hírek fognak érkezni róla.

pocok_008.jpg

Brutus, a kis törpe kan is gazdis kutyaként folytatja az életét tovább. Változás nem lesz az életében, hiszen ideiglenes befogadójánál marad mostmár örökre és társa is lesz, Tücsi a tacskó lány személyében.

brutus.jpg

Atax is gazdis lett, hasonlóan Brutushoz, ő is ideiglenes befogadójánál marad, így életében nagy változás nem lesz.

atax_001.jpg

Sally csütörtökön indult el új élete felé. Már ismerősként köszöntötte a gazdit, hiszen a látogatás alkalmával szerelem volt első látásra. Azonnal beillszkedett új családjába, ahol nagyon jól érzi magát.

sally3.jpg

Sissy már nagyon készült a költözésre, gazdái Angliában élnek, szabadságra érkeztek haza, hogy a család új tagját is magukkal vihessék, Sally nem lesz egyedüli kutya, Wendy, a corgie lesz a társa.


17264944_10155053462667410_5907327534113117038_n.jpg

A héten megérkezett Rozs, a fiatal fekete-cser kan, aki máris várja az érdeklődők jelentkezését.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése