2017. április 3., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 12. héten?

Vasárnap elkezdődött a Tanya-Suli, a Kutyatrening.hu által szervezett kutyaiskola védenceink számára, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk és gyönyörű napsütéses idő volt. Köszönjük trénerüknek, Szabinának és az önkénteseknek, hogy öt vasárnapon keresztül védenceinkkel tanulnak, ezzel is növelve mielőbbi gazdisodásuk esélyeit, és hogy kitüntetett időt kaphatnak tőlük. Három 5 fős csoportot állítottunk össze, összesen 15 kutya részvételével. Az alaptevékenységi csoportból Ügyes és Panna, a vizsla csoportból BodzaBori, Füli Gergő, Maximilian, Monododo, Szende, Donika, Maszat, Matifu és Whisky, a német dog csoportból Davis, Oberyn, Olivér és Woody vettek részt. Az órák előtt mindenki sétált egy nagyot, majd a kötődés, a szemkontaktus felvételét gyakorolták, az akadálypályát is kipróbálták. Mindenki sok simogatást és finom falatot kapott, remek délután volt.



Vizsla fajtamentő csoportunknál a héten sajnos újból búcsúznunk kellett... Bársony Márton átkelt a szivárványhídon. Előző tulajdonosa kórházba került és a rokonok kértek Marcihoz segítséget. Sajnos hideg zuhanyként ért bennünket az információ, hogy Marci rákos, és azonnali operációra lesz szükség, bíztunk abban, hogy Marci rendbe jön. Marcit már nagyon várták Németországban élő gazdái, de ekkor egy kontroll vizsgálaton ismét rossz hírt közöltek velünk, több áttét van Marci szervezetében. Ideiglenes befogadói velünk együtt mindent megtettek Marci gyógyulásáért, de sajnos már nem adatott meg neki, hogy hosszú boldog gazdás évei legyenek. Végtelenül szomorúak vagyunk, Isten veled Marci, már nem fáj semmi.


Buflák korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba költözés miatt, családi panziós befogadónál került elhelyezésre.

Füli Gergő rutin szívféreg tesztje negatív lett, átesett az ivartalanításon. Készen áll, hogy végleges családra találjon, ehhez azonban fel kell kutatnunk számára az áhított sportos álomgazdit.


Hétvégén Kardos látogatókat fogadott, ami olyannyira jól sikerült, hogy opciós státusszal hozzájuk költözött, ha szépen beilleszkedik szeretnék őt örökbefogadni.


Brigi csontsoványan került be a hajdúböszörményi gyepmesteri telepre, majd onnan a helyi alapítvány segítségével a gondozásunkba. Jól láthatóan nem vizsla, így éppen keveréksége miatt nem volt rá egyáltalán érdeklődés, közel 1,5 évet töltött nálunk, de a héten végre révbe ért és gazdis kutya lett.


Dilara a kutyapanzióból ideiglenes befogadóhoz költözött, de továbbra is keresi végleges családját, fiatal és jó kedvű vizsla keverék lányka.

Vizslafotozas_7619_FB.jpg
Testvére, Donika a kutyapanzióból a tanyára költözött, itt várja a látogatókat és az érdeklődőket, szeretne mielőbb végleges családra lelni.

Vizslafotozas_7610_FB.jpg
Szende babaként került a gondozásunkba és azóta is keresi az álomgazdit, a hétvégén a tanyára költözött, itt várja a látogatókat a mielőbbi gazdisodás reményében, nagyon kijárna neki.

17554410_158481148008316_4056556934309534266_n.jpg
Szendével együtt Whisky is megérkezett a tanyára, nagyon hamar beilleszkedett és örömmel vette birtokban új helyét.

17458131_155947271595037_6076565190306183538_n.jpg
Monododo rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon ő is. Készen áll a gazdisodára, már csak az álomgazdi jelentkezését várjuk.

dodo1_001.jpg
BeatRicséhoz állatbarátok kérték a segítségünket, a gondozásunkban ideiglenes befogadónál került elhelyezésre.

17424784_1367178563341329_1051503889271560485_n.jpg
Maszat vasárnap érkezett a gondozásunkba, alapvezényszavakat kiválóan hajt végre: ül, fekszik és pacsit ad első szóra. Kicsit még meg van illetődve, de a kiadós séta, a bíztató szavak és a finom falatok meghozták az eredményt, hamar feloldódott.


A Mentőöv Állatvédő Egyesület kért segítséget tőlünk két, a Bükki Nemzeti Parkban élő vizslához. Pufóka Lili a német vizsla, Bükki Mogyoró a magyar vizsla megérkeztek a gondozásunkba.


A két gombás baba közül vasárnap máris szerető otthonra talált MiniMóni, de AnniPanni még gazdit keres.



A hét csendesen telt a tacskó csoportban.
Két kutya érkezett a gondozásunkba

Sally, a fiatal szálkás szőrű tacskó keverék szukát Pécs környékén találták, chipje nem volt, eredeti gazdája nem kereste, megtalálója segítéség kérése után érkezett meg. Egy kedves, ragaszkodó kislányt kaptunk, aki szeret az ember közelében lenni. Reméljük hamarosan jó hírekről számolhatunk be róla.

sally3.jpg

Másik érkezőnk Dióda volt, az 5 éves szálkás szőrű keverék kan, aki az első napokban furcsa hangokat adott ki magából, de most már kezd beilleszkedni a csapatba.


Brutus a héten sikeresen átesett az ivartalanításon, leszedték a fogkövét is, hamarosan gazdis kutya lesz.

 brutus.jpg

A héten a német dog fajtamentéshez új védenc érkezett...egy újabb "luxusautó", Shelby. A szinte már megszokott történet: gyepmesteri telep előtt lerakva a kutya. A helyiek már ismernek minket, így egyből értesítették is a Fajtamentést, Shelby még aznap átköltözött hozzánk. A gyönyörű kék leányka nagyon félős, de szuper kedves. Az oltási programját megkezdte!

shelby.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése