2018. november 19., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 36. héten?

Tacskó fajtamentamentő csoportunk fenállásunk óta talán az egyik legintenzívebb hetet zárta. Egy kobzás eredményeként 15 tacskó érkezett a gondozásunkba. A barcsi állatmenhely hívta fel állatvédők figyelmét, hogy két holland nő költözött a településre, akiket borzalmas körülmények között tartanak. Felvették a kapcsolatot a holland állatvédőkkel, akik nagyon segítőkészek voltak és mint kiderült jól ismert személyek náluk is. Korábban közel 200 kutyát koboztak el tőlük, visszavonták a tenyésztői engedélyüket, és 40 ezer eurós büntetést kaptak. A nyomozás még most is folyik ellenük, mindemellett kötelezték őket, hogy a náluk hagyott állatállományt csökkentsék 20 főre. Hamis törzskönyvekről, beteg kutyákról, saját kezűleg elvégzett chipezésekről és biankó útlevelekről tájékoztatott a holland média. Ezek után éjszaka a megmaradt kutyákat kocsiba rakták Belgiumba vették az irányt, majd onnan gyorsan tovább indultak, és Magyarországon kötöttek ki, abban a hitben, hogy itt nem lesz gondjuk, szerencsére tévedtek. A barcsi jegyző nagyon segítőkész volt, minden érintett hatósággal felvette a kapcsolatot, mivel az állapotok nem voltak teljesen ismertek, és az állatok létszáma sem volt ismert. A kobzás során 92 kutyát számoltak össze, de a két hölgy próbált eldugni még néhány kutyát, akiket végül szerencsésen megtaláltak. Végül mindenki, összesen 106 kutya menekülhetett meg és 9 szervezethez kerültek. 
Nagy köszönet mindenkinek, aki részt vett és segített abban, hogy az embertelen körülmények között tartott kutyák megszabaduljanak, és reményeink szerint kapjanak egy új esélyt egy jobb életre!  


Német dog fajtamentő csoportunknál két védencünk is gazdára talált. Woody nagyon hosszú ideig várakozott a gondozásunkban mire megtaláltuk számára a tökéletes családot.

xwo2

Foltos Molly is végleges családjához költözhetett és megkezdhette gazdis életét.

37747556_1796178830436633_2219308656673947648_n.jpg

Vizsla fajtamentő csoportunknál a P-babák közül gazdis lett Pöttöm.

xpöt

Hétvégen partnerszervezetünk, a Hands4Paws piknikjén jártunk. Nagyon hosszú volt az út, 2.500 km van a hátunk mögött, hajnalban keltünk, majd 12 órás volt az odaút, majd a visszaút is, de megérte. 
A rendezvényen sok volt védencünkkel, örökbefogadónkkal, remek emberekkel és kutyákkal találkozhattunk. Mindenkit szívmelengető érzés volt látni, de különösen azon védenceinket, akikért itthon senki sem jelentkezett. Nagyon jó érzés volt látnunk mindenkit, beszélgetnünk gazdáikkal, hálásak vagyunk partnerszervezetünknek, hogy megszervezték és lehetővé tették ezt! Bár tartjuk a kapcsolatot örökbefogadóikkal, végre sokukkal személyesen is találkozhattunk.
Feltöltődtünk lelkileg, mindannyian szuper helyre kerültek, hiszen partnerszervezetünk is ugyanolyan körültekintően és szigorúan (sőt még szigorúbban) ellenőriz, mint mi.
Állatokat menteni nem könnyű, sosem volt és sosem lesz az, de ezért érdemes csinálnunk, hogy boldognak láthattuk őket.



Harcos volt védenceink, BoDorka és CJ/ Hero gazdájának köszönhetően befogadóhoz költözött, eleinte nagyon meg volt illetődve, de szépen feloldódott. Ideiglenes befogadóinak óriási köszönettel tartozunk az elmúlt 1 évért! Orvosainak kitartásukért, hogy bíztak a gyógyulásában és nem adták fel! Nektek pedig hála a bíztatásotokért, támogatásotokért!
Ennek a szuper összefogásnak köszönhetően egy életerős és csodás kutya lett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése