2015. március 4., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 7. héten?

Rekord hét van a hátunk mögött, bár sajnos az érkezők számát illetően, s nem a gazdihoz költöztetésekben. De azért gazdisodásokról is beszámolhatunk.

Nura dogunk nem olyan régen került vissza a gondozásunkba, s szerencséjére ugyanahhoz a segítőnkhöz tudtuk ideiglenesen elhelyezni, akinél annak idején volt. A visszatérése után hamar kiderült, hogy az akkori összhang még mindig megvan, így nem kellett sok ahhoz, hogy eldőljön: Nura többé már nem költözik sehová, gazdára lelt.
 

Esélytelen keverékeink csoportja igazi, csoportba illő védencekkel gazdagodott a héten. Közülük a legkritikusabb állapotban lévő Grófi bácsi, az idős ír szetter, aki hasnyálmirigy-gyulladással és súlyos veseproblémákkal érkezett, és gyakorlatilag elfekvő állapotban van. Mindent megteszünk, hogy megmentsük őt, de nagyon kicsi erre az esély... Drukkoljatok!


Cseresznye egy felnőtt jack russel terrier szuka, aki szintén nem egy esélyes darab, mert bár terrier, de nagyon félénk, így pedig sajnos nem túl sokan akarnak vele megismerkedni. Ideiglenes befogadót is keresünk számára.


Írginát még babaként mentették a testvéreivel, de míg a többiek gazdira leltek, ő beragadt. Fiatal felnőtt, nagytermetű kutyalány, aki új helyzetben, új emberekkel pár napig nem nagyon kommunikál, de utána a világ legragaszkodóbb kutyalánya lesz. Reméljük, hogy valaki most már visszavonhatatlanul beleszeret.


Bogka egy hihetetlenül jó kutya, de fekete gubanc-szőrével ő sem az a nagyon kelendő típus. Egy magánszemély mentvényeként hosszú időn át kereste a gazdit sikertelenül, most nálunk kaphat egy új esélyt.


Sajnos egy régi védencünk is visszakerült, mert a gazdája az utolsó időszakban már nem volt felelős gazdája, s Mázas egy kutyaverekedési-ügybe keveredett. Mázas sovány, kimerült, s újra gazdára vár a kennelsoron.


Gipsz számára megkezdődött az akupunktúrás kezelés. Tényleg mindent megteszünk, hogy használja a sérült lábát, de ehhez ideiglenes befogadója elkötelezettségére is szükség van. Gipsz közben persze gazdára vár, s valaki nagyon jól jár majd vele a labhasználati hiányossága ellenére.


Koxi a héten fotózáson járt. Reméljük, hogy a szuper képek meghozzák majd a szerencséjét.


A tacskó fajtamentés extrém hetet tudhat maga mögött, ennyi kutya ritkán kerül a gondozásunkba ilyen rövid idő leforgása alatt, de más megoldandó feladattal is szembesültünk.

A kisvárdai menhelyről négy kutyát vettünk át. Ők az egyik olyan szervezet, akinek rendszeresen igyekszünk segíteni, mert nagyon felelősen, a belső szaporulatot megelőzve, minimális örökbefogadói érdeklődés mellett 300 körüli kutyát gondoznak.

Gülükét a nagyobb kutyák megtépték, így folyamatos gondozásra szorul. Ezt a süketecske, öreg kutya ideiglenes befogadónál került elhelyezésre, s most ott gyógyulgat, pihenget.


Dorin bőre folyamatos gyulladásban van, hiába kezelték, nem javult. Mi is megpróbálkozunk a feladattal, de biztosan egyszerűbb lenne, ha egy szerető családban élhetne addig is. 


Schwartz egy kicsi termetű tacskó keverék, akit nem túl barátságos kutyaként kaptunk, de nálunk az első perctől problémamentes, barátságos. Más kutyákkal nem jön ki jól, de még ezt is teszteljük. Ő is a kennelsor lakója.


Tücsi már egyszer jött volna, de akkor nem kellettünk, mert jelentkezett valaki, aki magához vette a 9 éves tacskó kant. De a sors ilyen: a nem problémamentes kutyának hamar kitelt a becsülete, s a helyi menhelyen találta magát. Tücsi is a kennelsor lakója lett, s reméljük, hogy valaki beleszeret a mogorvaságra is hajlamos öregúrba.


Szerencsének egy magánszemély állatvédő kért segítséget. A csendes kis tacskó keverék szuka ideiglenes befogadóhoz költözött. Keressük számára is a tökéletes végleges családot.


Gazdától érkezett Posz, a két éves szálkás szőrű kaninchen tacskó kan, aki nagyon sovány és elhanyagolt. Jelenleg ideiglenes befogadónál igyekszik összeszedni magát.


Szintén gazdája adta a gondozásunkba Fürkészt, a nyolc hónapos szálkás szőrű standard tacskó kan, aki szintén ideiglenes befogadóhoz került.


Szivárvány egy nagyon félénk, nehezen oldódó, 3-4 éves rövidszőrű tacskó szuka, ő is új lány, s szintén sikerült számára ideiglenes befogadót találnunk, de gazdára vár.


Karcsú szintén 3-4 éves rövid szőrű tacskó szuka, ő is gazdás volt, de már nem kellett tovább. Az egyik bentlakásos helyünkön talált átmeneti elhelyezésre, s ő is gazdára vár.


A gyáli gyepmesteri telepről csak az ottani állatvédők segítségével sikerült kihoznunk Zókit, a fiatal, félénk tacskó keverék kant, aki pár napot a kennelsoron töltött, majd ideiglenes befogadóhoz költözött.


Bár már az eddigi lista is elég jelentős az érkezett kutyák számát illetően, de nem álltunk meg itt. A tiszaújvárosi állatvédőkhöz jelentettek egy szálkás szőrű tacskó keverék mamát négy kicsi kölykével, de ők nem tudták elhelyezni a csapatot. Mi, ha nagyon nehezen is, de elhelyeztük őket, így érkezett meg hozzánk Gobelin, a fiatal tacskó keverék szuka és két szuka (Makramé és Subrika), illetve két kan (Nemez és Kelim) kölyke. Nálunk a Csúnya család munkanevet kapták.


Igló egy régi-régi védencünk, évekkel ezelőtt, még babaként került az Egyesülethez, de most ismét visszajött: gazdája külföldre költözött, s a kutya már nem kellett tovább. Igló egy nagyon kedves, nyugodt, kistestű kutya, aki eddig is lakásban élt, de most már tényleg örökre szeretne magának gazdát.


Senki nem segített a kidobott tacskó keverékeknek, s bár igazából mi is átléptük a saját korlátainkat, de elhelyeztük őket, s a héten meg is kapták az első oltásukat és chipjüket. Takta, a fehér jegyes szálkás babalány a héten gazdihoz is költözött. Az első hírek szerint Takta tökéletesen beilleszkedett.


Szintén megkapták az első oltásukat és chipjüket a Yukka-gyerekek. Nyolc kiskutya oltása nagy terhet ró ránk, s még lesz egy oltási kör a költözésük előtt, de úgy tűnik, hogy nyolchetes korukban mindannyian gazdához költözhetnek. Nagyon nem lenne mindegy...


Walter az utóbbi időben nagyon nem érezte jól magát a kennelsoron, így bentlakásos elhelyezést kerestünk számára. Ugyan még nincs ez a tündéri kisöreg tökéletesen, de a meleg már önmagában sokat javított az állapotán.


Sajnos két szívférges kutyánk kezelése is meg kell, hogy kezdődjön. Szonár ivartalanításra ment volna, de pozitív lett a tesztje, így most ezekkel a parazitákkal kell elsőként megküzdenünk.


Küllőnek önmagában is van elég baja, de sajnos az ő tesztje is pozitív lett, így a szívférgekkel is meg kell küzdenünk. Sajnos a májértékei annyira rosszak, hogy speciális kiegészítőkre szorul. Küllő nagyon-nagyon lassan szedi össze magát, de küzd.

 A vizsla fajtamentő csoportnál az elmúlt két hét túlterheltsége után egy nyugisabb hét következett. Egyetlen kutya érkezett a gondozásunkba : Hóka.
Hóka, egy nagyon cuki, 1,5 év körüli vizsla arcú bonsai kutya, aki a kisvárdai Ugat-Lak Alapítványtól került a gondozásunkba. Jelenleg a kennel sorunk lakója, kedves, pörgős és hebrencs leányzó. 


Természetesen azért nem unatkoztunk így sem, a háttérben folytak a munkálatok, érdeklődőkkel egyeztettünk örökbefogadásokról, állatorvosokkal konzultálunk, és közben próbáljuk a lehetetlent, mindenkinek helyet találni a várólistánkról.
De sajnos jelenleg teljesen teltházzal működünk. Ezért bárki, aki elég erőt és kitartást érez önmagában ahhoz, hogy egy vizslának átmenetileg otthont nyújtson ne habozzon és írjon nekünk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése