2015. március 30., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 10. héten?

Egyesületünk minden kutyára jelentkező családot ellenőriz - előzetesen is egyeztetünk, illetve az örökbeadás is ellenőrzött körülmények között történik, mégis rendre belefutunk azokba a jószándékú családokba, akik nem alkalmasak mentett kutya örökbefogadására, de ez csak pár nap múlva derül ki... Így jártunk szegény Yukkával is, aki gazdihoz költözött, s akit már hetek óta vártak, aztán két nap múlva már meg is kapta a visszaútra szóló jegyét, mert szeparációs szorongott... Kutyát örökbefogadni nem kis felelősség, de az, hogy egy kutya a kezdeti időszakban még nem érzi magát tökéletesen biztonságban az új helyén, az talán nem számít akkora bűnnek. Yukka újra gazdát keres...


Szerencsére azért vannak Yukkánál szerencsésebb gazdisodóink is. Itt van mindjárt Posz, a szálkás szőrű kaninchen tacskó kan, aki az ivartalanítását követően már új gazdái oldalán lábadozhat tovább.


Szivárványnak sem kell aggódnia, hiszen új gazdája már korábbról ismeri őt: esetében az ideiglenes befogadó döntött úgy, hogy Szivárvány marad, s innentől együttmaradnak, amíg világ a világ.


Német partnerszervezeteink egyike segített három kutyánkat is gazdához juttatni. Közöttük volt Tina, aki sokáig volt a védencünk, s szívférgességgel kezeltük. Szerencsére egy hónapja negatív szívféreg-teszteket produkált, de még így sem akarta senki örökbefogadni az amúgy problémamentes, de 9 év körüli tacskó lányt. Német gazdája nagyon boldog, hogy egy ilyen tökéletes eb társa lehet.


Gobelin keverék kölykeivel érkezett hozzánk, s bár ő még nem volt régen nálunk, de mivel nem látogatta senki, s Németországban pont egy ilyen kutyát keresett egy család, így ő is csomagolt, s útnak indult.


Szintén külhonban talált végleges gazdára Foton, a vak szálkás szőrű tacskó babánk, aki itthon túl volt egy nem jól sikerült örökbeadáson sajnos.


Esélytelen keverékeink csapatát kettő szetter erősítette meg a héten. Rocky, az idős ír szetter kan a tatabányai gyepmesteri telepről került a gondozásunkba, s most végleges, szerető gazdájára vár. 


Salmont, a nagyon szép küllemű, de nem túl okos, eddig kint tartott angol szettert a gazdája adta a gondozásunkba, s most a szükséges oltások, tesztek és ivartalanítás után ő is gazdit keres majd. Benti tartással, mert egy kutyánkat sem adjuk csak kintre örökbe.


Lénan az egykoron volt törpeterrorista ideiglenes befogadót váltott, mert az előző helyen nem maradhatott tovább. Szerencsére új helyén sem esett vissza, továbbra is igyekszik nyitni az idegenek felé, s egy igazán jól kezelhető, szerethető kutya vált belőle a megfelelő foglalkozásnak hála.


Hessi, a ceglédi gyepmesteri telepről mentett magyar vizsla kanunk ezen a héten opciós ideiglenes befogadóhoz költözött, akik, ha minden jól alakul, szeretnék megtartani őt. Tűkön ülve várjuk az összecsiszolódás eredményét...


Két régebb óta gazdára váró védencünk külföldre költözött a héten. Berka és Chad voltak a szerencsések, akik csomagolhattak, hogy egy másik országban kezdjenek új életet. Fontos számunkra, hogy külföldi partnereinken keresztül ne csak belföldön helyezzünk el kutyákat, hiszen sajnos a magyar vizslák olyan számban állnak rendelkezésre a mentendő kutyák között, hogy képtelenség mindannyiuknak itthon gazdát találni.

Berka
Chad

Az ivartalanítási beavatkozások is folytatódtak, a héten Vadkörte, a magyar vizsla kan esett át a beavatkozáson.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése