2015. március 19., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 8. héten?

Sajnos Grófi, az öreg szetter bácsi továbbra is kritikus állapotban van, sajnos a hasnyálmirigy-gyulladás melletti súlyos veseproblémák lassan nem teszik élhetővé ezt az életet Grófi számára, de amíg még ő sem adja fel, mi sem tehetjük.


Másik kritikus állapotban lévő szetterünk, Beni G. nem tudta tartani a vizeletét, s hiába az antibiotikum, pelenkát kellett viselnie. Aztán odaért a befogadóhoz a postán küldött d-mannose por, s néhány óra leforgása alatt hatott: Beniről lekerülhetett a pelenka, mert a vizeletürítése újra kontroll alatt van.


Ha nem lett volna elég a betegeskedés, Pötyke is rosszul lett, leesett a testhőmérséklete. A röntgenen látható kezdődő tüdőgyulladáshoz valószínűleg a szívférgek is hozzájárultak, akár egyikük elhullásával is, de sajnos Pötyke megismételt ELISA-tesztje is pozitív, így ő még mindig szívférges.


Gipsz a neurológia gondokat enyhítendő elkezdett egy akupunktúrás kezelés-sorozatot. Mi reménykedünk, hogy sikerrel járunk majd, s Gipsz újra rendesen használni tudja a negyedik lábát is.


Málna több hét halogatás után végre áteshetett az ivartalanításon, s kértünk róla - a biztonság kedvéért - egy koponya röntgent, ami persze negatív.

Cseresznye, a jack russel terrier szuka negatívra tesztelődött a szívférgeket illetően, így most már mindennel elkészült: költözhetne.


A héten egy kutyánk került gazdihoz, de ő rekord sebességgel: Bogka. Az Egyesület grafikai munkáiban segítő, s korábban ideiglenes befogadóként is szerepet vállaló önkéntesünk fogadta őt örökbe.


Úgy volt, hogy Huba is gazdisodik, de ő nem a sors kegyeltje: ismét az utolsó pillanatban mondták le, így ő újra gazdát keres.


Lénan már maga mögött hagyta egykori terrorista énjét, és tökéletes kiskutya lett. A héten gazdijelölttel találkozott. Meglátjuk, mi lesz belőle.


A tacskó fajtamentésnek igazán hajtós napokat tartogatott a február: hétről hétre újabb kihívásokkal szembesülünk, s talán még sosem volt egy időben ennyi védencünk...

Persze a héten is jöttek új kutyák, de most egy kicsit tényleg megálljt kell parancsolnunk a befelé áramlásnak... 

Krutont, a csepp kis mixecskét az egyik tagunk találta az út közepén. Megkezdtük az oltási programját, kapott chipet, és most gazdára vár.


Emese az ajkai gyepmesteri telepről érkezett hozzánk, s jelenleg a kennelsor lakója. Nagyon kedves, emberközpontú, tündéri szukácska.


Néna és Tanka a gazdájuk halála után kerültek a karcagi gyepmesteri telepre, az örökösöknek ők nem kellettek. Sokáig töprengtünk, mi legyen, de aztán jöttek. Reméljük, hogy hamar gazdára lelnek majd.


Puszil egy kis termetű tacskó keverék szuka, akinek magánszemély állatvédők kértek segítséget. Most egy ideig ő az utolsó mix, akit gondozásba tudtunk venni.


A héten több kutyánk átesett az ivartalanításon, illetve előtte a szívféreg-teszten. Szerencsére erre a hétre nem jutott szívférges kutya, s mindenki rendben túl van az ivartalanításon is. A műtöttjeink: Gobelin, Dorin, Zenka, Fülke és Zóki.


Szerencsére a héten voltak gazdisodóink is. A Csúnya családból kirepült az első baba, Nemez. Reméljük, hogy hamarosan a többi testvére is követi.


A Dobozos csapatból gazdira talált a második kislány, Csarna is. Örülünk annak, hogy neki sem kellett sokat várnia, s reméljük, hogy az utolsó Dobozos gyerek, Salgó, a kis kanocska sem vár sokáig.


Foton, a vak szálkás tacskó baba is megkezdte új életét egy fiatal gazdi mellett, akinek nagy tervei vannak a kiskutyával. Mi pedig az elején biztosan komolyabban rajta tartjuk a szemünket, hiszen Foton tényleg különleges odafigyelést igényel.


Brezs, a nem problémamentes, dudaorrú szálkás tacskó keverék kanunk is gazdára talált. Reméljük, hogy csak jó híreket hallunk róla innentől.


Végezetül pedig Tomi is elhagyott minket: érte Ausztriából jött el a végleges gazdi.


A magyar vizsla fajtamentéshez egy igazán rendhagyó állapotban lévő német vizsla érkezett a héten Vajda személyében, aki gazdától került a gondozásunkba Demény, a kötsög közbenjárásával. Vajda sajnos az első vizsgálatok alapján nem operálható, az állapota fenntartható csak, de javítani rajta nem lehet, mivel a gerincében a szükséges idegi kapcsolatok, illetve gerincvelő nem folytonos. Vajda kocsival fog tudni járni, illetve a vizelet- és székletürítése soha nem lesz akaratlagos. Reméljük, hogy mindezek ellenére megtaláljuk majd számára az álomgazdit.


A ceglédi gyepmesteri telepről került hozzánk egy új vizsla Hessi személyében, akit szerencsére ideiglenes befogadónál tudtunk elhelyezni.


A hétre két gazdisodás is jutott. Becse, a magyar vizsla kan itthon talált új, szerető gazdára, s egészen biztosak vagyunk abban, hogy tökéletes kapcsolat alakulhat ki közte és örökbefogadói között.


Perka, a nyaksérüléssel hozzánk került, középkorú magyar vizsla szuka osztrák partnerszervezetünkön keresztül költözhetett végleges otthonába.


Egyesületünk hagyományos módon minden vizslatúrán képviselteti magát. Így volt ez a 8. héten is. Köszönjük a rengeteg adományt: konzervek, táp, sok labda és bolhanyakörvek. Egy autó csomagtartóját megtöltötték!
Köszönjük!
Legközelebb március 29-én találkozhattok velünk a következő vizslatúrán, Pusztavacson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése