2015. március 25., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 9. héten?


A tacskó fajtamentéstől sok kutya ment a héten gazdához, köszönhetően leginkább annak, hogy ez volt az a hét, amikor a Yukka-család végre kirepülhetett, s a babák többségét már hetekkel ezelőtt leegyeztetett családok várták.

Gazdához költözött a nyolc baba közül összesen hét: Yes, Yacht, Yoko, Yaffa, York, Yugo és Yamka. A gazdikkal tartjuk a kapcsolatot, hiszen az oltási programjukat ők folytatják, illetve 10-12 hónapos kora körül az összes pöttömnek át kell esnie az ivartalanításon is.


Egy kölyökre jelentkezett, de végül egy tacskó keverék kanunkat fogadta örökbe az a gazdi, akinél végleges otthonra lelhetett Zóki, a gyáli gyepmesteri telepről mentett fiúcskánk. Köszönjük neki, hogy Zókinak nem kellett sokáig várnia az igazira.


Kruton, az egyik tagunk által az úton talált tacskó keverék kanocska szintén kirepült, egy nagyon kedves, nyitott és szerető hangulatban élő család fogadta őt magához. Krutonra is a kölykök örökbeadására vonatkozó szabályok vonatkoznak, így az ő gazdái is folytatják az oltási programját, illetve gondoskodnak a későbbiekben az ivartalanításáról is.


Ajaj egy másik védencünkkel együtt került hozzánk, amikor azt visszaadták. Ugyan regisztrált chipet volt a kisasszony, de a chiphez regisztrált címen sem találtuk az eredeti gazdit, illetve a telefonszáma sem élt, s hiába hirdettük, nem került elő, így aktuálissá vált az örökbeadása. Egy cica mellé költözött a kisasszony, akivel egyelőre nem felhőtlen a kapcsolata, de mi bízunk a sikerben.


Ugyan csak a héten érkezett, de már át is esett az ivartalanításon, s egy régóta fiatalabb szálkás szukára váró családnál gazdára is talált Pöti D., a gazdája által leadott szálkás szőrű tacskó szuka.


Sajnos egy megelőző héten gazdához adott védencünk, a vak szálkás szőrű tacskó kan, Foton visszakerült a gondozásunkba, a gazdája "nem várt" külföldi kiküldetésre hivatkozott, de mi tudjuk, hogy ez kamu. A felelősség nem mindenkinek való...


Matchboxot, a szálkás tacskó kant Balassagyarmaton találták, de elhelyezni nem tudták, így hozzánk került, s az eredeti gazdáját keresi. Nagyon kedves, ragaszkodó, fiatal-felnőtt kan kutya.


Ideiglenes befogadót váltott a két idősebb kaninchen tacskó szukánk. Fülke, a félfülű fekete-cser hölgy Budapesten, a III. kerületben került elhelyezésre, s ott várja a végleges gazdik jelentkezését, de addig is tanulja a lakásban élés szabályait.


Zenka egy többszörös örökbefogadónkhoz került vidékre, de hamar magára talált, s most már ő is kezdi érteni a szobatisztaság fogalmát, illetve azt is, hogy hogyan kell más kutyákkal és macskákkal kommunikálni.


Gülüke sajnos nem maradhatott ideiglenes befogadóinál, de egy korábbi jelentkező vállalta őt. Sajnos hamar kiderült, hogy Gülüke nagyon beteg...


Több kutyánk ivartalanítását terveztük a hétre, s szerencsére a többség meg is valósult. Általában két dolog tudja megakadályozni az ivartalanítási beavatkozást, a pozitív szívféreg-teszt vagy ha az illető jószág a műtét napjára virradóra tüzelni kezd. Sajnos Szerencse esetében a pozitív szívféreg-teszt volt az, ami megakadályozta az ő ivartalanítási műtétjét, de a kezelését megkezdtük.



Szivárvány, a rövid szőrű szépség viszont negatív teszt után szépen átesett az ivartalanításon is, s mi már most tudjuk, hogy a jövő heti beszámolónkban ismét szerepel majd...


Puszil, a beagle-tacskó keverék minimix is megoperálásra került, szerencsére ő is gond nélkül vette az akadályt, s most már azt várja, hogy az érdeklődők felkeressék, megismerjék és beleszeressenek.


Yukka is befejezte gyermekei pesztrálását, s hogy ő is gazdához költözhessen, ő is ivartalanítási  műtétre ment. Aztán ahogy a bevezetőben is írtuk: hamar vissza is került attól a gazdától, aki miatt annyira iparkodott...


Sajnos egy szomorú hír is jutott erre a hétre: Walter bácsi, aki az utóbbi időben hol jobban, hol rosszabbul volt, néhány óra leforgása alatt meghalt. Az nyugtat egy picit talán minket, hogy utolsó napjait melegben, szeretetben tölthette, de sajnáljuk, hogy számára nem adatott meg a gazdis kutyalét boldogsága.


Az esélytelenek csoportjától gazdához költözött az ír szetter keverék Toldi. Másik szetterek és két tündéri kislány mellett kezdett új életet, szerencsére nagyon hamar beilleszkedett, s az új családja imádja. 


Grófit, a súlyos hasnyálmirigy gondokkal küzdő szetter bácsit is gazdához adtuk, szerencséjére, mert egy másik orvos észlelte, amit mi sajnos nem: Grófi anaplazma fertőzéssel is érintett volt, így a kezeléseknek arra is hatnia kellett volna. A módosított kezelési profil eredményeként Grófi vérértékei javultak, s mostanra már újra jár, illetve jóétvággyal eszik.


A miskolci gyepmesteri telepről egy magyar vizsla keverék kant vettünk át, aki rettentő sokáig várakozott már a telepen, de valahogy senki nem szeretett bele... Nem értettük miért, s hittünk abban, hogy Folklór hamar gazdára lelhet, így az átvétele mellett döntöttünk. Hogy mi miatt volt extrém szerencséje, hogy hozzánk került? Erről egy későbbi beszámolónkban írni fogunk majd.


Sajnos egy jelenleg ideiglenes befogadónál élő kutyánknak, Lénannak új befogadót kell találnunk, mert a mostani helyén már nem maradhat. Reméljük, hogy megtaláljuk azt az átmeneti otthont, aki szeretettel fordul a kis selyempöttöm felé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése