2017. március 5., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 8. héten?

A tél utolsó hete sem telt unalmasan nálunk. Több védencünk életébe hozott ez egy új kezdetet, kinek egy gazdi személyében, kinek pedig a lehetőségben, hogy egyszer majd ő is szerető családra lelhessen.

Alaptevékenységi csoportunk a hetet egy érkezővel nyitotta, s az események egy csapásra felgyorsultak körülötte.
Árnyék korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, láncra kötve, csonttá fogyva tengette mindennapjait. Átesett az orvosi vizsgálaton, kapott fél liter infúziót, melyet a következő napokban is kapnia kell még, illetve vettek tőle vért. Az ultrahang eredménye sokkoló volt, a gyomra tele van valamilyen kemény anyaggal. Az egyetlen megoldás az operáció lenne, de a borzalmas laboreredményei miatt nem vállalják az operációt, az ehhez szükséges altatás halálos ítélet lenne számára.  A laboreredménye alapján a vörösvérsejtszáma 1,37 volt, a vére szinte átlátszó, az orvosok szerint csoda, hogy még életben van. Kórházba került néhány napra, a vörösvérsejtszáma 2,4-re emelkedett, így hazamehetett panziós befogadójához. Ha eléri az 5,5-ös értéket és kicsit megerősödik, akkor eltávolítják a gyomrában lévő idegen "dolgokat". Nagyon rosszak a kilátásai, de Árnyék dacol az esélyekkel és az orvostudománnyal, hihetetlenül jó étvággyal eszik, csóvál. Muszáj, hogy sikerüljön, hogy ennek a halálra éheztetett kutyának, aki 14 éves korára ennyit szenvedett, boldog nyugdíjas évei lehessenek és megmutathassuk neki mi is az a szeretet!

16807510_1428493973856815_3786802102036158572_n.jpg


Vizsla fajtamentő csoportunknál a máskor életerős, egészségtől kicsattanó Matifu aggasztóan levert lett és remegtek hátsó lábai, még labdázni sem akart, ami eddig a mindene volt. Az orvosi vizsgálat alapján sajnos a csípőízületével van gond, amire fájdalomcsillapítót kell szednie. A jövő hét folyamán megröntgenezik.

matifu2_001.jpg
Hókuszpók jelenleg fizetett elhelyezésben, családi panziós befogadónknál él. Idős kora miatt nehezen viseli a fiatalok pörgését maga körül, a látása és hallása sem az igazi már, nagy szüksége volna ideiglenes befogadóra, egy nyugodt kis vacokra, ahova csendben elvonulhatna és pihenhetne. Hogy ha szívesen látnátok őt otthonotokban ideiglenes befogadóként, írjatok nekünk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre.

ho.jpg
Az utóbbi időben egyre több védencünknek van szüksége vesebetegek részére készült speciális vesevédő tápra. Ha szívesen meglepnétek Jódát egy zsákkal kérjük, hogy írjatok nekünk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre.

Vizslafotozas_7719_FB.jpg
Hello Kitty korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, szerencsére nem kellett sokáig várnia a gondozásunkban, a héten gazdihoz költözött. Bárcsak minden védencünk ilyen gyorsan szerető családra találna!

16780499_1338974186124966_1465021044_n.jpg
Zétény előéletéről nem sokat tudunk, azt azonban igen, hogy egy vidéki gyepmesteri telepen éldegélt, ahonnan mivel nagyon sovány volt, a helyi állatvédők kihozták és kórházba vitték, egyben a segítségünket kérték.
Az első napok megdöbbenése után rájöttünk, hogy ő nem átlagos ellátást igénylő kutya, ő ugyanis nem rágott. Teltek-múltak a hetek, kivizsgálásokon, kezeléseken járt, vártunk laboreredményekre, amikből kiderült, hogy egy nagyon ritka capillaria féreg van a szervezetében, ami vándorlása során felemésztette a szerveit. Később a napi többszöri étkezés ellenére is fogyott és a kedélye sem akart változni, pedig orvosi részről minden rendben találtatott, így a lelki megerősítésre kellett a hangsúlyt fektetni. Hosszas próbálkozás után végre sikerült a súlyát gyarapítanunk, ami hétről hétre hol nőtt, hol csökkent. Teltek-múltak a hónapok és nem akadt jelentkező Zétényre, mígnem egyik nap hírt kaptunk, hogy érdeklődik egy család utána. Útra is kelt meglátogatni leendő otthonát, ő, aki eddig ismeretlen helyzetben nem találta fel magát, sőt zavart okozott kis lelkében, most az egy napos kirándulás után szinte kivirulva érkezett vissza.  Így éreztük, hogy számára ő lesz az igazi gazdi, azóta pedig már kaptunk képeket új családjától.

Két vizslától és keverék társuktól korábbi tulajdonosa kényszerült lemondani nehéz anyagi helyzete miatt. Az anyuka, SimaSári, lánya CsöppCsilla és keverék társuk LocsiFecsiMárk nincsenek túl jó bőrben, hamarosan átesnek a teljes körű orvosi vizsgálaton, megkapják chipjüket és elkezdjük oltási programjukat.

Zserci érkezéskori rutin szívféreg tesztje pozitív lett, azonban a lassabb, de biztonságosabb kezelés mellett negatív ismétlő tesztet produkált, a jövő hét folyamán átesik az ivartalanításon.

16298788_1406417079397838_5765667137878686516_n.jpg
Kardost korábbi tulajdonosa adta le a gyepmesteri telepre, a helyi állatvédők kérték a segítségünket elhelyezésében.

16649014_1331965890195930_5194629869126184816_n.png
Flipflop cica vizsla társával együtt került hozzánk, hosszú időt töltött a gondozásunkban, de megérte a várakozás, csodás családra talált.

flipflop2.jpg
Fafahéj az apukájával együtt került a gondozásunkba, félénksége miatt nehezen oldódott, de végül érte is eljött az igazi család, hétvégén gazdis kutya lett.

15965837_1385403134832566_3624866512971231579_n.jpg


A német dogoknál ezen a héten volt gazdisodás, ivartalanítás és új érkező is.


Wolbert, a különleges szépségű óriásunk átesett az ivartalanításon és a gyomorkivarráson, pár napos regenerálódás után már az új családjához költözik!


wo.jpg


Sophie olyan szerencsés volt, hogy alig 1 hét alatt gazdára is talált! Bárcsak minden kutyánk ilyen hamar, ilyen klassz családot találna magának!


sophie2.jpg


Két új érkezőnk is volt, Nefera, a mókásfülű, kék szépség és Davis, a jószívű, bölcs fekete szépség.
Mindkettőjük átesett a vérvételen, de sajnos a szív- és bőrféreg tesztek bejeleztek, úgyhogy most várjuk a végleges eredményeket!




Tacskó csoportnak fájdalmas volt a hét, elvesztettük Dollyt, aki 16 éves volt és visszaérkezése után nagyon szomorú lett. Hiába tettünk meg mindent azért, hogy felerősítsük,  nem evett, nem javult az állapota, egyszerűen feladata. Sajnáljuk, hogy nem sikerült és csak ennyit tehettünk érte.

dolly1_002.jpg

Amikor visszakerül a gondozásunkba egy kutya annak ellenére, hogy szigorúan ellenőrizzük a jelentkezőket, rossz a szájízünk. Amikor ez hosszabb idő után történik, még rosszabbul érezzük magunkat. A héten 5 hónap után Stacy visszatért közénk, túlzottan ragaszkodó volt. Erre igazán nem lehet mit mondani.

14370272_1389015744464523_5419018119678456097_n.jpg

Azért történtek jó dolgok is, a héten Cellux gazdához költözött. Az első hírek szerint remekül érzi magát új otthonában, reméljük ez így is marad.

cellux_001.jpg

Csongrádi Lizi mindenki kedvence volt, állandóan valaki ölébe mászott, csak őt kellett volna simogatni egész nap. Nos, most új otthonában mindezt megkaphatja. Azonnal elfoglalta az őt megillető helyet a család legnagyobb örömére.

lizi4.jpg

Kormos is megérkezett új otthonába egy sikeres látogatás után. Tudjuk, hogy ő szeparál, de nagyon jól kezelhető ez szobakennel használatával, reméljük a gazdik megfogadják a tanácsainkat és rendben lesz minden.

korom3_004.jpg

Gazdától érkezett a héten Vagány Döme, a 4 éves standard fekete-cser kan. Nagyon szép kutya, aki szereti a gyerekeket, de van még mit tanulnia. Reméljük hamarosan megtaláljuk számára a megfelelő családot.



Randy fiú, a standard fekete-cser kan Szerbiából érkezett a gondozásunkba. Számára is keressük azt a családot, ahol boldog kutyaként élheti majd az életét.



Az adó 1%-ból származó bevétel határozza meg éves működésünket, ezen bevétel nélkül negyed annyi kutyát sem tudnánk megmenteni, mint így tehetjük, tesszük. Kérjük, hogy segítsétek állatvédő tevékenységünket adó 1%-otok felajánlásával!


Reméljük, hogy esélytelen keverékeinket mentő csoportunk, magyar vizsla, tacskó és német dog fajtamentő tevékenységünk híre minél több emberhez eljut. Az adó 1% felajánlásával úgy segíthetitek a Futrinka Egyesület védenceit, hogy közvetlenül nektek nem kerül pénzbe, nekünk viszont a tényleges mentés feltételeit teremti meg.


A Futrinka Egyesület adószáma: 18258473-1-43

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése