2017. március 13., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 9. héten?


A héten hivatalosan is beköszöntött a tavasz, ami a jó idővel együtt nekünk az események felpörgését is jelenti. Most azonban még egy viszonylag csendes hetet tudhattunk magunk mögött, érkezőkkel, gazdisodókkal és állatorvosi körökkel.

Alaptevékenységi és fajtamentő csoportjaink több 10 év feletti védencet gondoznak, akik számára végleges családokat keresünk. Amikor idős kutya érkezik a gondozásunkba mindig számolunk azzal, hogy az érdeklődő e-mailek nem özönlik majd el a postafiókunkat, de sosem szempont az átvételnél az örökbeadhatóságuk, nekünk egy-egy mentésre váró lelket, igazán segítségre szorulót jelentenek. Február hónapban kitüntetett figyelmet kaptak idős védenceink, hogy álomcsaládokról szőtt álmaik valóra válhassanak.



Alaptevékenységi csoportunknál Árnyék végre megfürdött, szó nélkül beállt a zuhanyzóba és tűrte a fürdetést, a közérzete is sokkal jobb lett mióta megszabadult koszos, büdös és bolhás bundájától.

16806756_1428494020523477_8403964451295499533_n.jpg

Vizsla fajtamentő csoportunknál Chester átesett az ivartalanításon, a műtét után a lábadozási időszakot már végleges családjánál tölti, gazdis kutya lett.

16830735_1343057792383272_4908829121123974101_n.jpg
Csillag és Bütyök Berci is átestek az ivartalanításon, ők azonban panziós befogadójuknál töltik a lábadozási időszakot, Csillag már gazdijelöltes, Bütyök Berci viszont még keresi álomcsaládját.


Valentát 2014-ben nagy örömmel örökbe adtuk, majd tavaly azonnali visszavételt követelve kaptuk a levelet több mint 2 év után, mindenféle ürüggyel. Novemberben ismét gazdira talált, ám a héten hidegzuhanyként ért minket a hír, hogy Valentának ismét távoznia kell. Végig sírta az utat, és még egyelőre nagyon zavart, egykori ideiglenes befogadóinak köszönhetően visszaköltözhetett hozzájuk, bízunk benne, hogy a megszokott környezet és emberek segíti őt a lelki felépülésben.

Vizslafotozas__53A8913_FB.jpg
Zserci érkezéskori szívféreg tesztje pozitív lett, azonban a lassabb, de biztonságosabb kezelésnek köszönhetően ismétlő tesztje negatív lett, így ma átesett az ivartalanításon, készen áll a gazdisodásra, de az álomcsaládot még fel kell kutatnunk számára.

16473602_1406417082731171_7915888592268735469_n.jpg
Bengó hosszú időt töltött a gondozásunkban, de megérte várnia, a héten végleges családra talált, ahol már nagyon várták érkezését.

b7.jpg
A két Lotti érkezéskori szívféreg tesztje pozitív lett, ám a lassabb, de biztonságosabb kezelés meghozta az eredményt. Luiser ma ultrahangon járt, ahová természetesen elkísérte legjobb barátnője, Lotte is. Az eredmény negatív, a szíve tökéletes, tiszta artériák, műthető, így a jövő hét folyamán ő is áteshet az ivartalanításon, készen állnak a gazdisodásra.


Korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba AnnaPanni és MiniMoni. Egy pincében éltek, a párás levegőtől testük több helyen foltokban szőrhiányos a gombás fertőzés miatt, átestek a teljes körű orvosi vizsgálaton és a vettek tőlük bőrkaparékot.

Hókuszpók kezdeti stádiumú veseelégtelensége miatt speciális tápot és infúziókúrát kap, a fiatalok pörgését nehezen viselte, ezért átköltözött egy másik családi panziós befogadónkhoz.

ho.jpg
Rezes korábbi tulajdonosának megromlott egészségügyi állapota miatt került a gondozásunkba, ideiglenes befogadónál került elhelyezésre egykori védencünk mellett.


Licites készletünk fogytán van, ha rendelkeztek jó állapotú vagy új holmikkal (ékszer, dísztárgyak, kutyás dolgok stb.), amikre nincs szükségetek, mi hálásan fogadnánk. Felajánlásotokkal kapcsolatban kérjük, hogy írjatok a futrinkainfo@gmail.com e-mail címünkre.


A tacskó csoport három olyan kutyát adott a héten örökbe, akiknek különösen örültünk.

Normant sérült szemmel találták, a fiatal kan nagyon kedves, és ragaszkodó, mindenkit meghódított, akivel találkozott. Sajnos a szeme menthetetlen volt, így el kellett távolítani. Nem is reméltük, hogy ilyen gyorsan gazdára talál.
Szerencsére tévedtünk, kétszer látogatták és a döntés sem sokáig váratott magára. Norman már gazdis kutya lett.

norman_007.jpg

Zsákos Frodó szerencsés volt, mert nem történt még sérülése sem, amikor is a volt gazdi a fiatal kutyát a kocsija mögé kötötte egy zsákban, a zsák kiszakadt ő pedig szépen leült az út szélére. Most újabb szerencse érte, egy igazán kedves család tagja lehet, akik már a találkozásnál beleszerettek, így a hétvégét már gazdis kutyaként töthette új otthonában.

frodo1.jpg

KIs Carlos egy fiatal, 7 hónapos szálkás szőrű tacskó keverék, aki gazdától érkezett. Azt ugyan nem közölték velünk, hogy attaxiás, amely egy idegrendszeri betegség. De vannak még csodák, egy család kislánya egy olyan kutyust szeretett volna aki sérült és ezt a szülők is támogatták, ugyan nem ő volt a kiszemelt kutya, de a személyes találkozás mindent megváltoztatott. Kis Carlos a héten gazdihoz költözhetett.

carlos_001.jpg

Kapor, a fiatal standard rövid szőrű kan Hódmezővásárhelytől érkezett. Találták, chip nem volt benne, a gazdi nem jelentkezett, így segítséget kértek a számára .
Kanokkal egyelőre nem jön ki jól, de ezen máris dolgozunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése