2013. július 31., szerda

2013. 27. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 27. héten?

hét egy szomorú történéssel indult: Taxi, a fiatal német vizsla elment közülünk, el kellett őt engednünk. Bár hősiesen harcolt, s nem adta fel, a betegség legyőzte, s amikor már a puszta levegővétel is nehézséget jelentett számára, amikor megjelentek az első idegrendszeri tünetek, el kellett fogadnunk, hogy nem megy tovább, Taxi nem lesz soha boldog, gazdás kutya. Jó lenne, ha soha többé nem kellene szembenéznünk a szopornyica-fertőzés rémével, nem kellene csatákat vívnunk, s néha veszítenünk. Kérünk mindenkit, hogy gondoskodjon a kutyája kombinált oltással való rendszeres beoltatásáról! Taxi ellátása, lelkiismeretes gondozása miatt köszönettel tartozunk a Felicavet Állatkórház munkatársainak!

IMG_7166
Számszerileg 7 mentvényünk vette útját németországi új otthona felé.

Rudi, a siheder vizsla-spániel mix, akinek gazdái, akik pár hetes korában találták, szerettek volna egy megfelelőbb családot biztosítani.

P1110780.jpg

Rodó, akitől szintén gazdái váltak meg dominanciája miatt, és akiből ideiglenes befogadója egy igazán jól nevelt úriembert faragott, köszönjük Nórinak!

100_5500.JPG

Rozál, a tündéri és épp annyira vehemens fiatal vizslalány, akitől szintén saját gazdája vált meg.

Bokréta, akit egyik aktív tagunk találta és a plakátolás, hirdetés ellenére sem jelentkezett érte eredeti gazdája, senki nem kereste sírva...


Gwendolin, akit az ózdi gyepmesteri telepről vettünk át az ózdi lányok segítségével, aki Tárnokon sokunk szívét rabul ejtette személyiségével.


Fulda, a fiatal tündéri tinédzser lány.

DSCN5038

Inda, akitől szintén saját gazdája vált meg, a kutyát hibáztatva azért, hogy állandóan vemhes lesz, az egyébként szintén ivaros kanjai mellett. Inda nem csak a Futrinka Egyesület, de a Noé Állatotthon lakója is volt, hiszen ott pótmamáskodott több zacskóban kidobott pár napos kölyöknek, és természetesen ott is elrabolta mindenki szívét.

indamama

Mindannyiuknak kívánjuk, hogy végre nagyon boldog, szeretetben és élményben gazdag életük legyen!

Az utazók készülődése alatt itthon is gazdásodott egy majdnem vizsla védencünk, Norva kislány. Ideiglenes befogadóitól áttette igazán kis formás popóját a budai hegyekbe!
Nagyon boldog gazdás életet kívánunk!

Norva 013

Az ASKA Menhely jelezte felénk, hogy van náluk egy fiatal leadott magyar vizsla kan, aki nagyon fél a kennelbe zárva! Amint tudtunk, segítségére siettünk és ideiglenes befogadónál helyeztük el. Szerencsére Rence hamar kinyílt és a rettegő külsőt hamar levetkőzve, igazi aktív, játékos és szeretettel teli vizslafiút ismerhettünk meg személyében.

photo

Balvenél, aki ideiglenes befogadói gondos szeretetét élvezi, sajnos egészségügyi gondok merültek fel, azonnal orvoshoz került és kiderült, hogy a prosztatája megnagyobbodott, ez okozza számára a kellemetlen érzést. Az orvosa javaslata alapján Balvét ivartalanítottuk amint lehetett.
A műtétből szépen lábadozik, minden rendben volt!

balve pancsi

Ahogyan az szokott lenne a sok történés mellett a nem tervezett események sem maradhatnak el egyik héten sem. Önkéntesek jelezték felénk, hogy Szigetszentmiklóson találtak egy jó állapotú, fiatal magyar vizsla kant, akinek lehelyezése nem, illetve nagyon átmenetileg csak 1-2 napra megoldott egy ház kertjében. Villám nevet kapta nálunk, mert mindent villám sebességgel kellett intéznünk a száméra, a helyet szerveztük neki, közben hirdettük több fórumon is, hátha valakinek már nagyon hiányzik, amikor oda került a sor, hogy az állatorvosos kör után költözhet tárnoki kennelébe, egyszer csak előkerült az imádott gazdi! Mindketten végtelenül boldogok voltak, hogy újra egymásra találtak! Reméljük Johnnynak ezután eszébe nem jut, hogy a nyakába vegye a környéket!

villám
Ezen a héten a német dogjaink közül Leica költözött ideiglenes befogadójától végleges otthonába. Gazdijelöltje türelmesen kivárta, hogy az ivartalanítási műtét után, rendben és biztonságosan költöztethető állapotba kerüljön Leica. A hétvégére terveztük a hosszú utat, így szombaton este már új, szerető családjánál pihente ki az út fáradalmait. Első híreink szerint, minden rendben van, Leica nagyon élvezi a kerti lazulást, a sétákat és mindezek után a pihenést a hűvös lakásban.

Köszönjük Orsinak és Katalinnak Leica eddigi ápolását, szeretgetését!

Leica 044


Az alap tevékenységi csoportunknál most aztán igazán elmondható, hogy még a vállunkon is kutya ül, nagyon sokan vagyunk, s sajnos a nyár nem kedvez az örökbeadásoknak, miközben a segítségkérések mindenhonnan érkeznek... Most már tényleg a lehetőségeink végéhez értünk, sok kutyát kell gazdához adnunk ahhoz, hogy esetlegesen felmerülhessen egy új érkező gondolata. Természetesen azok, akik már nálunk vannak, őket nem fenyegeti semmi veszély, róluk megfelelően gondoskodunk, de tényleg nagyon sokan vagyunk...

A héten túl nagy pezsgés a múlt heti Illatos úti mentést követően nem volt, Citrin az ottani csapat egyik tagja esett át az ivartalanításon, majd egy korábbi védencünk, Bodri mellé költözött ideiglenesen, hogy családi környezetben lábadozhasson, de továbbra is keresi a számára tökéletes, nyugodt családot.

001k citrin

A tacskó fajtamentéstől egy gazdisodó lett a héten. A szálkás szőrű tacskó párunk kan tagja, Kardamom csomagolt, hogy Németországban kezdjen új életet külföldi partnerszervezetünk jóvoltából. Kívánjuk, hogy nagyon boldog élete lehessen új otthonában a család megbecsült tagjaként.

Kardamom 246

A nagyecsedi tacskó keverék anyakutyától származó kölyköket ketten is látogatták a héten, illetve van még néhány érdeklődő. Reményeink szerint jövő héten már a gazdisodások is megkezdődhetnek. Nagyon fontos lenne, hiszen minél előbb megkezdik a saját, végleges családba való beilleszkedésüket, annál jobban össze tud csiszolódni az új család, s annál nagyobb figyelmet kaphatnak a hátramaradók, hogy a számukra tökéletes gazdát is meglelhessük. Csele és Boka mindeközben egészen biztosan gazdijelöltesek!

Az idei évben sajnos nem kaptunk lehetőséget arra, hogy minden hónapban egyszer jelen lehessünk a Récsei Center Fressnapf Áruházában táp- és konzervadományt gyűjteni. Az első gyűjtésre most hétvégén, a nyári szünet közepén kerülhetett sor, ami sajnos a gyűjtött adomány mennyiségén is érezhető, de mi ennek is nagyon örülünk: 30,5 kg száraztápot és 27 db konzervet ajánlottak fel ezen a napon a minket felkeresők kutyáink ellátásához. Nagyon köszönjük, aki a nagy meleg ellenére is megtisztelt minket ezen a napon!

P1040486

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése