2013. augusztus 1., csütörtök

2013. 28. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 28. héten?

A nyári hetekben a nyaralások, szabadságok miatt még annyian sem vagyunk, hogy jelentősebb áldozatvállalás nélkül biztosítani tudjuk védenceink ellátását. Sok kanapépróféta okoskodik rendre, hogy mi és mikor lenne a dolgunk így is, de most tényleg a 'kell' a hívószó, még ha fáradtan, pihenés nélkül telnek is a hetek vagy ha fontos programokat kell is lemondani. Ebből fakad leginkább, hogy nem nagyon érkeztetünk új kutyákat.



Ennek ellenére azért voltak kivételek most is. Közülük az egyik az ősöreg Ibolya néni, akit az Illatos útról mentettünk. A fekete matuzsálem taknyos volt és ment a hasa, valahogy semmi sem működött rajta, így kivizsgálások sora kezdődött. A beszámoló írásakor már tudjuk: a legfőbb baj a Cushing-kór.








Az alap tevékenységi csoporttól két terrier ment még ivartalanításra a német partnerünk által biztosított program keretein belül. Mind a ketten várják, hogy valaki beléjük szeressen: Ruzsin és Marvin is.
Ruzsin


Marvin


A tacskó fajtamentés orvoslátogatásokat és fuvarokat szervezett, hogy a hetet sikeres örökbeadásokkal koronázhassa meg.

A nagyecsedi tacskó keverék babák közül kettő is kirepült a héten.
Csele, a játékos, barátságos és zajos kishölgy volt, aki elsőként költözhetett végleges családjába.

Őt követte Áts, akit ideiglenes befogadóként vállalt egy család, de hamar belopta magát a szívükbe ez a kis kópé.







Danol, a szálkás tacskó keverék kan eredeti gazdája nem került elő, s mivel az együtt töltött hetek alatt tökéletesen összecsiszolódtak ideiglenes befogadójával, így az ezen a héten elvégzett ivartalanítás után sor kerülhetett Danol véglegesítésére.







Ceruzával sem történt másként. Ő is átesett a héten a szükséges ivartalanításon, és már végleges családjában lábadozhatott.












Hevesre szintén ivartalanítás várt, s neki talán a neve lett a 'végzete', mert Heves megyében ment gazdához.













Heves örökbeadási fuvarját összekötöttük egy, a várólistánkon régebb óta szereplő szálkás szőrű tacskó kan átvételével. TwinBob nem problémamentes kutya, de reméljük, hogy érte is eljön az igazi, hozzáértő gazdi.







A héten igyekeztünk behozni elmaradásainkat és a rengeteg gondozásunkban lévő kutyánkat menedzselni.
Egyetlen vizsla érkezőnk volt Helikon, akit a kecskeméti menhelyről vettünk át és költöztettünk ideiglenes befogadóhoz. Helikon fiatal, cuki és nagyon vizsla. Gazdát keres! Ivartalanítása után örökbefogadható!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése