2014. július 13., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 23. héten?


A héten egy számunkra fontos, minden évben örömmel felkeresett rendezvényen mutatkozhattunk be, ez pedig nem volt más, mint a Komáromi CACIB, egy három napig tartó kutyakiállítás. Minden évben örömmel fogadjuk el a felkérést a részvételre, hiszen fajtamentő szervezetként az is fontos, hogy az adott fajtákat tartók, tenyésztők is tudjanak a munkánkról. Adománygyűjtő urnánkban szépen gyűlt a támogatás is, nagyon köszönjük mindenkinek, aki adakozott, nagyon sokat jelent!
 A hetünk az érkezések és költözések jegyében telt. Addig, amíg tudjuk tartani az arányt, s nagyjából ugyanannyi kutya áramlik be, mint amennyinek gazdát találunk, addig talán nem omlik össze a rendszer, de így is több kutyát gondozunk egy időben, mint a korábbi években... Jelenleg 80-100 között mozog az egy időpillanatban gondozásunkba lévő kutyák száma, ami nagyon-nagyon sok még ideiglenes befogadóink segítsége mellett is...

A magyar vizsla fajtamentésünktől végre kirepült az idős német vizsla hölgy, Loki néni. Sokáig nem volt rá érdeklődés, de végül a www.vauvau.hu profi fotói megtették a hatásukat, s egy család végérvényesen beleszeretett ebbe a nagyon jófej kutyába. Köszönjük!

 
A belföldi örökbeadások mellett külföldi partnerszervezeteink is meghallották segélykiáltásunkat, miszerint belefulladunk a sok kutyába, így többen Németországban kezdhettek új életet. 

Az idősebb kutyáknak nem igazán van becsülete itthon, bár Loki néni szerencséje épp az ellenkezőjére mutat rá, de Ményi Saciért egyáltalán nem volt tolongás, sőt: érdeklődés sem nagyon akadt. Őt egy végleges gazdi várta, hozzájuk utazhatott el az öreg hölgy.


Az utazók táborát erősítette Mara, aki nem sok időt töltött nálunk, ami az ő szempontjából szerencse, hiszen mindig kényelmesebb egy kanapét tesztelni, mint gazdára várni.


Sz. Zsálya eredeti gazdája ugyan előkerült, de a kóborkára nem tartott igényt, így ő is gazdikereső lehetett. Itthon nem, de külföldön sikerrel járt, s ezen a héten becsomagolhatta a cuccait, hogy elhagyhassa az átmeneti elhelyezését biztosító Dog Garden Kutyapanziót.


Alfie és Wince nem sokat voltak nálunk, partnerszervezetünkhöz ők egy másik magyar szervezettől utaztak, nálunk csak egy rövidebb, átmeneti időt eltöltve, hogy a szükséges vérvizsgálatokat, egyéb ellenőrzéseket elvégeztethessük.

Sztrapacska, az extra cuki német vizsla - magyar vizsla keverék kölyök, aki kritikus állapotban, kórosan soványan került a gondozásunkba ezen a héten végre tényleg új életet kezdhetett. Sajnos nem tehette ezt meg Magyarországon, mert bár sokan érdeklődtek, de mindenki csak a cuki kutyát látta, az igényeit nem, így a sok párhuzamos ellenőrzés előbb zárult pozitív eredménnyel a partnerszervezetünk oldalán.


Barby, a félénk keverék szépségünk átesett az ivartalanításon, így már akár gazdához is költözhetne.


Szintén ivartalanításra került a héten Tengelic is.


Nem lenne azonban igazán állatvédős a hetünk, ha nem számolhatnánk be új kutyákról. 

Egy fiatal, nagyon játékos és barátságos kanocskával gazdagodtunk, akit ideiglenes befogadónál helyeztünk el, s a Szervánc nevet kapta.


A fiatalság bolondság mellett egy igazi veterán matrónával is bővült a csapatunk. Láncos Pamela egy vidéki településen kóborolt, ahol egy ideiglenes befogadónk rátalált. Majd megtalálta a gazdáját is, aki eddig láncon tartotta a kutyát éppen a szökései miatt, de nem tartott igényt rá, mert neki már nem is volt szüksége a megrogyott egészségű, sovány kutyahölgyre. Így lett egy Pamelánk.

 
Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a héten lesz egy németországi utazónk Woodrow személyében, akinek a Hundehilfe Phoenix csapata találta meg kinti otthonát. Nagyon örülünk, hogy ez a sokat hányódott, de iszonyatosan kedves, kiegyensúlyozott kutya új életet kezdhetett.


Hamarosan követő németországi karrierjében Woodrowt a másik "w"-s nevű védencünk, Wookie, akire szintén onnan van egy tökéletes, elkötelezett gazdijelölt érdeklődő. Az előzetes ellenőrzések megtörténtek, Wookie júliusban útra kel, de addig olyan alapvető dolgokon át kell neki is esnie, mint az ivartalanítás. Ez a héten megtörtént.


Nem is mi lennénk, ha nem érkezett volna három terven kívüli, létszámon felüli kutya a gondozásunkba. Az autópályán tette ki lelketlen gazdájuk ezt a három félénk, elhanyagolt angol cocker spániel szukát. A mama 3-5 év körüli, a keresztségben az Amba nevet kapta. A két gyerek kb. egy éves, mind a ketten tüzelnek. Nagyon félősek, a félszemű kifejezetten retteg. Ők a Mánia és a Téboly neveket kapták a keresztségben. Ideiglenes befogadónál kerültek elhelyezésre, az oltási programjukat megkezdtük.


A tacskó fajtamentés sem unatkozott a héten. Sem. 

A héten három kutyánk került gazdához. Tütyi, a felnőtt rövid szőrű tacskó keverék szuka Németországban találta meg az új otthonát, itthon sajnos nagyon sokáig hirdettük, de nem volt rá egyetlen érdemi érdeklődő sem.


Kamion, a rövid szőrű törpe tacskó kan átesett az ivartalanításon, s a sok érdeklődő ellenére nem költözött sehová, mert ideiglenes befogadói döntöttek úgy, hogy megtartják.


Szivar, a tacskó keverék kan szintén átesett az ivartalanításon, s az ő esetében is ideiglenes befogadója gyengült el, s váltotta az ideiglenes befogadási szerződést végleges, a gazdisságot rögzítő örökbefogadási papírokra.


Magnusz sajnos nem maradhatott ideiglenes befogadójánál, mert folyamatosan a macska nyomában volt, így egy rutinos ideiglenes befogadónk vállalta az elhelyezését. Reméljük, hogy nem kell sokáig a gondozásunkat élveznie, s hogy hamar gazdára talál.


Agóra elhagyta a kennelsort, de sajnos tüzelni kezdett, így ideiglenes befogadói most hosszú hetekig őrizhetik őt, de addig is gazdát keres.


Már korábban ígéretet tettünk az átvételükre, erre a héten sor is került. A püspökladányi menhelyről érkezett hozzánk Mindig, a tacskó keverék szuka, aki egy vidéki út mellett várakozott, és vele jött társa is, mert senkit nem hagyunk hátra, s ők egyértelműen összetartoztak, Azonnal is, a fekete, közepes termetű, talán mudi keverék szuka. Sajnos mind a ketten szívférgesek, így egy hosszú kezelés előtt állnak, de örülnénk, ha így is lennének rájuk érdeklődők.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése