2014. július 13., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 24. héten?



Az állatvédelem, az állatmentés mindig tartogat meglepetéseket, nem várt fordulatokat. A héten egy drámai esemény történt, Harkai Liza, az erősen szeparációs szorongós magyar vizsla szukánk ugyanis kiesett befogadói házának tetőtéri ablakából. Egészen pontosan nem kiesett, hanem kimászott, s megkísérelt a család után menni, akik egy iskolai évzáró miatt hagyták őt hátra... Liza őrangyala résen lehetett, mert Lizának az esés miatt semmi baja nem lett kisebb zúzódásoktól eltekintve.


Mindig van visszatérő kutyánk, bár ha arányaiban kevesen is vannak, de mindig akadnak. Roni egy volt közülük, mert gazdája Indiába készült, de aztán úgy szervezte a dolgait, hogy mégis meg tudta tartani ezt az idős, sokat hányódott spánielt, s mi nagyon örülünk ennek, hiszen Roni élete végére igazán jó gazdát talált.


A másik visszatérő Odett, a munkavonalas német juhász szuka, aki egy aktív, mind fizikai lefárasztást, mind pedig az agyat megmozgató feladatokat adni képes gazdát keres. Odett más kutyákkal ismerkedés után jól kijön, a macskákat sem bántja, de tényleg nem való egyszerű, a ház elé lelógatós házikedvencnek, mert ennél neki sokkal, de sokkal nagyobb a mozgásigénye. A legjobb lenne egy másik, hasonló habitusú kutya mellé. Keressük újra a tökéletes gazdit számára!


A tacskó fajtamentés védencei közül hárman is gazdára leltek a héten. Kamiont, a törpe tacskó kant ideiglenes befogadói tartották meg, így az ő életébe túl nagy változás nem köszöntött be, de talán nem is bánja.


Szivar szintén ideiglenes befogadóinál véglegesítette magát, így neki sem kellett költözéssel bajlódnia, csak a papírokat kellett rendeznünk a befogadó és Szivar kapcsolatának véglegesítéséhez.


Magnusz nem a befogadójánál maradt, ő tényleges helyváltoztatással járó gazdisodást hajtott végre, ráadásul rekord időn belül, hiszen még csak alig pár hete került vissza a gondozásunkba. Szerencsére egy nagyon jó idegrendszerű, lakáshoz szokott, stabil kutya, így azért nem meglepetés, hogy tudtuk kinek ajánlani.


A héten Fraknó védencünkön kívül Aladár esett át az ivartalanításon, miután ismételt szívféreg tesztje negatív lett.


Monja vizslamixünk kicsinyei közül 6 számára eljött a kirepülés ideje, így a megviselt mama talán gyorsabban összeszedi magát és az ideiglenes befogadó családjuk is fellélegezhet az imádni való, de intenzív feketesereg létszámának megcsappanásával.


Muffin, Mukk, Miri, Mimi, Micro és Matyi
 
A hétvégén németországi partnerszervezeteink egyike, a Hands 4 Paws e.V. tagjai jöttek el hozzánk látogatóba.

https://www.facebook.com/pages/Hands-4-paws-D/409213149214555
 
 
A német dog fajtamentésnél ez a hét remek volt!

Régi lakónk, mindenki kedvence, Sting gazdához költözött! Nem is akármilyen helyre...nagy szeretet és gondoskodás veszi őt körül, minden évben pár hónapot Magyarországon töltenek majd, egy csendes, nyugodt kis faluban, az év többi részét pedig Stuttgartban töltik. Sting 8 hónapot töltött Egyesületünk gondozásában, tudtuk, hogy nehéz lesz őt örökbeadni, mint minden nagytestű, keverék kutyát. De Stingért is eljött az igazi!
Hosszas leveles egyeztetés után, személyes látogatás után Sting végre otthonra lelt. Németországi lakhelyét pedig a németországi partnerszervezetünk segítségével ellenőriztük le, ők is minden rendben találtak.
Sok boldogságot kívánunk!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése