2014. július 28., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 28. héten?

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 28. héten? 

Ismét Vizsla Túrán jártunk, ezúttal egészen Esztergomig utaztunk. A túra előtt városnéző kisvasutazáson is részt vehettünk, a kirándulás után pedig a Hotel Grante kertjében pihenhettünk. Le a kalappal: egy igazán kutya- és gyerekbarát helyet ismerhettünk meg! A vizslagazdiknak hála, 33 ezer Ft adomány gyűlt össze és sok-sok konzervet is kaptunk, köszönjük szépen!

Fotó: Szűcs Attila

Végre, végre, megtört a jég! Kölök, a mi kis félénk, keverék kanocskánk elhagyta ideiglenes befogadóit, hogy egy másik, de immáron opciós ideiglenes befogadónál kezdje meg az életét. Nagyon drukkolunk neki.

image

A kennelsoron élő, vidám siheder, Pörkölt is komoly gazdijelölteket fogadott, akik a nyaralásuk után szeretnék őt magukhoz venni. Bár nem szoktunk kutyát lefoglalni, mert az esetek egy jelentős részében a lefoglalt kutyák potenciális gazdijelöltjei egész egyszerűen felszívódnak, az esetükben kivételt tettünk, reméljük, hogy nem kell csalódnunk.

_MG_2974

Berkus, a kisvárdai minivizsla a héten elutazott, német családja személyesen jött el érte.

image

Ahogy az már lenni szokott, nem csak potenciális gazdisodásokról adhatunk hírt, mert új kutyákkal is gazdagodott magyar vizsla fajtamentő csoportunk. 

Az egyik ideiglenes befogadónk erdei kirándulása során talált két vizsla keverék szuka babát, akik a Lunetta és Sol nevet kapták, s mind a ketten gazdára várnak. Nagyon élénk, eleven, barátságos kiskutyák. Fontos, hogy aki örökbefogadást fontolgat, az alábbiakat vegye figyelembe:
- az oltási programot a leendő gazdinak kell folytatnia,
- a kutyalányok 10-12 hónapos koruk körül át kell, hogy essenek az ivartalanításon, melyet ellenőrzünk,
- csak benti tartással adunk örökbe, kizárólagos kerti tartás mellett kutya az Egyesülettől nem örökbefogadható.

Sol

image

Lunetta

image

Nem ők voltak az egyetlen babérkezők a héten, mert egy teljes családot vettünk át egy állatvédő magánszemélytől. A mama egy fajtatiszta magyar vizsla, Kera, akinél sajnos a szívféreg teszt bejelzett, így most a kezelését meg kell kezdenünk.

kera1.jpg

A négy baba ideiglenes befogadókhoz költözött, mindannyian gazdára várnak: Kele, Kilián, Kirill és Kál.

Kilián

Kilián

Kál

kolok7.jpg

Kirill

DSC00135

Kele

kolok1.jpg

Volt a héten egy egyáltalán nem szerencsés kisvizslánk, Zéró is, akinek pont ennyi esélyt adott gazdája, aki miután egy szaporítótól megvásárolta az oltatlan kutyát, amikor kiderült, hogy a kiskutya parvós, altatását kérte. Mi megpróbáltuk a lehetetlent, de Zéró szervezete feladta. Nyugodj békében, kicsi lélek, nem túl sokat kellett élned...
1901338_810988072253707_7213860821345319407_n.jpg

Székesfehérvárról kettő kutyánk is érkezett: az egyikük az ASKA-tól jött. Rézi egy közepes termetű magyar vizsla (keverék?) szuka, aki végtelenül kedves, alázatos, de az egyik szemére valószínűleg nem lát. Reményeink szerint ő nem sokáig lesz velünk, mert már most komoly érdeklődés van iránta.

_MG_3445

A másik magyar vizsla szuka Ginna, aki a HEROSZ-tól érkezett, de nem ment nagyon messzire, mert a menhely mellett üzemelő kutyapanzióban tudtuk őt elhelyezni.

ginna5.jpg

Egy idős kutya ivartalanítási műtétjénél mindig igyekszünk nagyon körültekintően eljárni, s rettentően izgulunk. Bence bácsi ment a héten műtétre, szerencsére minden rendben volt.

bence1.jpg

A német dog fajtamentés egyik védence, sokunk kedvence, Omár ideiglenes befogadóhoz költözött! Ha minden rendben lesz - márpedig miért ne lenne - akkor örökbe is fogadják! Egyesületünk számára nem idegenek a gazdijelöltek, már korábban is fogadtak tőlünk örökbe kutyát, a magyar vizsla fajtamentés védencét: Sillát. A két kutya első közös napja is remekül sikerült, jókat játszanak együtt, Silla hamar megtanította Omárt a házőrzés szabályaira is. Drukkolunk, hogy a próbaidő problémamentes legyen és hivatalosan is végleges, szerető családban élhessen ez a gyönyörű óriásfiú! 

Omár 108

Új védenceink is érkeztek a hétvégén, mindketten az idősebbek táborát erősítik. Lady Sansa 6 éves, Old Pici pedig 8-9 év körüli kutyus. A történetük különböző, de nem újdonság: Lady Sansa-t egy vidéki gyepmesteri telepről vettük át, Old Pici pedig korábbi gazdáinak megváltozott anyagi körülmények miatt került hozzánk.

Lady Sansa

Lady Sansa6

Old Pici

DSC_0042

A héten a tacskó fajtamentés minden gondolata Gombócka körül forgott, akinek sajnos a fronthatások eredőjeként egyetlen éjszaka leforgása alatt több epilepsziás nagyrohama is volt... Egyáltalán semmi, de semmi nem biztos az ő esetében... Gondoljatok rá jó szívvel!

gombocka.jpg

Az ASKA kért segítséget két tökéletesen esélytelen tacskó keverék átvételére, s mivel ők is abszolút teltházzal működnek, szorítottunk helyet ennek a két kutyának. El kell mondanunk, hogy ennyire kedves, jóravaló kutyákat ritkán lát az ember, így reménykedünk, hogy paramétereik ellenére hamar találunk számukra egy-egy tökéletes gazdit. Vagy legalább ideiglenes befogadót.

Wanna egy tízen túli tacskó keverék hölgy - fél füllel. Emlődaganatait az ivartalanítás során kioperálták, most tünetmentes. A kora miatt a fogai állapota már nem igazán jó, erre fokozottan figyelnie kell a leendő gazdinak, de Wanna korát meghazudtoló módon rohangál, s mindenek előtt bújik és bújik és bújik. Igazán jókedélyű, barátságos, nagyon szerethető kutyahölgy.

_MG_3484

Jumurdzsák egy nagyon aranyos, barátságos, mindenkivel kedves kistermetű keverék kan, akinek Wannával ellentétben mind a két füle megvan, de az egyik szeme hiányzik. Nem is lehet róla rosszat mondani, annyira megfelelni akaró, igyekvő, nyitott és barátságos eb. Ideiglenes befogadót is keres.

_MG_3475

Agóra tüzelése lecsengett, így ő is áteshetett az ivartalanításon, amiről kiderült, hogy nagyon aktuális is volt, mert a műtét során a méhfalban egy gyulladt göböt találtak, melyet szövettanra küldtünk.

ag

Az alap tevékenységi csoportunkhoz a héten gazdától, szőrallergia miatt érkezett egy sziámi macska, Bizu, akit ideiglenes befogadónál helyeztünk el, s aki egyelőre még nehezen nyílik meg a világnak, de elkötelezett és türelmes gazdát keresünk majd számára. Bizu mindenesetre gyönyörű.


Egy ideiglenes befogadónk találta Zsámbékon Szurikátát, az aprócska, kb. három hónap körüli keverék szukát, akiben sajnos egyedi azonosító chipet nem leltünk, így most intenzíven az eredeti gazdi felkutatására törekszünk.

DSC_0034

Végezetül pedig hosszú idő után újra van egy ír szetter védencünk Szmila személyében, akit a gazdája láncon tartott, mivel ritkította a tyúkokat, s mivel így már nem volt haszna, csak kenyér és moslék volt az osztályrésze. Szmila ideiglenes befogadóhoz költözött.

szmila.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése