2014. július 16., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 25. héten?

A héten két eseményre is hivatalosak voltunk,  s szerencsére mindkettőn meg tudtuk oldani a részvételünket is.

 A bugacpusztai jelenlétünk nagyon jól sikerült, külön be is mutattak bennünket, hogy vigye a jónép a hírét a Futrinkának. A szórólapok is jól fogytak, amit a munkánkról és az Egyesületről csinált az egyik önkéntesünk.
Az Egyesület magyar vizsla védencei álomszerűen viselkedtek a sok pásztor- és juhászkutya között, rengeteg simogatást gyűjtöttek be. 


A másik rendezvény ugyanezen a napon zajlott, de az ország egy másik pontján, Sukorón. Demény Pikniket szervezett születésnapja alkalmából, ahova mi is meghívásra kerültünk. Köszönjük mindenkinek a rengeteg tárgyi adományt (pléd, konzerv, táp) és az anyagi támogatást is. Hihetetlen jó nap volt, mindenki felettébb jól érezte magát.

Még több fotó: 


A magyar vizsla fajtamentés egy egészen apró lélegzetvételhez juthatott a héten, hiszen több védencünk is új, szerető otthonra lelt. Ilyen volt például Rádli, akiért annak idején sokan szorítottak, követték figyelemmel a körülötte zajló eseményeket. Sok küzdelmen van túl ez a kutya, néha talán mi magunk sem hittük, hogy mindennel sikerül odaérnünk addigra és úgy, amikorra kellett, de az, hogy Rádli gazdis kutyává válhatott, minket, a hitünket, az elkötelezettségünket igazolja. 


A gyerekekkel való rossz viszonya miatt adták le gazdái az Egyesületnél Mörzsit, aki szerencsére a kennelsorunkon álomkutyaként viselkedett. Az egyik németországi partnerszervezetünkön keresztül rutinos és elkötelezett ideiglenes befogadóhoz költözhetett, s ami nálunk nem fordult elő, ott igen: Mörzsi bemutatta, hogy ő tényleg nem szereti a gyerekeket, így most kifejezetten erre vonatkozó továbbképzése folyik. Ettől természetesen tud boldog és kiegyensúlyozott életet élni, de az tény: Mörzsi nem egy gyerekek mellé való, családi kutya. Ettől még lehet szerető családja.


Harkai Liza az ablakon való kiesés után családhoz költözött, ahol már nagyon várták! 


Majlo miután sikeresen átesett az ivartalanításon, papírt is szerzett arról, hogy ő már bizony gazdis kutya. Sok minden nem változott életében, hiszen ideiglenes befogadói megtartották.


Tengelicnek nem kellett sokat várnia az álomgazdira és végleges családra, hiszen befogadói az első perctől kezdve tudták, hogy Tengelic az ő vizslájuk marad. Az ivartalanítás után az örökbefogadási papírok aláírásra is kerülhettek.


Fülep Lajos végre megerősödött annyira, hogy az ivartalanítási műtét biztonságosan elvégezhető legyen. Minden rendben ment, jól viselte. Gazdijelöltjeinél lábadozik.


A nagy távozások mellett új védencekkel is gyarapodtunk, ráadásul nem is akármilyen csapattal. Misinát egy vidéki menhelyről fogadta örökbe egy magánszemély, de amikor kiderült, hogy a kutyában egy másik tulajdonosra mutató chip van, illetve hogy az állapota miatti kezelése milyen sokba kerülne, a segítségünket kérte. Egyesületünk jelenleg a kutya állapotának javítása mellett az eredeti, chip szerinti tulajdonossal próbálja felvenni a kapcsolatot.


Egy balesetes német vizslának is segítséget kértek, így lett nekünk egy Zsizsik kutyánk, akit a sérülései miatt - autó ütötte el - azonnal állatkórházban helyeztünk el.


Ha már állatorvos, Picit is úgy döntött, hogy szeretne egy soron kívüli látogatást: egyik napról a másikra lebénult, nem tudott felállni. Egyből a legrosszabbra gondoltunk, de szerencsére egy vérömleny okozott gondot, amit ugyan nem tudunk, hogy szerzett a kisasszony, de a gerincének semmi baja. Mindenesetre ezzel az eseménnyel sikerült magát a kennelsorról ideiglenes befogadóhoz repíttetnie.


A tacskó fajtamentéstől a héten elköltözött Pláne, akit minden tárnoki sétáltató nagyon szeretett, de valami miatt mégsem akart megakadni rajta a szeme senkinek. De megtört a jég, s ez a szeretettel teli, jó idegrendszerű kutya végre gazdára talált.


Lazac, a gyáli gyepmesteri telepről mentett szálkás szőrű tacskó kan elhagyta a panziós helyét, s ideiglenes befogadóhoz költözött, akik erősen gondolkodnak az örökbefogadásán is. Ennek eldöntésére két hetük van, ha ez alatt az idő alatt nem szeretnek bele végzetesen ebbe a pöttömbe, akkor a többi érdeklődő közül választjuk ki számára a végleges gazdit.


Sajnos a hétre egy visszatérő kutya is jutott Tarsóka személyében. A nyolc éven túli szálkás szőrű törpe tacskó szukát költözés miatt adták vissza. Tarsóka egyelőre legalább 1,5 kg-nyi felesleggel küzd, ami az ő kis termete mellett elég látványos, ezen változtatni kell, de talán nem is lesz olyan nehéz, hiszen a séták, a mozgás hamar formába hozzák majd őt. Tarsóka ideiglenes befogadónál került elhelyezésre.


Gombócka, a szívférges veterán tacskókeverék nénink több epilepsziás nagyrohamon esett át, így az állatorvosi látogatások sűrűsödtek. A kapott gyógyszerek hatására vagy csak mert elmúlt a fronthatás, most újra jól van, néhány napja ismét rohammentes. Reméljük, hogy most már így is marad.


Peppa, a bassethound számára a gazdája kért segítséget, mert nem tudta tovább tartani a két éves kutyalányt. Az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően Peppa ezen a héten Németországba utazott, hogy ott folytassa tovább, de talán jobb körülmények között, nagyobb megbecsültségnek örvendve. Az első hírek szerint imádja a kényelmet, a kirándulásokat, s meglepő módon a vizet is.


A tárnoki kennelsoron is történt egy aprócska változás az ottani alap tevékenységi csoportos védenceket illetően, mert Majré, a kisvárdai menhelyről átvett beagle keverék szuka egy korábbi örökbefogadónkhoz költözött opcióval, ami azt jelenti, hogyha a tüzelése lecseng, s áteshet az ivartalanításon, akkor örökbe fogadják őt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése