2014. július 23., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 26. héten?


Messze még az adó 1% kiutalásának ideje, a kasszánk már majdnem üres, de valahogy ki kell tartanunk október végéig... Ehhez pedig a támogatóink segítségére van szükség. 

A kérést nálunk talán jobban összefoglalta Demény, a kötsög a blogján, érdemes elolvasni. Ha valaki az esélyteleneknek utal, mind a négy csoportunkat (vizsla, tacskó, dog, keverék) támogatja.


Ezen a héten ismét részt vettünk a Vizsla Túrán: a pátkai víztározót kerültük meg, szuper fürdési lehetőséget biztosítva négylábú barátainknak. A túra előtt ezúttal is bemutattuk támogatói ajándékainkat, s nagyon szép összeg: 52.600 Ft adomány gyűlt össze, s a csomagtartónk is félig megtelt a konzervekkel, tápokkal, amiket a vizslagazdik hoztak! Köszönjük!!!


 A magyar vizsla fajtamentéshez több új kutya is érkezett a héten, ez pedig nem kis kihívás elé állította a csapatot, hiszen sok felől kellett az érkeztetéseket megszerveznünk, s nagyon kevés a fuvaros segítségünk is, akinek ilyenkor szólhatunk.

Ektor, az extrém szökős fiatal vizsla kan tárnoki kennelsorunkon nyert elhelyezést, s mind a kennelrácson, mind a kifutó kerítésén igyekezet bebizonyítani, hogy a hírével egyezően nem az az egy helyben maradó típus.


A füzesabonyi gyepmesteri telepről vettük át Abonyt, aki a Dog Garden vendégszeretetét élvezi.


A heti érkezők korelnöke egyértelműen Szálka, a drótszőrű magyar vizsla bácsi, aki rendkívül rossz állapotban, legyengülve érkezett, s akinek sikerült igazán elkötelezett ideiglenes befogadót találnunk, ahol már az első pár nap alatt jelentős változás történt ezzel az idős, az életéről is lemondott kutyáról: újra élni kezdett, de úgy igazán.


Az érkezések ellentételezéseként örökbeadásokat is eszközöltünk. Mángold a vizslával érkezett puli keverék véglegesítette magát ideiglenes befogadójánál.


Norda, a cukiszakáll szintén hasonlóan járt el, a kezdeti szerelem végleges szerelemmé regisztrálódhatott az egyesületi nyilvántartásban is.


Reméljük, hogy hamarosan újabb gazdisodásokról adhatunk majd hírt, mert a mi esélytelen fekete keverékünket, a félős Kölököt is látogatták a héten, és...


Pamela, az idős magyar vizsla szuka is gazdijelöltes, bár neki az egyik németországi partnerszervezetünk intenzív kampánya tűnik meghozni a végleges otthont.


Picit az egyik befogadótól a másikhoz tette át a székhelyét, ahol nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése, de azóta talán minden rendben, s ott billeg azon a befogadáson az opció. Meglátjuk.


Szervác ideiglenes befogadóhoz költözött, s ez egyben azt is eredményezte, hogy gazdijelöltessé vált, az ő számára szintén egy németországi gazdijelölt lesz majd, aki megmutathatja a biztonságos és szerető jövőt.


A mi langalétánk, Barátfüle átesett az ivartalanításon, s egy fiatal pár elkezdte őt látogatni, rendszeresen sétáltatni. Ebből a kapcsolatból még bármi lehet.


A német dog fajtamentéshez egy korábban örökbeadott védencünk sajnos visszakerült. Zina, a foltos német dog szuka azért élvezi újra a gondoskodásunkat, mert sajnos a család meglévő német dogjával napi szintűvé váltak az összetűzések. Zina most nem érti, hogy a lakás biztonságából hogyan kerülhetett egy kennelbe, de nem találtunk számára ideiglenes befogadót. Sürgősen gazdát vagy legalább egy átmeneti otthont keres, egyedüli kutyaként. Emberekkel maximálisan megbízható, barátságos.


Az alap tevékenységi csoportunk elgyengült... Néha elég egy tekintet, egy rosszabb állapotban lévő kutya, egy szomorú történet ahhoz, hogy megmozgassunk minden követ, hogy segíteni tudjunk. Hecci a váci gyepmesteri telepre került be, mint kóbor kutya, de senki nem kereste. Az idős, talán labrador - berni pásztor keverék rendkívül rossz állapotban, lelassulva, apatikusan várakozott. A nyakán, hátán nagyobb területen nincs, nem volt szőr. Mivel esélytelen keverékeinket már az egyesület más csoportjai által biztosított pénzből igyekszünk ellátni, így Hecci csak úgy jöhetett, ha találunk rá finanszírozót. Szerencsénkre az egyik német partnerünk jelezte, hogy hozzájárul Hecci költségeihez, így megkönnyebbültünk: Hecci most egy panzióban él, gyógyul. Természetesen gazdára vár.


Gondozott macskáink egyike a héten lesántult (Nyalóka), ami miatt állatorvosi körök jöttek újra, de egyben rá is köszöntött a szerencse, mert osztrák partnerszervezetünkön keresztül egy gazdijelölt beleszeretett ebbe az extra kedves, rendkívül puha és különleges megjelenésű cicába. 


A tacskó fajtamentés ismét pörgős hetet zárt, de már bátran kijelenthetjük, nincs lehetőségünk arra, hogy tartsunk egy kis nyári szünetet... Sokan bele sem gondolnak, hogy ez a sok történés úgy jöhet létre, hogy mindannyian, akik ennek részesei vagyunk, nem főállású állatvédőként, hanem munkánk, családunk mellett, a szabadidőnkben intézzük és szervezzük a mentést.

Egy problémás tacskónak kértek segítséget a váci gyepmesteri telepről, akit a gazdája adott le náluk. Frédi valószínűleg korábban valamilyen sérülést szenvedhetett, mert a hátát, hátsó felét fájlalja, illetve nem tűri, hogy megemeljék. Az első napon nem csak ezt nem tűrte, hanem őrjöngve, acsarogva közelített mindenkihez. Szerencsére egy nap után visszavett, s viszonylag normálisan kommunikál mind emberrel, mind kutyával, de azt már látjuk, hogy rutinos gazdára lenne szüksége. Ha valaki szeretné a szépfiút befogadni, ne habozzon. Ideiglenes befogadót is keres!


Egy jött, egy ment, hiszen Cool hosszú várakozás, több sikertelen látogatás, egyeztetés után végre megtalálta a számára is tökéletes gazdákat, akiknek nem okoz problémát, hogy ő félénk, nehezebben oldódik, s hogy valószínűleg mindig ilyen is marad. Cool, te gyönyörűség, legyél nagyon-nagyon boldog, gazdis kutya.


Mindig leírjuk, de fontos is, hogy a tőlünk örökbefogadni szándékozók tudják: Egyesületünk nem ad ivaros kutyákat örökbe, ha a kutya életkora és egészségi állapota engedi, akkor a műtéti beavatkozásra sor kerül. Az utóbbi idők ugrásszerűen megnövekedett szívféreg fertőzött kutyalétszám miatt a műtéti beavatkozás előtt minden védencünk esetében legalább egy gyorsteszt elvégzésre kerül, hogy kizárjuk a fertőzést, illetve meggyőződjünk egy újabb műtéti kockázat kizárhatóságáról.

Barnu, a kisvárdai menhelyről érkezett hosszú szőrű tacskó keverék kan nem csak ivartalanítódott, hanem esztétikai okokból a farkaskarmait is elhagyta. A tölcsért sajnos nagyon-nagyon rosszul viselte, mint ahogy egyébként is hajlamos a "hisztire", de valahogy át kell vészelni ezeket a napokat neki is. 


Szintén átesett az ivartalanításon Bajusz, a hajdúböszörményi menhelyről átvett szálkás szőrű tacskó - terrier keverék, aki hatalmas változáson megy át a kennelsori tartózkodása alatt: a kezdeti hebrencs, puffogós kutyából mostanra egy emberközponti, folyton mosolygó, aktív, de mégis az ember közelségét kereső kutya lett. Mindez a foglalkozás hatására alakult így, mostanra Bajusz nem csak kimondottan rutinos gazdijelölt által lenne örökbefogadható. 


Loni, a magukra maradt babatacskók pótmamája számára is eljött az idő, hogy átessen az ivartalanításon. Erre azért is nagy szükség volt, mert mi már tudjuk: a következő heti beszámolóban újra szerepelni fog...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése