2014. július 25., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 27. héten?

A héten az Állatvédőrség a rendőrség bevonásával rajtaütött egy csepeli kutyaraktáron, ahol több tucat kölyökkutya várakozott valószínűleg arra, hogy kijuttassák őket az országból. A kutyák sem chipezve nem voltak, sem az oltásaikat illetően nem volt információ, de a nagyobb baj az, hogy étlen-szomjan, a saját vizeletükben, székletükben tapicskolva, kis ládákba zárva tartották őket a kutyanepperek. A raktárban talált három fajtatiszta tacskó kölyök Egyesületünk gondozásába került. Egyelőre bűnjelnek minősülnek, így nem örökbefogadhatók, de amúgy sem lennének azok, hiszen az oltási programjukat meg kell kezdenünk, hogy valamiféle immunizáltságot szerezhessenek. Csikó, Csepel és Csomó egyelőre nem örökbefogadhatók, de jogfenntartással ideiglenes befogadókhoz kihelyezhetők.


Szerencsére a hármas szám bűvkörében maradtunk a gazdisodást illetően is. Rebus, a szőrmók keverék szukánk egy másik szervezet, az Ebárvaház segítségével talált gazdára Németországban. Az Ebárvaházzal nagyon jó a kapcsolatunk, hiszen egymás mellett bérelünk kenneleket, így nem csak a virtuális térből ismerhetjük egymás munkáját. Rebus ennek a kapcsolatnak köszönhette a gazdisodást.

Egy másik németországi partnerszervezetünk Mogyimanó számára talált átmeneti befogadót odakinn, így végre, hosszú hetek után ez a fiatal, jobb sorsra érdemes szálkás is elhagyhatta a kennelsort. Érthetetlen, hogy egy ilyen kutyára nem volt érdemi érdeklődés, pedig tényleg azt hittük, hogy röptében találunk számára egy szerető gazdit.
 

A gyáli gyepmesteri telepről mentett szálkás szőrű tacskó keverékünk, Lazac viszont gazdára talált, egész pontosan ideiglenes befogadóinál véglegesítette státuszát.
 

Szombaton nagy fuvar indult el Németországba 5 vizsla védencünkkel.  Elrobogott Miki, Mindy és Meki, így Monja mama M-almának mind a kilenc kölyke kiröppent, szerető otthonba kerültek  Csodálatos módon pedig együtt utazhatott el Bambita és Mono, az anya fia páros, akiknek elhelyezésében korábbi gazdáik kérték segítségünket. Mivel mindketten rég óta ideiglenes befogadóknál éltek, egy ideje nem látták egymást így külön öröm volt az ő újbóli találkozásuk is az utazás előtt. 
Pamela pedig külön fuvarban utazott új családjával külföldre.

Mind a hatuknak nagyon boldog gazdis életet kívánunk!


Megérkezett gondozásunkba Apát, aki rögtön egy budapesti állatkórházban került elhelyezésre sérült lába, apatikus állapota miatt. A szolnoki Kéz a Mancsért Alapítványon keresztül vettük át a fiatal magyar vizsla kant, aki az utcán kódorgott napok óta.  Chip hiányában 14 napig eredeti gazdáját gazdáját keresi, aki hivatalos és érvényes dokumentumokkal tudja igazolni a tulajdonjogot, és magyarázatot tud adni Apát szörnyű állapotára. Ideiglenes befogadót is keresünk számára, ahogy a kórházból kiengedik.


A hét a talált kutyák hete volt, ugyanis Dunaharasztiban találtak két magyar vizslát, Flórát és Harasztot. Eredeti gazdájuk a hirdetésünkre jelentkezett érte, és tudta igazolni tulajdonjogát, így a két kutya visszakerült a gondozásába.


Titusz a daganata eltávolítása utána készen állt az ivartalanításra. Azonban sajnos a sors ismét közbeszólt. Titusz szívférges, így kezelést kell kapnia és csak utána mehet az ivartalanításra. Köszönjük befogadóinak, hogy ennyire szeretik és védik, gondozzák őt!


Egy rendkívüli sürgősséggel megoldandó, fiatal, gyepmesteri telepre került magyar vizsla keverékhez kérték a segítségünket, s nem tudtunk nemet mondani, pedig tényleg telt-teltházzal működünk, valójában már a fajtatiszta egyedek elhelyezése is akadályokba ütközik. Mindenesetre nem bántuk meg, mert egy tündéri, kedves és nagyon szép kutyáról van szó, akit reményeink szerint nem kell sokáig a gondozásunkban tartani, mert valaki visszavonhatatlanul beleszeret a mi Aurélunkba.


A kennelsoron élő Ektor vizslánk sajnos beteg lett a héten, így állatorvosnál járt, hogy a gyomor- és bélrendszeri panaszaira enyhülést találjunk. Egyelőre különböző gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket kap, reméljük, hogy hamar felépül.

 
Berkus vizslánk gazdijelöltes státuszba lépett. A gazdijelöltek Svájcban élnek, de sokat járnak haza Magyarországra. Berkusnak az utazás előtt át kellett esnie az ivartalanításon. Jövő héten utazhat is új családjával, új otthonába.
 
 
 Az esélytelen keverékek csapatának külcsín területén számított átlaga jelentősen romlott azzal, hogy a csoport szépfiúja, Wookie a héten az egyik németországi partnerszervezetünk segítségével elköltözött, s új életet kezdett végleges gazdája oldalán.

 
A német dog fajtamentésnél ez a hét Dixy Dee ivartalanításáról és szem műtétjéről szólt volna...de a szerencse nem volt mellettünk: Dixy a műtét előtti napon tüzelni kezdett. Emiatt sajnos csúszik a kombinált műtétje. Azért jó hír is tartozik Dixyhez, a gyulladáscsökkentő gyógyszere, a megfelelő fürdetés, a sok vitamin, prémium minőségű táp meghozta gyümölcsét, hisz a demodexből gyönyörűen kigyógyult.  


A Butcher's nyereményjátékán nektek köszönhetően két versenyzőnk is nyert tápot, akik felajánlották a nyereményüket az Egyesület részére. 

Köszönjük Yoda és Bejgli! Köszönjük Kedves Futrinkások!
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése