2014. december 11., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 48. héten?

Nem volt egyszerű hetünk, mert hát szerencsére több gazdisodásról is hírt adhatunk, de izgalomban, szomorúságban is volt részünk.

A német dog fajtamentésnél Old Pici rosszulléte volt sajnos a legfontosabb történés...vasárnap, kora este a vacsora után gondozónk jelezte, hogy Old Pici nincs jól, öklendezik, nagyon folyik a nyála, fel van fújódva. Egyből a "mumus" gyomorcsavarodásra gondoltunk, azonnal riasztottuk az állatorvosi klinikát is, akik már műtétre felkészülve várták Old Pici érkezését. Szerencse a gyors intézkedéseknek, "csak" részleges gyomorcsavarodást szenvedett Pici, aki a műtétet jól viselte szerencsére! Köszönjük a sok pozitív gondolatot, amit küldtetek ennek a csodaszép öreg hölgynek!


A héten lett egy új gazdikeresőnk is, Igor. A fiatal kutya eredeti gazdájánál marad, míg rá nem talál az új, szerető családja. Igor oltva, ivartalanítva, kinti-benti tartással fogadható örökbe, kan kutya mellé nem mehet!
Érdeklődni róla a nemetdogsos@gmail.com e-mail címen lehet.


A tacskó fajtamentő csoportunk extrém terhelés alatt van az utóbbi időben, kicsit olyan, mintha az év vége próbára akarna tenni minket, hogy biztosan bírjuk-e azt, amit vállaltunk. Szerencsére az örökbefogadási kedv is fokozódott, ha nem is extrém mértékben, de érezhetően.

Memphis, a fiatal szálkás szuka gazdisodása nem volt meglepetés, tudtuk, hogy neki nem kell sokáig várnia az igazira, aki egy péceli család személyében jött el érte.

Szintén nem okozott meglepetést Hölgymál, aki már egy ideje gazdijelöltes volt, csak a debreceni fuvart nem sikerült korábbra megszervezni, de ezen a héten ő is elhagyhatta ideiglenes befogadóját, hogy új életet kezdhessen.

Kotrót egy nagyon kedves család kezdte el látogatni, s a hétvégi próbanapozás után örökbe is fogadták. Tudják, hogy lesz még mit tenni vele, hiszen az idegen kutyákkal való viszonya nagyon nem jó, de ezt is vállalták. Szinte hihetetlen, hogy ez a vak kutya révbe érhetett, de nagyon örülünk neki. Ideiglenes befogadóinak pedig köszönjük, már nem az első vak kutya mellett mutatják helytállásukat!

A Ruha-gyerekek közül is kirepült az első, Raszta személyében, aki egy biciklis futárlány kutyája lesz innentől. 


Bár nem őt akarták meglátogatni, de egy osztrák család végül Denyvel ismerkedett meg a hétvégén, s visszavonhatatlanul beleszerettek, ami ennek a szlovákiai tacskó kannak a gazdisodását eredményezte. Az első szlovákiai mentésünk volt Deny és anyukája, Baja átvétele. Baja itthon talált gazdára, de Deny még egy országhatárt átlépett, hogy gazdisodhasson.


 A tacskó fajtamentés két beragadt védence a héten fotózásra mehetett a VauVau Professzionális Kutyafotó jóvoltából. Abban reménykedünk, hogy Frédi és Primo számára ezek a stúdióban készült fotók meghozzák majd a szerencsét, s gazdára találhatnak végre, már eleget várakoztak.

 

Izgulhattunk is a héten, hiszen a 13 éves tacskó hölgyünk, Lady átesett az ivartalanításon. Szerencsére nem volt komplikáció, s nagyon szépen ébredt. Vele kapcsolatban izgulunk még más miatt is, mert ha minden jól alakul, hamarosan gazdára is találhat, ami szinte hihetetlen, hiszen ő egy idős kutya.


A héten ugyan több kutyánk elhagyta a gondozásunkat, de újak is érkeztek. A kisvárdai menhely több, mint 300 kutyát gondoz az ukrán határ közelében, s alig-alig van örökbefogadási szándékú érdeklődő feléjük, így a gazdára váró kutyáik száma egyre nő. Ha nem kapnának segítséget más szervezetektől egy-egy kutya átvételében, hamar kinőnék a rendelkezésükre álló területet. Hozzánk a héten összesen hat kutya jöhetett el tőlük, ketten a magyar vizsla fajtamentő csoport gondozásába kerültek, négy keverék szuka pedig tacskó csoportos lett.
Stefit már a korábbi mentéseink során is nézegettük, de valami miatt azt hittük, hogy őt örökbe fogják fogadni onnan is, hiszen egy kicsi, kedves, nyugodt kutyalány. Nem így történt, mi pedig most már nem hagytuk hátra őt: egy év menhelyi lét után a gondozásunkba kerülhetett, s először élvezhette az önálló kennelt és saját kutyaházat, amit csak ő birtokolhatott.

Smink is ott volt már a nyáron, amikor az első mentéseinket bonyolítottuk, s most ő is beszállhatott a kocsiba. Smink egy nagyon fázós tacskó keverék lányka, aki nagyon kedves, nyitott és kiegyensúlyozott, így családi kutyának is tökéletes lenne. Nagyon fázott már az ottani kennelben, a mi kennelsori szigetelt kutyaházunkat azonnal elfoglalta.

Stelázsi szintén kisvárdai átvétel, talán ő a legtípusosabb tacskó keverék. Kicsi és törékeny, félénk, de végtelenül kedves kutyalány, aki egy több kutyás kennelben élt, s nagyon lesoványodott mind a hideg, mind a kevésbé jó érdekérvényesítéséből fakadóan.


Majmi még egy éves sincs. Az ősei között biztosan volt szálkás szőrű tacskó is, de hogy mi még, azt nem tudhatjuk. Mindenesetre nagyon édes kis arca van, viszont a tacskóknál hosszabb lábai. Valószínűleg még soha nem volt gazdája, így nagyon szeretne magának egy olyat, aki türelmemmel megtanítja mindenre. Majmi szigorúan csak lakásba mehet, mert szökésre hajlamos, eddig nem nagyon kellett kötődnie senkihez.


Súlyos szeparációs szorongása miatt vált meg a családja Csinszkától, aki magára maradva pusztításba kezdett a lakásban.Ideiglenes befogadóhoz került, aki megpróbálja feloldani ebben a törpe tacskó lányban a családja elvesztése miatti szorongást.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy aki egyszer magához vesz egy kutyát, az örökre kitart mellette, de ez nincs mindig így. Ebben az évben nem Roni, a 14 éves cocker spániel kan az, aki visszakerül a gondozásunkba, hogy ismét nekifusson a végleges gazdi felkutatásának. Hogy erre egy kicsit rásegítsünk, Roni is elugrott a VauVau Professzionális Kutyafotó stúdiójába, hogy csodás képek készüljenek róla is.


Beni G. a láncról mentett kilenc éves gordon szetter kan is fotózásra ment, mert a nem tökéletes magaviselete miatt nem egyszerű őt örökbeadni, ráadásul felelősen. Ha valaki úgy gondolja, hogy egy néha oda-odakapó, idősödő, élete korábbi részét láncon töltő kutyát szeretne maga mellett tudni, azonnal jelentkezzen.

Kistücsök, a súlyos szemsérült kiscicánk mostanra nagyon szépen megerősödött, így eljött a nagy nap: az a nap, amikor mind a két sérült, folyamatosan begyulladó szemét eltávolították. Tudjuk, hogy sokakban megrökönyödést kelt egy szem nélküli macska, de Kistücsök nem halt meg, amikor extrém rossz állapotban hozzánk került, így nem tehettünk mást mi sem: küzdöttünk érte, s mindig is küzdeni fogunk.


Maca, a korosodó ír szetter szuka viszont elköltözött. A korábban a szökései miatt láncon tartott kutyahölgyet le sem lehet robbantani a kanapéról.


Az esélytelen keverékek csoportjának beszámolórésze egy igazi csodával zárul, merthogy Mokka ideiglenes befogadói úgy döntöttek, hogy neki ezzel a sokat szenvedett, nem tökéletesen stabil idegrendszerű kutyával lett teljes a családjuk, így ők nem szeretnék, ha máshová költözne: örökbe fogadták. A harmadik gazdisodásnak már az igazinak kell lennie.


Ez a hét a magyar vizsla fajta mentő csoportnál az érkezésekről szólt. Hosszú szervezés és várakozás után megérkezett gondozásunkba Joker, a 3 éves lövésfélő magyar vizsla kan. Előző gazdája vadász volt, de sajnos Joker nem tudott alkalmazkodni az elvárásokhoz, ezért úgy döntöttek, megválnak Tőle.


Fender, a 2 éves magyar vizsla fiú, pedig viharos gyorsasággal érkezett meg hozzánk. Fendert a győri menhelyre adták le és ők kértek segítséget hozzá. Mire hozzánk eljutott szegény, 2 éves kora ellenére már számos gazdinál volt; kézről kézre járt, ezért nagyon bízunk benne, hogy hamar rátalál a nyugalom, és egy végleges gazdi.


 Sokáig keringett a facebookon egy fénykép egy különleges, világos színű vizsláról, míg végül a héten a gondozásunkba került. Ő Cora, a körülbelül 1 éves fehér német vizsla.


A hétvégén pedig még két kutya érkezett gondozásunkba a kisvárdai Ugatlak Alapítványtól, Olívia és Lukrécia.

Lukrécia 2 év körüli fekete vizsla lány, aki nyár óta várta a gazdi jelentkezését Kisvárdán, de csak nem ment érte senki. Bízunk benne, hogy segítségünkkel hamar gazdára fog találni.


Olívia pedig egy pici, drótos német vizsla keverék lányka, aki még nincs egy éves sem. Nagyon édes kis pofija van és egy igazi bújós kis vizsla.
 

Amikor már azt hittük, hogy lassan vége a hétnek, érkezett még egy sürgős segítségkérés. Fóton találtak egy magyar vizsla szukát, akiben chip nem volt és a megtalálók nem tudták vállalni az elhelyezését, így gyorsan a segítségükre siettünk. Asa 14 napig eredeti gazdáját keresi.


Azért két öröm hír is jutott erre a hétre. Szentendrei Lolita, a 10 éves vizsla hölgy, ígéretes látogatókat fogadott, és hogy ne legyen gazdisodásának akadálya a héten átesett az ivartalanításon. A lábadozás után akár már költözhet is végleges otthonába.


Thézeusz, nekünk csak Theo, a Bélapátfalváról családtól átvett 1,5 éves magyar vizsla fiú, a szabaduló művész, a héten gazdisodott. Többszöri látogatás és barátkozás után egy család úgy gondolta, nekik Theoval lenne teljes az életük, így alig egy hónap kutyapanzió után Budapestre költözött és igazi városi vizsla lett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése