2014. december 29., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 50. héten?



A Karácsony felé közeledve azt hinné az ember, hogy az állatvédőknek is jut idejük a saját családi ügyeiket intézni, s kicsit kevesebb a mentési feladat, de ez egyáltalán nincs így. Az 50. hetünk is nagyon szaladósra sikerült, sok-sok eseménnyel.
 
Egy átlagos hét a fajtamentésnél általában új kutyák érkezésből, orvosi körökből és gazdisodásokból áll. Ami ezen felül történik az mindig extra eseménynek számít hol jó hol rossz értelemben.

A hét különleges eseménye az volt, hogy Bence bácsi elhagyhatta a kennel sorunkat ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Nagyon örültünk, hogy a kis öreg már melegben töltheti az ünnepeket és olvadoztunk az első fényképek láttán.

De örömünk nem tartott sokáig, mivel a befogadók nagyon hamar jelezték, hogy Bence bácsival „problémák” vannak. Rövid egyeztetés után kiderült, hogy nincs semmi baj vele, egyszerűen az ideiglenesek nem állnak készen rá és nincs elég türelmük és kitartásuk Bence lelkét és fizikai állapotát megérteni. Ezért gyors szervezés után újra költözött szegény, de most már nagyon jó helyre. És végül ha kicsit kacifántosan is de teljesült kívánságunk és Bence bácsi melegben karácsonyozhat.


 A héten érkezett gondozásunkba Székesfehérvárról Perka, a 6 év körüli magyar vizsla lány, aki egyenlőre nagyon félénk és minden fajta konfliktust kerül, egyenlőre inkább az emberek társaságát keresi mint a kutyákét. Perkát családja adta le mert már nem tudták tovább ellátni.
 

A héten egyik régi segítőnk Szentendrén egy üres ház előtt talált egy 8 hónap körüli hosszabb szőrű magyar vizsla fiút, akiről közben kiderült, hogy gazdis, de a tulajdonos lemondott róla és természetes, hogy segítünk neki, így megérkezett a gondozásunkba Bekecs, aki egyenlőre még barátkozik új ideiglenes falkájával, de korának megfelelően hatalmas mozgásigénnyel rendelkezik és várja a sportos gazdijelölteket.


 A héten átesett az ivartalanításon Cora a mi fehér lakberendezési hajlammal megáldott vizsla lányunk, így most más semmi akadálya nincs az örökbefogadásának


És, hogy a fiúk se maradjanak ki a héten a jóból Bonifác a fiatal vizsla srác is szerencsésen ivartalanítódott és lábadozásában szorgosan segíti ideiglenes befogadójánál boxere.


És az ünnepek előtt szerencsére három örökbeadásról is hírt tudunk adni.

Joker,aki nem is olyan régen került a gondozásunkba, mivel lövésfélő volt de a korábbi gazdája vadászni szeretett volna vele, nagyon hamar gazdisodhatott. Egyik sétáltatója beleszeretett és miután összeismerkedett a leendő falkájának többi tagjával és úgy tűnt mindenki örül a család bővülésének gyorsan el is költözött hozzájuk, ahol hosszú, sportos és kirándulós évek várnak rá.


Fülnek sem kellett sokáig várnia az igazira. Fül aki azért került a gondozásunkba mert korábbi családjában odakapott a gyerekeknek, ha nem is zökkenőmentesen, de gyorsan beilleszkedett ideiglenes családjába. Majd összebarátkozott a család egyik ismerősének kis vizslájával és innen már megállíthatatlan volt a folyamat. Közös nagy játékok és alvások után a gazdik úgy döntöttek, hogy Fült is szeretnék örökbe fogadni és a kis rosszaságot együtt felnevelni.


És amiben mindig csak reménykedünk, hogy egy idős védencünk itthon gazdira talál a héten megtörtént. A Szentendrén talált vizsla hölgy Lolita, egy kisebb várakozás utána  héten végre megtalálta az igazit és elköltözhetett ideiglenes befogadójától végleges otthonába.


 Mindig örülünk, ha valaki felelősen ideiglenes befogadónak jelentkezik, de sajnos sokan nem mérik fel a saját lehetőségeiket, illetve abba sem gondolnak bele igazán, hogy mivel jár egy ismeretlen előéletű kutya tartása, kezdeti lakáshoz szoktatása, s bár mi igyekszünk kiszűrni a magukat sem igazán ismerő jelentkezőket, de mindig belefutunk egy-egy olyan befogadóba, aki már az első nap után feladja, s olyan megoldandó helyzet elé állít minket, ami csak nagyobb áldozatok árán oldható meg - hiszen azonnal elhozni, azonnal elhelyezni egy kutyát nem könnyű dolog, lakásból viszont már nincs a kennelsor felé visszavezető út sem, hiszen elveink szerint a kutyáink csak pozitív változásokat élhetnek meg. Így, bár a legtöbb ideiglenes befogadónk hatalmas segítséget jelent, mindig akad egy-egy, aki miatt minden terv felborul...

Vilinger hosszú idő után végre elhagyhatta a kennelsort, s az első hírek szerint nagyon szépen vette az akadályt, a lakásban jól viselkedett, s a szobatisztasággal sem akadt gondja, mégis kitelt a szolgálat: azonnal el kellett jönnie, mert a befogadó mégsem állt készen arra, hogy egy kutyával ossza meg újra az életét. Aztán a második befogadó is elvérzett, míg végül Vilinger a harmadik helyen talán megnyugodhat egy kicsit. Közben várja az igazi és végleges gazdit azzal, hogy ő tényleg nem egyszerű kutya, de a szíve tele van szeretettel, s ha valaki egy egygazdás mütyürt szeretne maga mellett tudni, azonnal jelentkezzen.


Munka is elhagyta a kennelsort, egy átmeneti családba költözött, ahol megtanulhatja a lakásban élés szabályait, hogy ezáltal könnyebbé válhasson az örökbeadása.

 
Tomi az ivartalanítását követően költözhetett ideiglenes befogadóhoz, akinek megesett a szíve rajta, s nem akarta, hogy a kennelsoron kelljen egy tölcsérrel a fején lábadoznia, így átmenetileg úgy döntött, hogy megosztja vele az otthonát. Tomi természetesen továbbra is gazdát keres. Minden másik kutyával jól kijön, nagyon alázatos, kedves kutya, aki egy érzékenyebb, csendesebb gazdi mellett lenne igazán boldog.

 
Bakszakáll szívférges, de az ivartalanítási műtétet így sem kerülhette el. Mivel a férgek az altatás során akár a szívbe is vándorolhatnak, s így az állat halálát okozhatják, nagyon nagy odafigyelést, s egy speciális altatási technikát igényel ez a beavatkozás, amit mi is csak egyetlen állatorvosnál merünk elvégeztetni. Szerencsére Bakszakáll műtétje is komplikációmentesen alakult, s most már nincs más dolga, mint lábadozni, amíg eljön érte is a végleges gazdi.

 
A héten igazán csodálatos gazdisodások is történtek. Csodálatosak, mert régebben nálunk lévő kutyák számára adódott végre meg az esély, hogy családban élhessenek: a saját családjukban.

Primo balesetesen került hozzánk, a medencéje volt érintett. Lassan gyógyult, s csodálkoztunk is, hogy az amúgy tökéletes habitusú kiskutyán miért nem akad meg senkinek a szeme, de ezen a héten eljött érte az a család, akiért megérte a hosszú várakozás!


Truváj sem tegnap érkezett, s nem is nagyon volt rá érdemi érdeklődés, valahogy az a tény, hogy egy tacskó-terrier keverékről van szó, mindenkit sikeresen elriasztott, mígnem egy elkényeztetendő egyke kutyát kereső pár őt választotta, s így a héten XIII. kerületi lakossá válhatott.


Pizsi, a 12 éves tacskó keverék öregúr is elköltözött. Az ő családjába még szeretnének majd egy másik, nyugodt szuka kutyát is örökbefogadni a későbbiekben Pizsi mellé.


Esélytelen keverékeinktől végre gazdához költözött Tütü, akit az Illatos útról mentettünk, s aki korábban a hajléktalanok kutyájaként megtapasztalta, hogy az emberek sokszor kiszámíthatatlanok. Nem volt soha egyszerű kutya, mert szeretetrohamait sem volt egyszerű elviselni, de a területét is vehemensen őrizte, de végül eljött érte az a család, akik megadják számára azt a türelmet és odafigyelést, amire neki szüksége van. Végre!

 
A héten a német dog fajtamentő csoportunktól egy idős védencünk költözhetett el. Lady Sansát németországi partnerünk várta a Dog Házban, így a hamarosan beköszöntő, igazi jeges-hideg telet már melegben töltheti ez az idős hölgy.


 
Mi már gondolunk a jövőre, mert bár nagyon közel is van az új év, de ez azt is jelenti, hogy elő kell teremtenünk a működés költségeit, a mentés feltételeit, s ehhez ti is hozzájárulhattok, ha legalább 2.000 Ft-ot elutaltok "TÁMOGATÁS 2015" megjegyzéssel a bankszámlaszámunkra. Az ilyen módon támogatók számára egy A5-ös méretű, spirálozott határidőnaplót adunk ajándékba, amely kifejezetten a Futrinka Egyesület támogatói számára készült. Információért írjatok az info@futrinkautca.hu e-mail címre.

 
Idén Karácsonykor az érdi Gyermekjóléti Szolgálatot választottuk ki támogatott szervezetként, nekik gyűjtöttünk tartós élelmiszert, játékokat, rajzeszközöket, tisztító- és tisztálkodó szereket, s mivel nem terveztek közös átadási ünnepséget, az adományokat eljuttatuk hozzájuk, s várjuk a beszámolót az átadásról. A gyűjtés nem áll meg az Ünnepek után sem, hiszen a felesleges karácsonyi ajándékoknak, az új játékoknak teret engedő, kiszanált gyermekjátékoknak nagyon jó helye lehetne a rászoruló családoknál. Aki úgy érzi, hogy postázna egy adag adományt, január elejéig megteheti, hiszen az iskola majd csak január 5-én kezdődik, de sokan addig is éheznek és fáznak otthonaikban.
A Gyermekjóléti Szolgálat címe: 2030 ÉRD, Emma utca 7.




Egy online cikk hatására egy pótlólagos gyűjtést is indítottunk Edde település szegény családjai számára, oda is küldtünk egy-két csomagot, illetve a segítőink támogatását is kértük tartós élelmiszer, édesség, játékok, tisztító- és tisztálkodó szerek felajánlásában. A település polgármestere már megköszönte e-mailben az odaérkezett felajánlásokat, de még nekik is lehet segíteni január közepéig. A Polgármesteri Hivatal címe: 7443 EDDE, Fő utca 46.

 
 
Tárnok remek hely a csapatépítésre, melyet már több cég is alá tud támasztani. Szombaton a PWC Könyvvizsgáló Kft. munkatársai látogattak ki a tárnoki kennelsorra egy teljes napra. Köszönjük az adományt, amit hoztak!
Egy-két kivétellel minden kutyánk sétált, valaki többször is. A kutyák a vacsora után fáradtan, boldogan feküdtek be házaikba.
Köszönjük PWC Kft. csapat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése