2015. június 3., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 21. héten?

Kezdjük a heti beszámolót azzal, hogy NYERTÜNK! Lesz nekünk is adománygyűjtő közös lábosos hétvégi programunk a Szimpla Kertben, ahová majd kellenek nekünk szakácsok, kukták, ételmerők, információ adók, s nem utolsó sorban pénzadományért ételt enni akarók. Izgulunk nagyon, s amint meglesz a dátum, megírjuk.

 

A hivatalos eseményeink közül megemlítjük, hogy a héten a felügyelő bizottságunk a 2014. évi számviteli bizonylatainkat ellenőrizte. Várjuk szíves észrevételeiket. 


A német dogoknál a héten egy hónapok óta az utcán élő szuka kutya miatt kerestek meg minket. Sába, a fiatal fekete szuka most már Egyesületünk védence, még az eredeti gazdát keresi, de sajnos azt már most tudjuk róla, hogy szívférges.


A tacskó fajtamentés ismét jó gazdisodós hetet tudhat maga mögött, s ez amúgy is nagyon ránk fért, mert köztünk szólva is kicsit túlvállaltuk magunkat. A legszuperebb hír, hogy Blende végre gazdis! Annyi minden történt vele, hogy egy heti beszámolóba össze sem tudjuk foglalni, de régi várakozó volt már, s a héten kirepült. Leírhatatlan az örömünk.


Kapribogyó előélete is egy színes történet. Gazdától került az Illatos útra, ott pedig teljesen magába fordult. Annyira elveszítette az emberek felé a bizalmát, hogy az egyik alkalmazottunkat arcon harapta, amikor a vizét cserélte. Aztán a napi rutin, a sétáltatók, a szeretet meghozta az eredményét, Kapribogyó kinyílt. Ezen a héten pedig ő is elhagyott minket, gazdis.


Artúr nem jött annyira régen, de csak a kennelsoron tudtuk őt elhelyezni, így különösen nagy az örömünk, hogy ezt a hetet már ő is gazdis kutyaként zárja.


Vinylt, a bőrproblémás szálkás kant osztrák partnerszervezetünk segítette gazdihoz. Mi pedig szinte el sem hisszük, hogy nem ragadt be, pedig az, hogy antiallergén tápot igényel, általában hónapokat jelent az örökbeadhatóságot illetően.


Zigi, a szálkás tacskó szuka ivartalanítódott, így már készen állna gazdisodni...


Esélytelen keverékeink háza táján a hét beszámolóba kívánkozó események nélkül telt. Vagyis egy hír akadt: Purpinnak át kellett költöznie Tárnokra, mert amellett, hogy ő csak a vele egymagas, határozottabb szukákkal jön ki, szökni is elkezdett, s így átmeneti helyén már nem tudták a biztonságát garantálni.


A héten a magyar vizsla fajtamentő csoportunkhoz 5 lány is érkezett.

Elsőként egy felemás szemű, drótszőrű német vizsla szuka Fanny érkezett hozzánk. Még csak 3 éves és gazdája adta le az ajkai gyepmesteri telepen, mert levadászta a szomszéd tyúkjait. Vagyis Fanny egy igazi német vizsla, így olyan gazdit keresünk számára, aki tudja, hogy mit jelent egy vadászkutya és vállalja, hogy kellő mozgást és feladatot, illetve egy puha, meleg fekhelyet is biztosít számára.


Érkezett egy tiszteletbeli vizsla is a héten. Charlotte Elizabeth Diana of Camridge hercegnőt egyik önkéntesünk találta, s ugyan rendelkezett chippel, a gazdája lemondott róla... Charlotte egy kb. 11 hónapos, labrador-beagle mix lány. Ha nincs mind szellemileg és mind fizikailag is lefárasztva, olyankor unalmában rendezkedni kezd,ezért fontos számára a kellő testmozgás, így ennek tudatában keresünk neki új otthont.


Május 15-én  pedig Gyömrőn találtak két fiatal 1 év körüli magyar vizsla szukát. Chip nem volt bennük, ezért gondozásunkba kerültek, és 14 napig az eredeti gazdájukat keresik. Kicsit még meg vannak szeppenve, de biztosan hamarosan feloldódnak majd. Ők Csisz és Csusz.


És végül de nem utolsó sorban megérkezett Netti, akitől idős gazdája kényszerült megválni, mivel rájött, hogy nem tud kellő mozgást biztosítani számára. Netti egy meglehetősen nagy termetű, hebrencs és ugra-bugra fiatal, kedves és puszi osztós vizsla lány. Még ismerkedünk vele, kissé félénk,de a kutyák társaságában oldottan viselkedik, szívesen játszik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése