2015. június 23., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 22. héten?

Mindig nagy öröm számunkra, amikor egy-egy felhívásunkra sokan összefognak, sokan jönnek, hogy segítsenek, így most is hálásak vagyunk azért, mert a kennelsori takarítónapunkra többen közületek eljöttetek, de legalábbis annyian, ahányan rendet tudtunk rakni a faházunk környékén. Fontos is volt nagyon, hogy a felesleges dolgok elkerüljenek onnan - egy nagy konténernyi hulladékot gyűjtöttünk össze - mert hamarosan szeretnénk egy kicsit tovább csinosítani azt a részt, s helyet nyerni a plédes hordóknak, egyebeknek, illetve a hátsó kifutó elején szeretnénk kettő, német dogok elhelyezésére is alkalmas kennelt létrehozni, mert sajnos egyre nagyobb az igény az óriások háza táján is a mentési tevékenységünkre. Természetesen ezekről a terveinkről is beszámolunk, s számítunk majd a segítségetekre mind az adományok tekintetében, mind pedig a kétkezi munkában.


Szintén nagyon köszönjük, hogy a chipleolvasóra való gyűjtésünkre ilyen gyorsan reagáltatok, így most nektek köszönhetően nem is egy leolvasóval lehetünk gazdagabbak. Hálásan köszönjük!


A gyömrői Vizsla Túrán a magyar vizsla csoportunk ismételten képviselte magát. Közel 85.000.- forint adományt kaptunk és bolhanyakörveket. Köszönjük! 
Várunk mindenkit a következő Vizsla Túrán június 28-án, Pátkán.


A magyar vizsla fajtamentésnek ez a hét az állatorvosi beavatkozások jegyében telt, talán még soha nem volt olyan hét, amelyen ennyi kutyánk esett át az ivartalanításon vagy egyéb beavatkozáson. Az ivartalanítódók köre: Trini, Boribon, Hapták, Hóka, Salotta, illetve Lifa méhcsonkja begyulladt, őt újra kellett műteni.

Trini, Boribon, Hapták
Hóka, Salotta, Lifa

Szintén orvosi hír, hogy Tódi, az idős vizsla keverék kan, akit szívférgessége miatt külön kezelni kellett, végre negatív szívféreg-tesztet produkált, meggyógyul!


A tárnoki kennelsorról befogadóhoz költözött Fancsi, a felemás szemű drótszőrű német vizsla szuka.





Izolda, a magyar vizsla szuka az egyik németországi partnerszervezetünkön keresztül, a Hands 4 Paws segítségével gazdához költözött.




A héten egy kis vizsla keverék szukával lettünk gazdagabbak Sushi személyében.


A német dogoknál a héten jó hírt jelenthetünk be: Zeusz gazdihoz költözött! Az e-mailes egyeztetés és a személyes találkozó is olyan jól sikerült, hogy nem volt kétségünk afelől, Zeusz megtalálta új, szerető családját! 

Sok boldogságot Zeze! 

Az alap tevékenységi csoporthoz a héten tizenegy kutya érkezett, de bár nagyobb biztonsággal mentünk felnőtt kutyákat, most egy kutyacsaládra mondtunk igent, így hamarosan, hozzávetőlegesen három-négy hét múlva, tíz, közepes-nagy termetű mamától és ismeretlen papától származó keverék kölyök számára keresünk majd felelős gazdikat. Az Építés családban mindenki é-betűs nevet kapott. A fekete keverék mama Ékszer lett. A hat kisfiú Érc, Étel, Éhes, Érdek, Éppen és És, a négy kislány pedig Éjjel, Érme, Élet és Érzet. Hamarosan külön-külön is bemutatjuk őket.


Alain, a felnőtt jack russel terrier kan átköltözött a tárnoki kennelsorra, hogy egyrészről tudjunk róla jobb fotókat mutatni, másrészről az embereknek lehetősége nyíljon, hogy megismerjék őt, s a személyes varázsába szeressenek bele, ha már a képeken nem jött át, hogy mennyire helyes kis kobold.


Vasco, a rossz helyen kóborló, majd még rosszabb körülmények közül mentett német vizsla keverék a héten átesett az ivartalanításon, s ezt követően gazdához is költözött. Az első beszámolók szerint mintaszerűen viselkedik, de a liftet még szoknia kell. Reméljük, hogy nagyon szeretni fogják őt új családjában.


A tacskó fajtamentéshez visszakerült egy korábbi védencünk, Korc, akit nagyon szerettek volna örökbefogadni annak idején, de mostanra már csak a gond lett vele... A kutyák egyrészről nem tökéletesek, mégha nálunk jól is működnek, egy nem következetes gazda napok alatt lerombolhat mindent, amit felépítettünk, tehát a gazdáknak is oda kell tenniük magukat. Másrészről a kutya nem játék, ha gyerek mellé kerül, akkor is a felnőttnek kell odafigyelni, hogy mind a gyerekek, mind a kutya személyes tere meglegyen, különösen a beszokási időszakban. Harmadszor pedig kutyát nem kötelező örökbefogadni. Nem kötelező akkor sem, ha amúgy a kertes házhoz olyan jól mutat. Utálunk csalódni, s most hatalmasat csalódtunk, melynek az eredménye az, hogy Korc újra gazdát keres. Egy sikertelen örökbefogadáson túl...


Nem volt szerencsés hete Kajaknak sem, akit elméletileg nagyon-nagyon várt egy Ausztriában élő magyar család, akikkel az egyeztetést még mi kezdtük el, de osztrák partnerszervezetünk folytatta. Viszont az utazás előtti napon nyugodt szívvel lemondták a kutyát... Ilyenkor azért azt is látni kellene, hogy csak abban, hogy egy-egy védencünk egy megadott napon A-ból B-be eljusson, hány ember munkája van már benne ilyenkor, mennyi egyeztetés, tervezés... Mindenesetre Kajak maradt, s továbbra is várja, hogy valaki tényleg őt akarja örökbefogadni.


Tinka, a koros rövid szőrű tacskó szuka a héten átesett az ivartalanításon, így most már igazából semmi sem tartaná nálunk, bár tudjuk, hogy a kora miatt még jó sokáig élvezheti a gondoskodásunkat.


Végezetül pedig szeretnénk minden támogatónk figyelmét felhívni arra, hogy a Futrinka Egyesület közhasznúsági jelentése elérhető a szervezet központi honlapján, miután a héten a közgyűlés elfogadta annak tartalmát. Emellett szintén döntés született a 2015. évi szakmai és pénzügyi tervekről, illetve a 2014. évi adó 1% felosztásáról (ez csak később folyik majd be, várhatóan 2015. októbere-novembere körül). A magyar vizsla fajtamentés új vezetőt kapott Pethe-Kiss Kata személyében, akinek ezúton is gratulálunk, s a magyar vizslák csoportjának koordinálásához sok sikert kívánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése