2015. június 29., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 24. héten?

Aki nem próbálta, nem tudja, hogy mennyire nehéz örökbeadni egy olyan világban, ahol mindenki mindenről azt gondolja, hogy ő azt tudja, de mindent eldobhatónak gondol, s akként kezelhet, s a világhoz igazodni nem elég alázatos, ámde felhúzza az orrát, ha a világ nem körülötte forog.

Maga a héten végre áteshetett az ivartalanításon, s gazdihoz is költözött. A család régóta várta már, ezért is volt megdöbbentő, amikor pár nap múlva visszaadták azzal, hogy a félős kutya ölbevétel közben majdnem odakapott, s hogy még egy állatorvos barátjuk is azt mondta, hogy ez a kutya túl rossz előéletből érkezett, így nem fog soha megnyílni. Mi nem hiszünk ebben, hiszen a tapasztalataink más mutatnak. Maga újra gazdit keres.

 
A rossz tapasztalataink ellenére sem állt meg az élet, s a héten igazán szerencsések voltunk, mert két régi és nem fiatal védencünk is gazdisodott. A sort Barnu nyitotta, aki nagyon hamar megszokta a lakást, s élvezi az egyéni figyelmet, no meg a kanapét.

 
A másik szerencsés Szofi volt, aki a látogatásán vette le a lábukról a gazdijelöltjeit, mi pedig azonnal költöztettük is, mert neki is családban van a helye.

 
A szekszárdi menhelyről a gondozásunkba került egy tacskó-basset hound keverék, Raul, akit nem írtak le problémamentesnek, de mi tudjuk, hogy szépen össze fogja szedni magát lelkileg is.


Két kutyánk ivartalanítódott a héten, de nem volt izgalom nélküli a beavatkozás, mert mindketten szívférgesek.

Szonár egy kicsi keverék kan, aki az egri menhelyről került hozzánk. Egy igazi vidám kiskutya, aki nagyon szeretne már egy saját családot... Ugye?

 
Küllő, a mi szarvasi áltacskónk is átesett a műtéten, s vele is minden jól alakult. Küllő egy igazi karakter, egy vicces, de mégis magának való kutya... 

 
Az esélytelen keverékeink közé a héten egy cicalány költözött Nörsz személyében, aki annak a cicacsaládnak volt a tagja, akiket egy garázsban hagyott a mamájuk. 


Az Építés családból kirepült az első baba, Érdek, és meg sem állt Debrecenig, ott fog majd élni. Kilenc testvérkéje azonban még gazdára vár.
 
 
A magyar vizsla fajtamentéstől több kutya is gazdára talált a héten, volt, aki itthon és volt, aki külföldi partnerszervezeteink egyikén keresztül egy másik országban talált rá a végleges otthonára. Mindenesetre Fancsi, Berek és Franka gazdisok.

Fanny, Berek és Franka

Bodony ideiglenes befogadóhoz költözött.


Boszi ultrahangon járt, mert sajnos nagyon gyakori vizelési ingerek kínozták, viszont kiderült, hogy műteni kell, mert valami nem odavaló van a szervezetében.


T. Sunny, a félénk német dog szuka gazdára talált a német dog fajtamentés védencei közül. Az a lány fogadta örökbe, aki a kutyaiskolai foglalkozásokat is végigcsinálta vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése