2015. június 25., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 23. héten?

A százhalombattai Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium a tanév utolsó két hetében Egyesületünk védencei számára rendez gyűjtést. Nemcsak adományt gyűjtenek, hanem tájékozódnak a felelős kutyatartásról is.
A jótékonysági süteményvásár során összegyűlt adományt pedig szintén védenceinknek ajánlják fel.

Előre is köszönjük!


A magyar vizsla fajtamentéstől több kutya költözött gazdához a héten. Elhagyta a kennelsort Hapták, ideiglenes befogadóikat Boribon, Charlotte és Vezse.

Hapták, Boribon,
Charlotte & Vezse
 
Új kutyák is érkeztek Nefelejcs, a vizsla (keverék) mamóka, Maxim és Barót személyében.

Nefelejcs, Maxim, Barót

Sajnos egy korábban örökbeadott védencünket, Alex apót is visszaadta az előző örökbefogadója, mi pedig egyszerűen nem értjük, hogyan képesek erre az emberek.

 
Három kutyánk esett át az ivartalanításon, ők mind a hárman negatív szívféreg-tesztet produkáltak előtte. Netti, Zémona és Vezse szerencsére jól viselték a beavatkozást.
 
Netti, Zémona, Vezse
 
Esélytelen keverékeink csoportjánál a legnagyobb izgalom Pöcsös Bélánk műtétjéhez kapcsolódott. Ez alkalommal a pénisz végéből is lemetszettek pár centit, majd a bőrt az így rövidebb nemiszervre helyezték. Jó lenne, ha sikerülne...
 
 
Túrkeve végre olyan állapotba került, hogy áteshessen az ivartalanításon, s szerencsére szépen viselte a beavatkozást. Most már tényleg kész lenne gazdisodni, lehet tolakodni érte. Túrkevén keresztül egy újabb állatorvosi partnerrel gazdagodtunk: köszönjük a Murmuczok Rendelőnek az együttműködést.
 
 
Alain, a drótszőrű jack russel terrier kan elhagyta a kennelsort, s hogy tanulja az emberrel, nagyobb  és kisebb kutyákkal, valamint cicákkal való együttélést, ideiglenes befogadóhoz költözött.
 
 
Leila hercegnő is elhagyta a kennelsort, de ő végleges gazdira talált, s szerencsére hamar fel is oldódott, a család pedig imádja.
 
 
Az egri állatvédőktől került hozzánk Dr. Spock, a veterán csivava kan. Mivel nincs tökéletes kondícióban,  így egyelőre a kivizsgálásával indítottunk.
 
 
A német dog fajtamentés ezen a héten is visszakapta Toki Tokot, a keverék kiskutyát, akinek megint sikerült kerítésen kívülre kerülnie, de a gazdái ismét eljöttek érte.
 
 
A tacskó fajtamentéstől hosszú-hosszú idő után végre gazdihoz költözött Bakszakáll. A szívférgessége miatt nagyon sokáig kezeltük, de meggyógyult, s utána nem sokkal el is jött érte az új családja.
 
 
Az egri állatvédőktől vettük át Pennát, a tacskó-terrier keverék szukát és két keverék kölykét (Lénia és Plajbász). Szerencsére ideiglenes befogadóhoz költözhettek, most ott várják a végleges gazdit.
 
 
A héten egy kutyánkat, Kenut visszaadták. Nem értjük. 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése