2015. július 9., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 25. héten?


A Százhalombattai Széchenyi István  Szakközépiskola és Gimnázium adománygyűjtő hete lezárult. A diákok és tanárok sok-sok tápot, konzervet, jutalomfalatot, plédet, törülközőt és 50.000.- forint jótékonysági süteményvásárból befolyt adományt juttattak el részünkre. 
 

A vizsla fajtamentést a héten nagy veszteség érte. Egy korábbi örökös védencünk Boszi a héten itt hagyott minket. A műtéte során kiderült, hogy annyira előrehaladott állapotban van a betegsége, hogy el kellett engednünk. Végtelenül hálásak vagyunk Klárinak, hogy Boszit befogadta és szerette. 


De emellett a héten 4 új védencünk is érkezett. Kömpöc az 1 év körüli drótos magyar vizsla fiú, akitől gazdái azért váltak meg, mert bár kiegyensúlyozott és kedves kutya, de sajnos színhibás, így ő valójában „csak” egy bújós családtag tud lenni, de pénzkereseti forrás nem. Így megérkezett a gondozásunkba és bár korábban még nem találkozott bútorokkal sem, első este elfoglalta a kanapét. 


Szintén új tagja a falkánknak Prakker a szép szemű 6 éves magyar vizsla fiú. Ő annyira sos került hozzánk, hogy csak átmenetileg sikerült elhelyeznünk, így ő jelenleg is ideiglenes vagy végleges befogadót keres.  Nagyon várjuk azokat a lelkes jelentkezőket,akik otthont tudnának biztosítani neki. Prakker nagyon ragaszkodó, és hálás minden szóért és simogatásért, imád az emberek közelében lenni, az ölükbe bújni, puszikkal elhalmozni őket. Kan kutyákkal nem ápol jó viszonyt, de hozzáértő kezekben összeszoktathatóak, szuka kutyákkal barátságos. Nagy a mozgás- és feladatigénye, ha nincs kellően lemozgatva hajlamos a szökésre is. Szüksége van arra, hogy mind fizikailag, mind pedig szellemileg kellően le legyen fárasztva. Ezért olyan sportos gazdit keresünk számára, akinek elegendő ideje van vele foglalkozni, és kellő rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy tanítsa őt. 


Prakkerral szinte egyszerre érkezett meg hozzánk Dáró is, aki korábbi gazdáitól került a gondozásunkba, s a leadás oka nem új keletű, gyakran halljuk ezt okként: nem tudtak vele eleget foglalkozni... Dáró 1 éves magyar vizsla fiú, játékos, kiegyensúlyozott és nagyon gyorsan tanul. Ő a tárnoki kennel sorunkra költözött és ott várja új családja jelentkezését.


Végül de nem utolsó sorban a  héten csatlakozott hozzánk Vanda, a fiatal magyar vizsla szuka, akit Tótkomlóson találtak. Chipet nem találtak benne, ezért 14 napig az eredeti gazdáját keressük. Jelenleg ideiglenes befogadónál lakik, ahol új társaitól tanulgatja, hogy milyen jó dolog is ha egy vizsla családban élhet.


A tacskó fajtamentéstől a héten három kutya is gazdára talált a héten, aminek nagyon örülünk, mert a nyári időszak jellemzően nem az örökbefogadásokról szól, hiszen az emberek többsége nyaral, pihen, s eszébe sem jut egy kutyát magához fogadni, sokkal inkább a leadások dominálnak ebben az időszakban. Éppen a szabadságok, illetve az általánosságban is csökkent figyelem és támogatás miatt ezek azok a hónapok, ahol racionalizálnunk kell a kutyalétszámot, hiszen befogadóink is nyaralnak, igényelnek egy kis pihenést.

Hova, a fiatal tacskó lány egy szaporítótól érkezett hozzánk a testvérével, aki szinte azonnal gazdára is talált, Hovának viszont többet kellett várnia, mire egy valóban felelősnek tűnő család befutott. Addig viszont ideiglenes befogadóinál tanulgathatta a gazdis élet rejtelmeit, felkészülhetett az újra, hiszen erőteljes szocializációs hátránnyal indult az életben.


Zigi, a szálkás szőrű tacskó lány egy korábbi örökbefogadónk családjába került. Már korábban meglátogatták őt, bele is szerettek, de a nyaralásukra még nem tudták magukkal vinni, így amint hazaértek, már jelentkeztek is érte. Ziginek igazán nem kellett sokat várnia, hogy új családja legyen.


Súgó viszont, Zigivel ellentétben, hosszasan várakozott a kennelsoron, valahogy senkinek sem akart megakadni rajta a szeme, pedig egy kedves, nyugodt, kicsit félénk kutya. Ezen a héten Ausztriából érkezett el a várva várt lehetőség egy háromtagú család személyében, akiknek korábban is tacskói voltak. Súgó kicsit meg volt szeppenve, de örömmel indult el új otthona felé. A családot osztrák partnerszervezetünk, az AC Austria ellenőrizte.


Egy új kutyánk is lett Battai Ubul, a fekete-cser tacskó kan személyében, akiről gazdái mondtak le külföldre költözésük miatt. Ubul valószínűleg nem fog sokáig várni az új gazdára nálunk...


Esélytelen keverékeink csoportjában az Építés család tagjai kapták meg az első oltásukat, illetve új fotók is készültek róluk. Még kilencen várják végleges befogadó családjaikat, reméljük, hogy hamarosan elkezdődik a kirepülésük is.


Rafkós, a fajtatiszta jack russel terrier kan a tárnoki kennelsorra költözött. Bízunk abban, hogy így nagyobb lesz az esélye a gazdisodásra, hiszen sétáltatóink közül is akárki bele tud szeretni. Természetesen ha valaki szeretné őt ideiglenesen vagy véglegesen magához venni, ő készen áll a költözésre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése