2015. július 22., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 27. héten?

A héten több vizsla csoportos kutyánk mehetett gazdához. Egy részük külföldön találta meg végleges otthonát, de többen közülük itthon gazdisodtak.
Gwenola a gazdisodása előtt a héten még átesett az ivartalanításon is, Gomez, Szimka, Hóka és Netti pedig csak egyszerűen kirepültek a gondozásunkból.

Gwenola, Szimka & Netti
Gomez és Hóka

Nem hittük, hogy ilyen hamar sikerül, de a hátsó testfelére bénult német vizslánk, Vajda is gazdára lelt, ő Németországban folytatja egy elkötelezett,
fiatal pár kutyájaként.


A gazdisodók helyei nem maradtak sokáig üresen, mert a héten így végre tudtunk egy kicsit faragni a várólistánkról, illetve sürgőséggel is vettünk át kutyákat.
Az új  érkezőink Kóber és Kátai Füles, az összeszokott német-magyar vizsla páros, Szőlösi Töki és Liza a nyomorúságos, tákolmány kennelből, Kolos, iletve Békési
mami is, akinek szerencsére a chipje alapján meg is lett a gazdája.

Kóber és Kátai Füles
Szőlösi Töki és Liza
Békési mami  & Kolos

Barót, a német vizsla átesett az ivartalanításon, de mivel a stressztűrő képessége nem túl magas, s a feszült helyzetekben hajlamos harapni, így nem ébresztéssel történt a műtétje, viszont a nagy melegben félő volt, hogy a kábult kutyával valami baj történik, így Barót átkerült az egyik családiasabb panzióhelyünkre, ahol keményebb, kutyához értő kézben szépen beilleszkedett a kanokat is tartalmazó falkába. Barót továbbra is gazdára vár.


Az esélytelenek csoportjából a héten a kisvárdai vizslapár repült ki, URH, az idős vizsla kan teljesen reménytelen volt az örökbeadását illetően, hiszen az idős, ősz arcú kutyák iránt nincs érdemi érdeklődés. Antennára még csak-csak akadt volna jelölt, de a szökés + aktivitás együtt valahogy senkinek nem fért bele a vizsla-örökbefogadásos elképzeléseibe, pedig a vizslák azért alapvetően nem otthon ülő, nyugis állatok...

URH és Antenna

Dr. Spock, az idős csivava kanunk átesett a héten az ivartalanításon. Nagyon izgultunk érte a mérete és a kora miatt is, de szerencsére minden rendben ment.


A gondozásunkba került egy fekete keverék kiskutya, Hetty King, aki nagy-nagy szerencséjére a héten gazdihoz is költözött. Természetesen ő is benti tartással és ivartalanítási kötelezettséggel.


A tacskó fajtamentéshez kettő kutya érkezett a tiszaújvárosi állatvédők közvetítéséből nagyon rossz körülmények közül. Mitzi, a tacskó keverék mama a körbekerítetlen udvaron egy hatalmas láncon élt, de ideiglenes befogadójánál hamar feltalált a kanapéra. Az oltásai, ivartalanítása után örökbefogadható.


Maddy Mitzi egyik kölyke, néhány hónapos tacskó keverék szuka, aki szintén eljöhetett a nyomorból. Ő is ideiglenes befogadónál van. Az oltási programját megkezdte, de a leendő gazdinak folytatnia kell majd, mint ahogy Maddy későbbi ivartalanítása sem képezheti kérdés tárgyát.


Sajnos egy korábbi védencünk is visszakerült a gondozásunkba. Annak idején a miskolci gyepmesteri telepről mentettük a középkorú szálkás szőrű tacskó keverék kant, Tükört, aki most a gazdája halála miatt a rokonok jóvoltából egy másik menhelyen landolt. Szerencsére szóltak nekünk, így mehettünk érte. Tükör extrém szökős, így kizárólag benti tartással, aktív gazdi mellé ajánlott.


Egy kutyánk a héten szerencsére elhagyott minket, ezek a kis sikerek nagyon kellenek ahhoz, hogy még hittel tudjuk folytatni a kutyák mentését. Emese, a basset-tacskó keverék szuka talált új otthonra. Fontos megemlíteni, hogy a kennelsori sétáltatói szerettek belé, így a nyaralásuk utántól már biztosították számára azt, amire minden kutya vágyik: a szerető, végleges otthont.


A héten három védencünk lehetőséget kapott arra, hogy a VauVau Professzionális Kutyafotó stúdiójában egy-egy szép kép készülhessen róluk. Reméljük, hogy ezek a képek hozzásegítik majd őket a végleges gazdikhoz. A szerencsések nem voltak mások, mint Petúr, a gerincérintettség miatt részben inkontinens, de ennek ellenére is aktív szálkás szőrű tacskó kan, Picurka-Cukorka, a fekete-cser rövid szőrű tacskó hölgy és Nörsz, a fiatal cicalány, aki mellől a vörös kandúr testvéreit elkapkodták, ő meg maradt egyedül, gazdára várva...

Picurka-Cukorka, Nörsz és Petúr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése